Breaking

LOGOSINTEZA

Kutak za psihologiju / Život / 17/05/2021

Možda ste se nekad našli u situaciji u kojoj  ste zaglavljeni, blokirani, zaleđeni?! Jednostavno, šta god da uradite, ne uspevate da se pokrenete i da savladate neprijatnu emociju koja vas preplavljuje. Osećate kao da strah, bes, tuga, nemir… vladaju vama i koče vam život, sputavaju vašu energiju.

Svi mi posedujemo životnu energiju. Ona nije ni dobra ni loša, ona je energija života, I kao takva, treba da teče. Veoma često se u životu dese situacije koje blokiraju životnu energiju i zaustave njen slobodni protok. To mogu biti veoma traumatične situacije, ali i neki događaji koji su prošli ispod nivoa budnosti, nismo ih registrovali kao trauma tog trenutka, ali, zapravo su delovali kao kočnica na našu životnu energiju.

Kada je potrebno životnu energiju opet pokrenuti (a neophodno je), na scenu stupa logosinteza!

Logosinteza je efikasan i praktičan model vođene promene. To je iznenađujuće delotvorna, veoma moćna metoda koja će vam pomoći da se oslobodite tereta starih sećanja (i osećanja koja su njima izazvana), zamrznutih obrazaca mišljenja, ponašanja i osećanja, ograničavajućih uverenja…i svega onog što sputava vašu životnu energiju i ne dozvoljava vam da ostvarite svoj puni potencijal.

Sećanja na prošlost i fantaziranja o budućnosti odvlače životnu energiju. Ako su još sećanja teška i bolna, a fantazija o budućnosti puna strepnje, brige i straha, onda je vaša životna energija zamrznuta i blokirana.

Kada bolna sećanja izbiju na površinu, osećate istu bol koju ste osećali kada se uznemirujući događaj desio. Kada strepite pred budućnošću, osećate snažan strah od neželjenih zamišljenih dešavanja. U oba slučaja niste ovde i sada, u oba slučaja aktivirate emocionalne rane i ukorenjujete ograničavajuća uverenja i restriktivne ideje.

Uz pomoć logosinteze možete se osloboditi od teških sećanja, trauma i strahova.

Šta logosinteza radi?

 • Pomaže u protoku energije;
 • Uzima nazad vašu energiju i vraća je na pravo mesto u vama, u vaše Ja;
 • Pomaže da ste opet celi i srećni;
 • Uspostavlja protok u sada-i-ovde;
 • Iz vašeg ličnog prostora oduzme energiju koja ne pripada
 • Pomaže vam da se razvijate i raste

Logosinteza će vam pomoći da konačno rešite sledeća pitanja:

 • Prepoznavanje i ostvarivanje životnih ciljeva;
 • Ostvarivanje kontrole nad svojim životom;
 • Oblikovanje odnosa sa drugima na stimulativan i pozitivan način;
 • Oslobađanje vremena i energije kako biste mogli da uživate u životu;
 • Poboljšanje učinka, efikasnosti i zadovoljstva u radu.

Logosinteza se može primeniti u svim situacijama i pogodna je za sve uzraste. Veooma uspešno se primenjuje i kod dece i kod odraslih, i to je čini univerzalnom tehnikom. Vrlo je prijatna, opuštajuća i daje brze, vidljive rezultate. Posle nekoliko susreta sa vođenom metodom logosinteze, moći ćete je i sami primenjivati kao najbolji selfcoach alat.

Logosinteza pospešuje lični i duhovni razvoj, čini da osetite kako životna energija ponovo uplivava u vas i pomaže da svet vidite drugačijim očima.

Marija Maričić

 

Spread the love

Oznake: ,Olivera Marinković
Previous Post

HOROSKOP ZA MAJ, 2021.godine

Next Post

U GLUMI SE UŽIVA JEDNOSTAVNO DOK RADITE

You might also like0 Comment


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


More Story

HOROSKOP ZA MAJ, 2021.godine

OVAN                                                                                                                                            ...

16/05/2021