Breaking

UMETNOST JE LEK ZA DUŠU

Intervjui / 04/05/2021

 

Iskra Brajović je mlada srpska glumica koja iza sebe ima nekoliko projekata. Karijeru je započela u pozorištancetu “Puž”, a takođe poznata je po tome što je ćerka našeg poznatog glumca, Voje Brajovića, mada, ona tvrdi da je ime samo slovo na papiru i da se u svakom poslu ceni pošten i častan rad pre svega.  Pa, hajde da malo bolje upoznamo Iskru.

Možete li nam opisati svoje iskustvo u radu sa Brankom Milićevićem u pozorištancu “Puž”? Kako Vam se dopada rad za decu?

-Oplemenjujuć. Mladi glumci se kale u Pužu. Dragoceno.

 Želelei ste da budete lekar kao majka, a imate I talenat za pisanje. Šta je prevagnulo da ipak upišete glumu?

-Medicinu sam zapostavila. Ali pišem i dalje. Pesme, a i roman koji sam napisala 2013. planiram da doradim i dogodine objavim. Takođe je tu crtanje i ilustracija, koja je pretočena u brend Iskra Art, o čemu će onaj koga zanima više saznati ako ode na moj instagram Iskra Brajović Art.

 Vaši utisci sa snimanja Vojne akademije, Urgentnog centra I Cimerki?

-Tu su i Crveni mesec, Tate, Mamini sinovi… serije su specifičan medij. Sve mora da radi kao sat da bi funkcionisalo. Unutrašnji metronom je postavljen brže nego na snimanju filma. Zato su dobre za mentalnu kondiciju glumca.

Utisci sa snimanja Vašeg prvog filma Zona mrtvih?

-Moj prvi film je Ma nije on takav, Zona je snimana godinu nakon. Svejedno, utisci su zanimljivi, naročito u snimanju horora, jer je to žanr uz koji smo brat i ja odrastali, pa je neobično, kao kad uskociš u strip ili san.

 Da li Vam ime Vašeg oca, poznatog glumca, Voje Brajovića pomaže u radu i koliko ? Kakve savete ste dobili od svog oca?

-Nikome ime ne može da pomogne. Ime je samo slovo na papiru. Nekome pomogne protekcija, čemu nikada nisam bila sklona niti ću, a onda ostaje drugi način, kojim idem, a to je Častan i pošten rad, trud, korektni odnosi sa kolegama, i stalna nadgradnja samog sebe. Onda to sto ste rekli oko imena ima smisla. Ime koje nosimo se onda pominje po dobrom.

 Film, serije ili pozorište. Šta Vam je draže?

Spontano sam svrstana u pozorišnu glumicu, ali ne mogu da kažem da mi to ne prija.

 Volite životinje i volontirali ste u azilima. Da li i dalje to radite i u kojim azilima ste volontirali?

-Od kad postoji Iskra Art, deo svake zarade odlazi azilima. Takođe sam često posrednik u udomljavanju, imam i sama udomljeni zoo vrt takoreći, organizujem aukcije gde sav novac od prodaje Iskra Art majica i cegera odlazi azilu, ali i fondaciji Budi human, da se ne shvati pogresno da želja za pomaganjem životinjama isključuje želju da se pomogne i čoveku.

 Majka ste jedne predivne devojčice. Kako uspevate da budete dobra majka i profesionalac u svom poslu u isto vreme?

Nisam jedina u tome. Mnoge moje koleginice imaju i po dvoje, troje dece. Živimo u takvom vremenu gde oba roditelja moraju da zapnu da bi im dete imalo pristojan život. Srećom pa njen otac i ja radimo ono što volimo, pa nema napetosti i frustracija koja se prenesu na dete.

 Vaša poruka čitaocima Naj magazina?

Posetite fest! Idite u pozorište! Ma koliko su teški dani oko nas i iza nas, vezano za pandemiju, umetnost je lek za dušu.

Hvala

Sanela Dimitrijević

Spread the love

Oznake: , ,Olivera Marinković
Previous Post

EMOCIONALNO PREJEDANJE

Next Post

SMISAO ŽIVOTA JE SREĆA

You might also like0 Comment


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


More Story

EMOCIONALNO PREJEDANJE

Koliko nervoza, kada doživimo neki stres, utiče na našu potrebu za hranom? Zašto zbog nekog problema ili iz dosade pomislimo...

30/04/2021