Breaking

UŽIVA U SVAKOM TRENUTKU I VERUJE U SVOJE SNOVE

Intervjui / 13/05/2021

Isidora Građanin je veoma mlada i uspešna  srpska televizijska i pozorišna glumica koja je poznata po seriji “Moja generacija Z”, “Junaci našeg doba” i drugim. Nešto više ćemo saznati o njoj u ovom razgovoru.

  Veoma ste mladi,a imate već nekoliko televizijskih  projekata. 

Mlađa publika Vas prepoznaje po ulozi u seriji “Moja generacija Z”.

 Kakvi su Vaši utisci sa snimanja te serije?

-Snimanje serije Moja generacija Z pamtim po fenomenalnoj atmosferi i sjajnom provodu. Serija se bavi životima srednjoškolaca i samim tim je većina ekipe bila veoma mlada, studenti glume ili tek diplomirani glumci. Svi smo doneli neku svoju energiju, elan i želju za radom, mnogima je ovo bio prvi profesionalni projekat i zaista je uvek bilo veselo, razigrano, uprkos tome sto smo snimali i tokom zime u kostimima koji su za kasno leto ili ranu jesen, po čemu takodje pamtim snimanje ove serije. Ostala su mi divna prijateljstva sa tog projekta i pamtim ga kao jedan od najlepših perioda u dosadasnjoj karijeri.


 Kada ste upisivali fakultet, dvoumili ste se izmeđušpanskog  jezika i književnosti i glume. Ipak ste se odlučili za glumu. Šta je prevagnulo?

-Nikada se nisam dvoumila izmedju glume i španskog, gluma je uvek bila moj izbor, a španski je bio plan B ukoliko ne upisem FDU te godine. Na moju veliku radost upisala sam iz prve Fakultet dramskih umetnosti, a španski jezik i kulturu, koju neizmerno cenim i volim ne nameravam da prestanem da izučavam.

Koja Vam je najdraža uloga iz epizodnih serija gdeste igrali?

  -Uživala sam i davala se maksimalno u svakoj ulozi koju sam odigrala, tako da mi je svaka draga na svoj način. Volim istoriju, te mi je izuzetno bilo drago da udjem u kožu grofice Katarine u Crvenom mesecu. Uloga Saške u Junacima naseg doba mi je takodje izuzetno draga jer sam imala čast da saradjujem sa Sinišom Pavićem i ekipom ljudi koji su stvarali serije na kojima sam odrastala, uloga u Komšijama mi je bila prva gde sam osetila šta znači kontinuitet snimanja serije i razvoj lika i uživala sam snimajući je. Mogla bih ovako da nabrajam do sutra, jer mi je svaka uloga donela mnogo, a i ja sam se svakoj stoprocentno dala.

Vaši utisci sa snimanja filma Južni vetar i Ključ?

 – Na Južnom vetru sam imala jedan snimajući dan, ipak, drago mi je da sam osetila takvu atmosferu sa projekta koji je doziveo ogroman uspeh i doneo pravo osveženje u noviju kinematografiju, potpuno zasluženo. Radilo se detaljno i precizno, scene akcije su zahtevne, ali su svi davali svoj maksimum. Pamtim taj dan po druženju sa bugarskim glumcem Ivajlom Zaharievim, koji je na mene ostaavio utisak kao divan kolega i čovek.

U Ključu igram za mene izuzetno zanimljiv lik, lik iskušenice koja krije tajnu. Snimala sam ga većinom u Crnoj Gori, u koju sam odlazila na svaka dva dana i vracala se, jer sam paralelno snimala Crveni mesec u Beogradu. Pamtim ga po putovanju tamo i nazad, po prelepim mestima koje smo obišli dok smo snimali i po ekipi i provodu u Crnoj Gori. Željno iscekujem premijeru filma.

Svirate klavir. Imate li vremena da se ponekadvratrite toj ljubavi?

-Ponekad se vratim sviranju, iako sebi stalno govorim da treba više da se posvetim tome i da nadjem vremena da vežbam i učim nove kompozicije, nekako se svede sve na to da kad mi zaista treba zbog posla, tek tada počnem ponovo da sviram. Ali počeću opet aktivno da sviram, javno obecavam 🙂

Kakvi su Vam utisci sa Vašeg prvog filma “Zona Zanfirova”?

-Zona Zamfirova 2 je moj prvi filmski projekat. Iako mi uloga nije velika, provela sam dosta vremena na snimanju tog filma. Snimala sam u Valjevu, u čuvenom Tešnjaru, u kome smo proveli 10 dana, pamtim taj period kao desetodnevnu žurku, svaki dan s nama su bili trubači, nakon svakog snimajućeg dana išli smo svi u kafanu, neverovatno iskustvo.

Šta više volite da radite tv serije i filmove ili u pozorištu?

-Volim sve podjednako, ne mogu da izdvojim. Volim kontinuitet snimanja serije, prostor da se svašta desi u radnji i u razvoju lika. Atmosfera na snimanju filma je nešto neopisivo, gde su svi hiljadu posto fokusirani na taj proces i tako se radja magija. Ipak, kontakt sa publikom u pozoristu je nezamenljiv osećaj za svakog glumca.

Kakvi su Vam planovi za dalji rad?

-Nadam se novim projektima i poslovima, nekoliko je već u najavi, ali čeka se vreme početka.

Poruka za čitaoce Naj magazina

 – Radujte se svakom novom danu, uzivajte u svakom trenutku i verujte u svoje snove  (malo izlizano, ali uvek tačno).

 

Hvala

Sanela Dimitrijević

Spread the love

Oznake: , ,Olivera Marinković
Previous Post

POTRAGA ZA SOBOM

Next Post

LEKOVITOST CRNOG KIMA

You might also like0 Comment


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


More Story

POTRAGA ZA SOBOM

  Prvo smo upoznali Metija Kamberija kao pisca knjige “Grad bola”, a sada takodje, kroz knjigu upoznajemo život...

11/05/2021