Breaking

TEMELJNO RADI NA NOVIM PROJEKTIMA

Intervjui / 10/10/2020

Zorana Pavić je srpska pop-rok pevačica. Završila je pedagošku akademiju i srednju muzičku školu. Još u srednjoj školi je imala rock bend koji se zvao Baby blue. U grupi Frenky je provela nekoliko godina i snimila je dva albuma.  Ukupno je objavila je devet albuma. Za avreme devedesetih kada je poprilično bila aktuelna dance muzika, otpevala je velike hitove kao što su “Žetva”, “Hoću da  sam slobodna”… Prvi koncert je napravila u Sava centru 1998. godine koji će posebno ostati upamćen po  izvođenju pesme “Nekako s proljeća” sa Bjelom i Kojom. Njene najpoznatije pop pesme su: “Sanjam te još”, “Ne dam ti da ostariš”, “Da mi ime ne zaboraviš”… Snimila je mnogo dueta sa glumcima, sportistima i pevačima.

Imate zaista bogatu muzičku ali i glumačku karijeru. Napisali ste i izvodili monodramu „Kad žena voli“, koja je bila veoma uspešna. Da li ste razmišljali o tome da je ponovo izvodite?

-Nisam razmišljala da je ponovo izvodim, uostalom, monodrama „Kad žena voli“, postoji na dvd-u. Sada, imam u glavi novi projekat i temeljno se radi na tome, pa o tom, po tom. Nisam odustala od nečega što se zove „daske koje život znače“ i to sa jednom glumicom koju mnogo volim i mislim da zaista može da bude jako zanimljivo i kao novo iskustvo i novi izazov.

Da li ste razmišljali o tome da učestvujete u  nekom Bjelinom projektu?

-Kako mislite da ja mogu da planiram, valjda Bjela planira ko treba da mu bude u projektu

Sa mnogim kolegama, ali i glumcima i sportistima ste radili duete. Koji Vam je duet najdraži?

-S obzirom da sam radila duete i sa glumcima, spotistima i sa svojim kolegama, teško mi je da se odlučim, jer je svaki duet imao svoju čaroliju, neko svoju, što bi klinci rekli „foru“. Ja od toga takođe, neću odustati, jer sem što publika voli duete i te neobične spojeve, ja uživam u tome i biram ljude koji mi energetski odgovaraju i na tim snimanjima bude  stvarno, u pozitivnom smislu- ludilo.

2017.godine ste zajedno sa Suzanom Mančić, Vanjom Bulić, Borisom Bizetićem, Ivom Štrljić, Đusom, Ivanom Bekjarevim,  i drugim izvođačima, otpevali „Navijačku homnu-Srbia“. Kakvi su Vam utisci i sećanja na to?

-Došla sam, otpevala svoju deonicu i to je to. Nije to bila varijanta grupnog snimanja, nego je svako je došao i odradio svoje, tako da nemam jači utisak od tog.

Učestvovali ste na mnogobrojnim muzičkim festivalima. Koji festival i nastup Vam je posebno ostao u sećanju?

-Dosta festivala postoji u mojoj biografija, međutim, definitivno onaj koji će ostaviti traga za ceo život jeste festival Češme- Turska 1991. Kada sam predstavljala Jugoslaviju i pobedila. U momentu kada su izgovorili ne samo moje ime, već da je pobedila JUGOSLAVIJA, mislila sam da ću da padnem u nesvest od sreće, jer je mnogo veća odgovornost i sreća  predstavljati zemlju, a ne sebe lično. Te godine sam bila četvta na „Jugoviziji na kojoj je pobedila Bebi Dol, ali  Ahmet San,  direktor festivala i pokojni Zoran Predić su pozvali mene i jako sam srećna što sam opravdala poverenje i što sam donela jednu pobedu tada, verovali ili ne-Jugoslaviji.

Učestvovali ste na festivali „Majsko leto“ kao žiri. Kakve su Vam impresije?

-Iskrena da budem, ne volim baš da budem u žiriju, jer ne volim da utičem na sudbinu ljudi. Ko sam ja da usmeravam i da određujem nečiju sudbinu? Ali, ipak ima nas više pa je kolektivna odgovornost. Svim ljudima koji vole da se bave muzikom želim da budem vetar u leđa, naročito onima koji se muzikom bave prevashodno zbog muzike. Drago mi je što sam upoznala gospodina Dragana Aleksandića, Jellenu obožavam, stvarno smo dobre drugarice i koleginice, ona je jedno vrlo drago biće i sve ostale članove žirija. Gospodin Siniša Đorić se stvarno potrudio da to organizuje maksimalno dobro i hvala mu na jednoj lepoj nagradi, odnosno na formulaciji nagrade, a to je  Očuvanje tradicije i doprinos pop muzici.

Nastupali ste u bendu Old het. Možete li nam nešto više reći o tome?

-Old het orkestar je jedan poseban bend i oni su meni više od benda, oni su mi prijatelji. Kada sa njima radim, kao da sam u pozitivnoj i  porodičnoj atmosferi. To je jedan fantastičan i autentičan bend. Poznati su i po duvačkoj sekciji i sem što smo radili taj kabare – nekoliko sezona, uradili smo i zajednički koncert koji je bio za pamćenje. Oni su se pobrinuli da sem duvačke sekcije i gudačka bude prisutna. U takvoj pozitivnoj atmosferu gde si među svojima, a pri tom , muzički na vrhunskom nivou, dalo je tu energiju o kojoj se pričalo. Bukvalno nam publika nije dala da idemo kući.

Učestvovali ste i na tv Pinku u rialiti programu „Akademija debelih“, kao i na tv Bn-Ko vam dade termin. Možete li nam reći nešto više o tim projektima?

-To su različiti formati. Kad sam dobilataj poziv od tv Pink, bio mi je zaista izazov, jer se radi o živom programu. Ovo je bilo novo iskustvi, jer je koimpleksan program gde ja komuniciram i sa takmičarima i sa režijom i sa gledalištem. Kompleksan je zadatak i vrlo mi je drago što sam se u svemu tome snašla.Sećam se kada mi je producentkinja Nina rekla :“Kako smo te ubacili u vatru“, jer samo otvaranje programa je podrazumevalo živ program i milionski auditorijum koji je to pratio. Srećna sam, imala sam sjajne saradnike, što sve olakšava kada je sve je profi odrađeno, jer svako radi svoj deo posla. Drago mi je da nisam izneverila očekivanja, nego da sam se u celoj toj priči, snašla.

Okušali ste se i u voditeljskom poslu. Na bijeljinskoj televiziji ste uređivali i vodili emisiju „Još jedan krug sa Zouranom“. Ko su Vam bili najzanimljiviji gosti i kako Vam se čini voditeljski posao?

-Što se tiče emisije „Još jedan krug“, stvarno sam imala tu privilegiju da uradim emisije sa živim legendama i definitivno sam  srećna, ponosna i privilegovana što su ta velika imena i veliki ljudi i umetnici bez problema došli u emisiiju na moj prvi poziv. Imala sam privilegiju da u svojoj emisiji ugostim Batu Živojinovića, Ružicu Sokić, Petra Božovića, Tanju Bošković Dunju Lango… Da ne nabrajam, jednostavno, zaista sam sa legendama uradilia emisije. Između ostalog i ta činjenica da smo emisiju snimali u kolima gde smo sagovornik i ja sami, dalo je tu neku opuštenu notu da imamo utisak i gost i ja da smo sami na planeti i zato su te emisije koje će definitivno ostati i koje će ostaviti traga, jer su toliko spontane i prirodne. Moji gosti su toliko toga ispričali po prvi put, baš u mojoj emisiji i ja sam na tome prezahvalna.

Imate li neki novi projekat u planu u budućnosti?

-Živa sam samo  kada stvaram. I kada  sam prolazila kroz neke jako ružne stvari, zaista me je taj kreativni rad održao u životu, tako da ne bih o svim projektima, ali jedan koji bi trebao da bude izvestan, a to je muzički, koji bi na kraju krajeva i trebao da bude najvažniji  jeste nova pesma sa mojim bendom Balkan soul. Festival koji bi trebao da se dogodi u  decembru u Švedskoj u organizaciji CCI asocijacije gde predstavljamo Srbiju u revijalnom delu i stalo nam je da zemlju predstavimo kako dolikuje i nas same i volela bih da se dogodi ta turneja  po Skandinaviji da opet odemo na Island. Sem nove pesme, obradićemo i evergreen pesme kada je u pitanju pop rock i kada je u pitanju etno ili folk.

Žurka u belom

Žurka u belom ili bajka u belom- Moja drugarica, Isidora je zamislila da to bude after life dernek.Naravno da je nemoguće da to bude dernek, zato sam ja to pretvorila u bajku. Zahvalna sam svim prijateljima koji su mi zdušno pomogli da to realizujemo. Kako reče Isidorina majka, Nena- „Ona vam je ostavila amanet love“. Da, to je bio amanet ljubav i srce mi je puno što se upravo dogodilo na najlepši mogući načlin i osem što sam održala svoje obećanje, sigurna sam da je ona te noći bila sa nama.

Poruka čitaocima Naj magazina?

-Poruka čitaocima- Citat Vinstona Čerčila- „Kada hodaš kroz pakao, samo nastavi da hodaš“.Toga se držim, zato što živimo u jako teškom vremenu, svako od nas se nosi sa nekim problemima. Sa čime god se nosili, morate da znate da postoji svetlo na kraju tunela, da ne smete da  padate i klonete, već da nastavite da hodate i da uvek stigne nagrada za one koji imaju veru. Ta vera je najvažnija, zato ko god ima veru, stići će do svoje svetlosti.

Sanela Dimitrijević- Naj magazin

Spread the love

Oznake: , ,



Olivera Marinković




Previous Post

MANASTIR ZAOVA

Next Post

ŠTA NAM TROŠI VREME I UMANJUJE PRODUKTIVNOST?





You might also like


More Story

MANASTIR ZAOVA

 Manastir Zaova pripada Braničevskoj eparhiji Srpske pravoslavne crkve i nalazi se nedaleko od Velikog Sela, u blizini...

09/10/2020