Breaking

Obeležavanje jubileja Senjskog Rudnika

Knjige / Kratke vesti / 4 avgusta, 2023

U subotu 5. avgusta 2023. godine u Senjskom Rudniku, najstarijem ugljenokopu u  Srbiji, obeležiće se 170 godina postojanja rudnika i 100 godina kako se u ovom  naselju igra fudbal, a sve to u okviru obeležavanja Dana rudara.

Obeležavanje jubileja i praznika počeće predstavljanjem monografije „100  godina fudbala u Senjskom Rudniku“ koju je za ovu priliku napisao Stojadin Tomić.

Predstavljanje će biti u Muzeju ugljarstva sa početkom u 15 časova. O knjizi će  govoriti Nenad Lukić direktor rudnika „Rembas“, Dragana Milutinović direktorka  biblioteke u Despotovcu, autor knjige i Milan Ivanišević iz generacije fudbalera  koja je nosila dres „Rudara“ sedamdesetih godina prošlog veka. Na kraju donatorima  koji su novčano pomogli pripremu i štampanje biće uručene knjige i zahvalnice.

Nakon predstavljanja monografije u prostorijama fudbalskog kluba „Rudar“  biće otvoren Muzej fudbalskog kluba. Potom će u Spomen Aleji biti otkrivene  spomen ploče i položiće se venac i cveće, preminulim fudbalerima „Rudara“ između  dva praznika rudara.

Fudbalsku svečanost uveličaće omladinski tim Crvene Zvezde iz Beograda  koji će odigrati prijateljsku utakmicu sa domaćim „Rudarom“ članom Pomoravske  okružne lige.

Po završetku utakmice na platou ispred klupskih prostorija nastavlja se  druženje sportista, meštana i gostiju uz kulturno umetnički program.

Tradicionalna manifestacija „Susreti Rudničana“, 53 po redu održaće se u večernjim časovima u restoranu Etno Konak Majdan u Senjskom Rudniku.

Organizatori obeležavanja jubileja su FK „Rudar“, Mesna zajednica Senjski

Rudnik i RMU „Rembas“.

Srećno!

Spread the love

Olivera Marinković
Previous Post

PLAVI MESEC U AVGUSTU

Next Post

POSLOVNO ODEVANJE

0 Comment


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


More Story

PLAVI MESEC U AVGUSTU

Ovog avgusta će se na nebu pojaviti jedan redak fenomen. Čak dva super Meseca. Obično je da se tokom jednog meseca dva puta...

August 4, 2023