Breaking

RDJENO NOVORODJENČE SA 2,8 PROMILA ALKOHOLA U KRVI

Kratke vesti / 31/01/2024

Jedna žena (41) iz poljskog grada Žuromin, došla je pijana na porođaj, usled čega je novorođenčetu izmereno 2,8 promila alkohola u krvi, nakon što se porodila. Ovaj šokantan slučaj  dogodio se 3. januara u Samostalnom javnom kompleksu zdravstvenih ustanova u Žurominu, kada je potpuno pijana žena došla u bolnicu i ubrzo potom rodila bebu.  Sadržaj alkohola u krvi bebe alarmirao je lekare, jer je kod bebe izmereno čak 2,8 promila, a kod majke 2 promila alkohola u krvi. Na sreću, novorođenče je preživelo, a o incidentu je obaveštena policija.

– Tužilaštvo sprovodi istragu iz člana 160. Krivičnog zakonika, odnosno izlaganje deteta gubitku zdravlja i života najbliže osobe – majke. Dete je pri rođenju imalo 2,8 promila alkohola u organizmu. Protiv majke deteta nisu preduzete nikakve preventivne mere – kaže tužilac Kamil Ritlevski, zamenik okružnog tužioca u Mlavi. Kako kažu lakari, moglo je doći do smrti novorodjenčeta.  Istražitelji, zarad dobrobiti odojčeta, ne obaveštavaju o njegovoj daljoj sudbini. Nezvanično, kako saznaju tamošnji mediji, dete je odvojeno od majke i nalazi se na bezbednom. Kako prenose tamošnji mediji, žena je bila pod starateljstvom uslovnog službenika socijalne službe jer je i ranije zloupotrebljavala alkohol. Ova 41-godišnjakinja ima jedno starije dete koje se trenutno nalazi u centru za negu i obrazovanje. Protiv 41-godišnje žene još nije podignuta optužnica. Za delo iz člana Krivičnog zakonika na koje se navodi tužilac zaprećena je kazna zatvora od 3 meseca do 5 godina.

Spread the love

Oznake: ,Olivera Marinković
Previous Post

KO TREBA I KO NE TREBA DA KORISTI SPA I WELLNESS CENTRE?

Next Post

Mesečni horoskop za februar 2024. godine

You might also like


More Story

KO TREBA I KO NE TREBA DA KORISTI SPA I WELLNESS CENTRE?

Novo vreme-nove navike! Sada svako naše putovanje bilo da je privatno ili poslovno, odabiramo prema spa ili wellness centru...

30/01/2024