Breaking

KAKO ISKORISTITI PAUZU ZA RUČAK?

Biznis i karijera / Kutak za psihologiju / 4 novembra, 2022

Posao vam je stresan I pun obaveza? Vikend prodje  brzo, jer porodica traži svoje, kućni poslovi takodje, tada radite I sve zaostale obaveze koje niste stigli u toku nedelje. Evo nekoliko trikova, kako da kao zaposlena osoba, svoju polusatnu pauzu pretvorite u parvo malo zadovoljstvo I vratite se poslu I porodici kao novi. Probajte, ništa vas ne košta a može vam doneti više od očekivanog.

 

  1. Počastite se omiljenom poslasticom, ali gledajte da bude zdrava I da dolazi ili iz prodavnice zdrave hrane ili vaše kućne radionice.

Lek protiv svakog stresnog dana je nešto slatko. Ukus omiljene poslastice u trenutku će nam vratiti osmeh na lice i popraviti i najteži radni dan. Zato na posao uvek ponesite omiljenu poslasticu kako bi ste sebi pauzu učinili kratkim zadovoljstvom, iako ćete je provesti u poslu.

  1. Vežbajte za radnim stolom, što podrazumeva I duboko I smisleno disanje

S obzirom da celodnevno sedenje za radnim stolom utiče negativno na našu kičmu, odvojite 5 minuta vaše pauze da uradite jednostavne vežbice istezanja, kako biste olakšali sebi i sprečili napetost u vratu, koja vas dekoncentriše i čini da se osećate nelagodno.

Ostaje vam još 5 minuta za disanje. Otvorite prozor, zatvorite oči I duboko udahnite vazduh. Neka vam vazduh dodje do trbuha. Potom ga, brojeći u sebi do 7 polako izdišite. Ovo bi bila dobra vežba I u stresnim situacijama.

  1. Poslušajte neki poučni video ili muziku koja vas opušta

Ukoliko je neophodno da radite i tokom pauze, kako biste ispoštovali sve rokove, ipak vam je potrebno barem 10 minuta odmorite od obaveza i da skrenete misli sa svog napornog radnog dana. Zato pustite neki klip i dok ručate, poslušajte neku emisiju sa tematikom koja vas zanima, ili neki instrumental-spot  sa prirodnim lepotama, da se opustite, a uz to steknite i nova znanja.

Potpuno razumemo da ponekad nemate vremena da odete napolje i provedete pauzu za ručak rasterećeno. Zato se potrudite da iskoristite bar 10 minuta tokom pauze da se opustite na najbolji mogući način, kako biste imali snage da nastavite sa obavljanjem svojih poslovnih obaveza.

Spread the love

Oznake: ,Olivera Marinković
Previous Post

RODJENDANSKA ŽURKA ACE LUKASA

Next Post

DŽEMPERI SU UVEK U MODI

You might also like0 Comment


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


More Story

RODJENDANSKA ŽURKA ACE LUKASA

Najveću žurku na Balkanu, spektakularni koncert Ace Lukasa i Folk Haus benda, a ujedno i prvi koncert u Štark Areni nakon...

November 2, 2022