Breaking

RADIM I UŽIVAM…

glumiste / 1 septembra, 2021

Tamara Belošević je završila Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu u klasi profesora dr Vladimira Jevtovića. Igra u pozorištu ,,Dadov’’ na Slaviji. Igrala je u predstavama: ,,Kako ubiti suprugu i zašto’’, ,,Zvezde i talenti’’, u serijama ,,Vojna akademija’’, ,,Urgentni centar’’ i u filmu ,,Dnevnik mašinovođe’’. Bavi se edukacijom dece, mladih i odraslih u saradnji sa Centrom za kulturu u Aranđelovcu u oblasti dramskih umetnosti i javnog nastupa. Bavi se i sinhronizacijom animiranih filmova za decu. Čitaoci ,,Naj magazina’’ će bolje upoznati Tamaru.

 

Veoma ste mladi, a ipak imate iza sebe nekoliko projekata kao što su ,,Vojna akademija’’, ,,Urgentni centar’’, ,,Dnevnik mašinovođe’’. Možete li nam ispričati Vaša iskustva sa snimanja tih serija i filma?
Sva moja iskustva sa snimanja su lepa, timovi sa kojima sam radila su bili visokoprofesionalni i samim tim je meni bilo lako da se fokusiram isključivo na svoj zadatak i rad. Radujem se i budućim projektima i nadam se da će me uvek pratiti takvo iskustvo i atmosfera.

 

Aktivni ste i u pozorištu i na filmu ili serijama. Šta Vam je draže?
Još na Akademiji sam shvatila da je za mene idealan balans između ta dva, nekad više volim snimajuće dane, a nekad mi više prija direktan kontakt sa publikom. U svakom slučaju, osećaj pred kamerom i na sceni je potpuno drugačiji i prija mi i jedan i drugi, zapravo, mogu reći da, kao radoholičarki, najdraže mi je samo da radim, radim i radim…

 

Dosta projekata radite sa sestrom Aleksandrom. Kako izgleda raditi sa sestrom? Da li ste ponosne jedna na drugu? Sigurno Vam znači međusobna podrška i pomoć?
Aleksandra i ja smo kao deca zajedno pošle na časove glume da bismo se sklonile sa ulice, kako to roditelji kažu, i zajedno smo u tome svemu ostale do današnjeg dana. Mi smo, pored toga što smo sestre i najbolje prijateljice. Aleksandrin uspeh mi je veći i draži čak i od sopstvenog. A isto osećam i sa njene strane. Radimo zajedno mnogo, a pošto smo toliko bliske, među nama nema kalkulacija, mnogo se i raspravljamo, ali i mnogo nudimo i prihvatamo samo najbolje i odbijamo prosek. Zato u zajedničkom radu uvek postižemo uspeh.

 

Šta ste sve radile zajedno?
Radile smo više pozorišnih predstava zajedno, u pozorištu ,,Pinokio’’, u pozorištu ,,Fabrika’’ u Novom Sadu, kao i u našoj nezavisnoj produkciji itd. Pored toga zajedno smo osnovale i udruženje ,,Presek dijagonala“, koje se pored pozorišne produkcije bavi i edukacijom dece i mladih u oblasti kulture, a naše projekte više puta je podržao grad Beograd.

 

Vodite emisiju ,,Kulturni centar“ na RTS-u. Kako ste se snašli u ulozi voditelja? Dopada li Vam se taj posao? U toj ulozi sam se našla sasvim slučajno i nenadano pre nekog vremena i veoma mi se dopalo. Ekipa koja radi pomenutu emisiju je prava grupa intelektualaca. Srećna sam što takva emisija postoji na nacionalnoj televiziji. Takvih nam treba što više.

 

Bavili ste se i edukacijom dece, mladih i odraslih iz oblasti dramskih umetnosti i javnog nastupa. Možete li nam reći nešto o tome?
Tačno je, po tom pitanju sam aktivna na nekoliko mesta. Npr. godinama sarađujem sa Centrom za kulturu i obrazovanje Aranđelovac… Ipak, najznačajniji projekat iz te oblasti mog rada u vezi je za udruženjem ,,Presek dijagonala“. U pitanju je projekat ,,Kreativni raspust mladog umetnika“, koji je podržan od strane Sekretarijata za kulturu grada Beograda pre dve godine i uspešno je realizovan, a sada svoj život nastavlja dalje kroz Srbiju gostujući u različitim opštinama.

 

Radite i sinhronizaciju animiranih filmova za decu. Šta ste sve radili i koliko je ta vrsta posla teška?
Radim i uživam i u tome. Mnogim sam likovima pozajmila glas, od Olive iz ,,Popaja’’ do Stormi iz ,,Winx kluba’’…

 

Šta radite u slobodno vreme? Družite li se sa kolegama?
U slobodno vreme kuvam, čitam, istražujem šta je to novo što bih mogla da radim, pa da izgubim to slobodno vreme koje imam i družim se sa prijateljima od kojih neki jesu moje kolege, a neki nisu.

 

Koliko Vas je poremetila korona virus u radu i životu uopšte?
Bodrila sam sebe da je sve kako treba, ali ipak moram da priznam da me jeste poremetilo sve što se dešava, jer moje prirodno stanje nije da mirujem i nešto čekam, a pogotovo ne u takvoj neizvesnosti, pritisku, pa i strahu u kom smo se svi našli.

 

 Planovi za dalji rad?
Prvo je na redu ove jeseni, a to je premijera predstave ,,Karijatide – stubovi društva“ u UK ,,Parobrod’’, projekat koji će se realizovati u koprodukciji ,,Parobroda’’ i ,,Preseka dijagonala’’, a koji je podržao Sekretarijat za kulturu grada Beograda.

 

Poruka čitaocima ,,Naj magazina’’?
Samo da nastave da vas prate, jer odlično radite svoj posao.

Sanela Dimitrijević


Oznake: , ,Olivera Marinković
Previous Post

RUŽIČASTO JEZERO

Next Post

SLIKANJE JE NEŠTO U ČEMU UŽIVAM I NEKAKO SAM TU NAJVIŠE PRONAŠLA SEBE

You might also like0 Comment


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


More Story

RUŽIČASTO JEZERO

Da li kada zatvorite oči, i zamislite jezero pomislite na plavo zelenu površinu vode? Da jezero može biti i druge boje,...

September 1, 2021