Breaking

Septembar u znaku dobre hrane, vina i karnevala

Kratke vesti / 24 avgusta, 2022

Good Food & Wine Festival u septembru u Beogradu

 

Beograd, 20. avgust 2022. godine – Četvrti po redu Good Food & Wine Festival, privredno–turistička manifestacija koja okuplja proizvođače tradicionalne hrane i vina, ali i drugih autentičnih proizvoda iz Srbije i regiona, biće održan od 19. do 24. Septembra u Beogradu.

 

 Festival se i ove godine održava se pod pokroviteljstvom Grada Beograda, Sekretarijata za privredu i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Good food & Wine festival je dobitnik prestižnog priznanja “Zvezde Beograda” za 2021. godinu kao jedna od najboljih manifestacija koju je u toj godini podržao Grad Beograd i zbog toga će slogan ovogodišnjem festivala biti ,,Zvezda Beograda“.

 

Manifestacija ima za cilj promociju Beograda kao najprestižnije siti brejk destinacije u regionu i  šire, kao i sveukupne turističke privrede Srbije kroz  prezentaciju naše tradicionalne hrane, vina, zanatstva i drugih delatnosti.

 

 

Program festivala čini nekoliko događaja.  19. septembra od 12h biće  održan Karneval ,,Srbija“ čiji je cilj promocija nčse zemlje i svih njenih raskošnih potencijala.  Povorka se prethodnih godina kretala od Palata Albanija, duž Knez Mihailove ulice, sve do Kalemegdana. Ove godine interesovanja za učešće u Karnevalu „Srbija“ je ogromno i u povorci se očekuje između 500 i 1000 učesnika.

 

Centralni događaj u ovkiru Good food & Wine festivala, kao i prethodnih godina, biće Sajam tradicionalne hrane i vina koji će se održati 24. septembra na Sava Promenadi od 14h do 23h.  Posetioci će imati priliku da uživaju u tradicionalnoj hrani, vinima domaćih proizvođača, a biće održane i predavanja i radionice  o hrani i piću (food styling- aranžiranje hrane, slaganje vina i hrane i dr.).

Prošle godine, na sajmu je bilo 80 izlagača, a ove godine se očekuje trocifren broj učesnika iz Srbije i regiona. Najboljim izlagačima i proizvođačima biće dodeljene plakete Good Food & Wine festivala, a najsrećnijim posetiocima vredne nagrade u okviru tombole koja će biti organizovama od 18h na Sava Promenadi. Posetiocima će biti podeljeno 10.000 poklona različitih kompanija i sponzora događaja.

 

Veče je rezervisano za bogat tročasnovni kulturno – umetnički program u kojem će učestovati tamburaši, pevači i folklorni ansambli.

Svi zainteresovani izlagači se mogu prijaviti na email: e v  spektarcentar@gmail.comin

Spread the love

Oznake: ,Olivera Marinković
Previous Post

MALA CRNA HALJINA

Next Post

MOJA FILOZORIJA KUVANJA JE IMPROVIZACIJA

You might also like0 Comment


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


More Story

MALA CRNA HALJINA

Mnoge žene često stoje pred punim ormarom I ne znaju šta da obuku, naročito pred bitna dešanja. Kako kažu modni stručnjaci...

August 24, 2022