Breaking

    OBELEŽEN DAN  RUDARA U SENjSKOM RUDNIKU

Kratke vesti / 7 avgusta, 2023

 

      U najstarijem aktivnom ugljenokopu u Srbiji u Senjskom Rudnik obeležen je Dan rudra Srbije. Centralna svečanost održana je u subotu 5. avgusta. Obeležavanje dva velika jubileja 170 godina postojanja rudnika i 100 godina FK „Rudar“ započelo je predstavljanjem monografije „100 godina fudbala u Senjskom Rudniku“ . Svečanost je održana u Muzeju ugljarstva. Prisutne je najpre pozdravio Nenad Lukić direktor RMU „Rembas“ a zatim govorio o dva velika jubileja rudnika i kluba. O knjizi je govorila Dragana Milutinović, direktorka Narodne biblioteke iz Despotovca a pročitana je i recenzija koju je napisao Svetozar Mijailović, predsednik FK „Crvena Zvezda“ iz Beograda i telegram čestitka koju je uputio FK „Rudar“. Na kraju predstavljanja monografije licima koja su novčano pomogla pripremu i štampanje knjige uručene su zahvalnice i poklon knjige. Pre toga sportistima, gostima, učesnicima Susreta Rudničana, i donatorima obratio se autor  knjige Stojadin Tomić. To je njegova deseta knjiga, a u tu čast od gostujućeg tima na poklon dobio je dres sa svojim imenom i brojem 10 a od slavljenika dres sa brojem 100 i Zahvalnicu.

Obeležavanje praznika nastavljeno je otvaranjem Muzeja fudbala u klupskim prostorijama „Rudara“ gde je postavljena izložbena postavka fotografija, dokumaneta, opreme i suvenira ovog kluba.

Loše vreme nije uticalo da se odigra prijateljska fudbalska utakmica između domaćeg „Rudara“ člana Pomoravske lige i omladinskog sastava „Crvene Zvezde“. Utakmica je završena miroljubivim rezultatom 2:2.

U večernjim satima nastavljeno je druženje Rudničana u restoranu Majdan.

 

Spread the love

Oznake: ,Olivera Marinković
Previous Post

POSLOVNO ODEVANJE

Next Post

ŽIVOT PIŠE ROMANE

You might also like0 Comment


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


More Story

POSLOVNO ODEVANJE

  Prilagodite se industriji: Pokušajte saznati kakav je opšti dress code u kompaniji ili industriji u kojoj se prijavljujete....

August 6, 2023