Breaking

MALA CRNA HALJINA

Life style / Život / 24 avgusta, 2022

Mnoge žene često stoje pred punim ormarom I ne znaju šta da obuku, naročito pred bitna dešanja. Kako kažu modni stručnjaci sa klasikom nema promašaja. Postoje neki komadi odeće koji treba da se nadju u oramru svake žene, jer je to “karta na koju uvek mogu da zaigraju”.
Mala crna haljina kratka je, nepretenciozna dnevna, večernja ili koktel haljina, koju je lansirala modna kreatorka Gabriela Coco Chanel, davne 1926.godine. Postala je sinonim za masovnost, jednostavnost, pristupačnu cenu i crnu boju. Chanel je haljinu dizajnirala tako da dobro „oblači“ svaku ženu. Ova haljina može biti različitih dužina, ali je uvek jednostavnog kroja. Ona može biti I sasvim obična, ali nosiva u svakoj prilici.

Pre nego što je lansirana kao modni standard, crna haljina je služila samo za izražavanje žalosti u zapadnom svetu (na dalekom istoku je bela boja boja žalosti).
Ona je savršena investicija za svačiji ormar, svaku priliku, svaki autfit. Najbolje se kombinuje uz drugi komad odeće, svaku vrtsu nakita i aksesoara, makeupa ili cipela.


Ispod crne jednostavne haljine uvek možete obući belu košulju ili preko nje obići sako, koji će autfitu dati notu poslovnosti I ozbiljnosti, ali i doprineti tom „muškom“ izgledu koji je u trendu.
Ova crna, naizgled potpuno obična, haljina krije „večitu tajnu“ svake žene. Uz crne najlon čarape i lakovane salonke vaš autfit može postati svaršena svečana varijanta. Materijal je veoma bitan. Kreatori kažu da ako kupujete skuplji komad odeće, investicija će se isplatiti, I kad tad će postati ozbiljan nosilac vašeg garderobera. Pošto su žene sklone variranju u težini, potrebno je da ima I koji procenat elastina, a da material bude kvalitetan, prijatan za nošenje I lak za održavanje.
Crne haljine su savršen izbor za sve prilike, ali su praznici, posebne prigode, kao I poslovni sastanci, najpogodniji za nihovo kombinovanje sa mnoštvom detalja. Uz malu crnu haljinu ćete zasigurno zasijati u svakoj situaciji, pod uslovom da pronadjete model I material koji pristaju vašoj figuri, godinama I sveukupnom stilu.

Spread the love

Oznake:Olivera Marinković
Previous Post

DEZERT BOGOVA-SLADOLED!

Next Post

Septembar u znaku dobre hrane, vina i karnevala

0 Comment


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


More Story

DEZERT BOGOVA-SLADOLED!

  Iako se ne zna tačan datum pronalask niti ime njegovog pronalazača, zna se da potiče još iz drugog veka pre nove...

August 22, 2022