Breaking

POSLOVNO ODEVANJE

Biznis i karijera / moda / Život / 6 avgusta, 2023

 

  1. Prilagodite se industriji: Pokušajte saznati kakav je opšti dress code u kompaniji ili industriji u kojoj se prijavljujete. U nekim industrijama je prihvatljivo nositi formalnu odeću, dok u drugima možete biti sasvim adekvatni u poslovnoj, ali manje formalnoj odeći.
  2. Nosite poslovnu odeću: U većini slučajeva, najbolji izbor je poslovna odeća. To znači muškarci mogu nositi odelo, košulju i kravatu, a žene mogu nositi suknju ili pantalone s prigodnom bluzom ili košuljom. Izaberite neutralne boje poput crne, sive, tamnoplave ili bele.
  3. Vodite računa o higijeni: Pre razgovora obavezno se istuširajte, operite kosu i očistite nokte. Ne zaboravite i na sveže disanje i dobru dentalnu higijenu.
  4. Ograničite nakit i parfem: Ako nosite nakit, držite ga minimalnim i diskretnim. Isto važi i za parfem – izbegavajte prejake mirise koji mogu biti neprijatni.
  5. Nosiite udobnu odeću: Osećajte se prijatno u odeći koju nosite kako biste mogli da se koncentrišete na razgovor, a ne na to kako se osećate u odeći. Odeća treba da vam bude kao druga koža.
  6. Obuća: Obratite pažnju na obuću i birajte onu koja je čista i uredna. Izbor obuće zavisi takođe od prirode posla za koji ste se prijavili, ali u većini slučajeva, čista i zatvorena obuća je najbolji izbor.
  7. Vodite računa o detaljima: Obratite pažnju na čiste i ispeglane detalje na odeći, poput manžetni, džepova ili rukava. Detalji čine razliku i pokazuju da vodite računa o svom izgledu.
  8. Prilagodite se kulturi kompanije: Ako je kompanija poznata po neformalnoj kulturi, možda možete nositi nešto opušteniju odeću, ali uvek držite granicu profesionalnosti.
  9. Proverite sve pre nego što izađete: Pre nego što krenete na razgovor, proverite da li je odeća čista, da nemate mrlje ili tragove hrane, i da su svi rajsferšlusi i dugmići na mestu.

Uvek je bolje da budete preterano sređeni nego preopušteni za razgovor za posao. Vaša odeća može poslati snažnu poruku o vašoj profesionalnosti i interesovanju za poziciju za koju konkurišete, zato je važno uložiti malo truda i pažnje u vaš izgled. Srećno na razgovoru!

Spread the love

Olivera Marinković
Previous Post

Obeležavanje jubileja Senjskog Rudnika

Next Post

    OBELEŽEN DAN  RUDARA U SENjSKOM RUDNIKU

0 Comment


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


More Story

Obeležavanje jubileja Senjskog Rudnika

U subotu 5. avgusta 2023. godine u Senjskom Rudniku, najstarijem ugljenokopu u  Srbiji, obeležiće se 170 godina postojanja...

August 4, 2023