Breaking

REGIJE LICA I KAKO IH NEGOVATI

Zdravlje plus / Život / 12/04/2024

Negovanje kože lica je važan deo svakodnevne rutine nege kože. Postoji nekoliko različitih regija lica koje zahtevaju različitu negu u zavisnosti od njihovih karakteristika. Evo pregleda nekih osnovnih regija lica i kako možete znati kako da ih negujete:

-Čelo: Ova regija može biti sklonija aknama i suvoći, posebno ako je koža sklona masnoći u T-zoni. Koristite blage proizvode za čišćenje i hidratantne kreme koje regulišu masnoću. Takođe, ne zaboravite na zaštitu od sunca, jer je čelo često izloženo suncu.

-Nos: Nos je često područje gde se nakuplja više sebuma, što može dovesti do proširenih pora i akni. Redovno čišćenje nosa je ključno, ali izbegavajte agresivne proizvode koji mogu iritirati kožu.

-Obrazi: Ova regija može varirati u tipu kože, ali obično zahteva hidrataciju kako bi se izbegla suvoća. Koristite hidratantne kreme prilagođene vašem tipu kože i izbegavajte proizvode koji sadrže sastojke koji mogu izazvati iritaciju.

-Područje oko očiju: Ova regija je posebno osetljiva i sklona pojavi bora i tamnih krugova. Koristite nežne proizvode za čišćenje i hidrataciju, posebno formulirane za ovo područje. Redovno hidrirajte kožu oko očiju i koristite kreme koje sadrže sastojke poput retinola ili vitamina C kako biste umanjili pojavu bora i tamnih krugova.

-Brada i vilica: Ove regije često mogu biti sklone aknama i iritaciji, posebno kod muškaraca koji se briju. Redovno čišćenje i hidratacija su ključni, a ako se brijete, koristite oštrice i proizvode za brijanje koji ne iritiraju kožu.

Kada odaberete proizvode za negu kože, važno je uzeti u obzir svoj tip kože i specifične potrebe regija lica. Ako imate bilo kakve specifične probleme sa kožom, kao što su akne, suvoća ili osetljivost, razgovarajte sa dermatologom kako biste dobili savete prilagođene vašoj koži.

Pročitaje i ovo:

AROMATERAPIJA

Spread the love

Oznake: ,Olivera Marinković
Previous Post

IZLAZAK IZ ŽIVOTNOG LAVIRINTA

Next Post

KAKO PEREMO VEŠ?

You might also like


More Story

IZLAZAK IZ ŽIVOTNOG LAVIRINTA

Nismo ni prvi ni poslednji! Nismo ni jedini, iako mislimo da se to samo nama dešava I uvek nam naša muka izgleda najveća....

11/04/2024