Breaking

KO TREBA I KO NE TREBA DA KORISTI SPA I WELLNESS CENTRE?

Zdravlje plus / Život / 30/01/2024

Novo vreme-nove navike! Sada svako naše putovanje bilo da je privatno ili poslovno, odabiramo prema spa ili wellness centru koji hotel poseduje. A da li znamo koja pravila važe za upotrebu tih centara? Zapravo, cilj ovog teksta je da nas upozori ko ne bi trebalo da ide u ove centre, bez konsultacije sa lekarima ili stručnim licima zaposlenim u objektu.
Iako pravila mogu varirati u zavisnosti od određenog spa centra ili wellness objekta, postoje opšta pravila o tome ko ne bi trebalo da koristi spa centar ili masaže. Evo nekoliko primera:

  1. Trudnice: U nekim slučajevima, trudnice bi trebalo da izbegavaju određene tretmane ili se konsultuju sa svojim lekarom, tačnije ginekologom, pre upotrebe spa centra.
  2. Osobe sa srčanim problemima: Osobe koje pate od ozbiljnih srčanih bolesti trebalo bi da se posavetuju sa svojim lekarom pre nego što koriste određene tretmane, poput vrućih kupki.
  3. Osobe sa infekcijama ili kožnim bolestima: Osobe koje imaju zarazne bolesti ili kožne infekcije obično treba da izbegavaju zajedničke prostorije poput sauna i bazena kako ne bi preneli infekciju.
  4. Osobe sa određenim zdravstvenim stanjima: Osobe sa određenim zdravstvenim stanjima, kao što su visok krvni pritisak, dijabetes ili respiratorni problemi, trebalo bi da se posavetuju sa lekarom pre upotrebe spa centra.

Što se tiče konsultacija sa lekarima, to zavisi od samog spa centra. Neki centri mogu zahtevati od gostiju da popune medicinski upitnik ili da obave konsultaciju sa stručnim osobljem pre nego što koriste određene tretmane. Ovo pomaže osoblju da prilagodi tretmane individualnim potrebama i osigura sigurnost gostiju.

U svakom slučaju, pre nego što posetite spa centar, preporučuje se da proverite pravila i smernice konkretnog objekta i konsultujete se sa svojim lekarom ako imate bilo kakve zdravstvene brige ili stanja.

 

Proitajte još i ovo:

GRAD STVOREN ZA UŽIVANJE-VELINGRAD

 

Spread the love

Oznake: ,Olivera Marinković
Previous Post

Icon of the Seas

Next Post

RDJENO NOVORODJENČE SA 2,8 PROMILA ALKOHOLA U KRVI

You might also like


More Story

Icon of the Seas

Najveći kruzer na svetu isplovio iz Majamija, krstio ga Mesi  Dvadesetospratna "Ikona mora" isplovila je iz Majamija na svoju...

29/01/2024