Breaking

IMPROVIZACIJA JE MOĆNA STVAR

Intervjui / 14 decembra, 2021

Nikola Malbaša je završio Treću beogradsku gimnaziju,  bilingvalno francusko odeljenje, a posle toga Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu u klasi Gordane Marić. Pre nego što je upisao fakultet, pohađao je studio glume Sandre Rodić Janković. Trenutno ga gledamo u popularnoj seriji Kolo sreće u kojoj tumači lik Đorđa Ristića.

 

Vaše prvo iskustvo u glumi je bilo 2005. godine kada ste imali 11 godina, kada ste se pojavili u epizodi „Jedni žuti cvet“, tv serije  „Smešni i druge priče“. Kako Vam je u tom periodu, s obzirom da ste još bilo dečak, izgledao posao glumca?

 

-To mi je bilo izuzetno iskustvo i ostalo mi je slikovito u pamćenju. Igrao sam sa Petrom Kraljem što mi mnogo znači jer izuzetno volim sve što je napravio i smatram ga jednim od naših najboljih glumaca. Autentičan, lucidan, voleo je poeziju… Posao glumca mi je tada izgledao magično. To se nije promenilo.

 

Igrali ste i u četiri epizode tv serije Andrija i Anđelka. Kako je bilo igrati pored velikog glumca i komičara, Andrije Milošević?

 

– Sa Andrijom je uvek ludo i nezaboravno. Tada sam shvatio koliko je improvizacija moćna stvar.

 

 

Od zapaženijih projekata igrali ste u  filmu „Jesen samuraja“ ,kao i tv seriji „Moja generacija Z“, „Žigosani u reketu“, „Istine i laži“, „Urgentni centar“… Kakva su Vam iskustva iz tih projekata?

 

Jesen samuraja – odlično iskustvo, takođe pregršt improvizacije.

Moja generacija Z – lik Darka mi je posebno drag zbog košarke, uz to super ekipa, puno dragih ljudi.

Urgentni centar – dobra prilika, živopisan lik Viktora Meštrovića sa svim njegovim unutrašnjim borbama.

 

U junu 2015. osvojili ste prvu nagradu na internacionalnom festivalu u Poznanju za ulogu u predstavi Adađo. Utisci sa tog festivala? 

 

– Francuski jezik je veliki deo mog života. Spremili smo duodramu „Adagio“ spisateljice Emanuelle delle Piane i osvojili 1. mesto na tom festivalu. Nagrada je bila odlazak na jedan od najvećih  festivala u Evropi, festival u Avinjonu, što mi je bio san.

 

 

 

Gde Vas ljudi trenutno mogu gledati u pozorištu? 

 

-Mogu me videti najviše u Beogradskom dramskom pozorištu u predstavama Jugojugoslavija, Kad su cvetale tikve, i u predstavi Tiho teče Misisipi koja je zaista nešto retko i ludo i koju obožavamo. Imam predstave i u Dušku Radoviću, Buhi, i spremamo novu predstavu u BITEF teatru.

 

 Igrate Đorđa trenutno u popularnoj seriji Kolo sreće. Kakav je lik Đorđe? Možete li nam otkriti neke detalje u daljem prikazu serije? 

 

-Đorđe Ristić… On hoće da menja stvari, ambiciozan je, ali i emotivan. Uživamo u snimanju. Ne smem da otkrivam ništa, naravno, zbog raspleta, a bogami i novih zapleta. Svakako je uzbudljivo.

 

 

 Vaši planovi za dalji rad? 

 

– U Beogradskom dramskom krećemo sa probama komada „Zaljubljeni Šekspir“ u režiji Ane Tomović.

  1. decembra premijera komada „Adresa Svemir“ Volframa Loca u režiji Anje Suše. Jako se radujem toj predstavi, ekipa je odlična.

Snimamo Kolo sreće. Početkom sledeće godine jedan novi projekat, ali o tom potom.

 

Hvala Vam na saradnji.

Sanela Dimitrijević- Naj magazin

Spread the love

Oznake: , ,Olivera Marinković
Previous Post

ČOVEK NIJE ZNAK

Next Post

BANANA HLEB

You might also like0 Comment


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


More Story

ČOVEK NIJE ZNAK

Nije ni podznak kako se nepravilno zove ascendent, odnosno znak koji se u momentu rođenja uzdiže na istoku i koji počinje stepenom...

December 13, 2021