Breaking

Icon of the Seas

Kratke vesti / 29/01/2024

Najveći kruzer na svetu isplovio iz Majamija, krstio ga Mesi  Dvadesetospratna „Ikona mora“ isplovila je iz Majamija na svoju prvu plovidbu. Na sedmodnevni obilazak Kariba najveći kruzer na svetu nosi čak 7.600 putnika.

Duga 365 metara, „Ikona mora“ (Icon of the Seas) ima čak 20 spratova i ubedljivo je najveći kruzer na svetu.   Vredna je dve milijarde dolara.Može da ugosti 7.600 putnika u 2.805 soba. Zajedno sa posadom, brod može da nosi 10.000 ljudi.   Nudi brojne sadržaje, uključujući i sedam bazena – jedan od njih je najveći brodski bazen na svetu, prvi akva-park na brodu sa sedam tobogana, bioskope, kazino i više od 40 mesta za jelo i piće.

 

Kada je „Ikona mora“ prvi put uplovila u Majami 10. januara, nakon što je iz finskog brodogradilišta Turku prešla Atlantik, dočekana je uz fanfare, brodske sirene i zastave. Argentinska fudbalska legenda Lionel Mesi bio joj je kum i „krstio“ je 23. januara.  Svi impresivni sadržaji naravno dolaze uz visoku cenu.  Nedelju dana dugo krstarenje Karibima košta 3.500 dolara za dvoje u prosečnom apartmanu.

 

Za one koji traže više luksuza, poput trospratnog porodičnog apartmana sa toboganom, put će izaći 100.000 dolara. „Kraljevsko potkrovlje“ za one sa veoma dubokim džepom, nudi dve spavaće sobe, đakuzi i prostran balkon, a cena počinje od 40.000 dolara. Brod je bukiran sve do 2026. godine.  Brodski motori sagorevaju tečni prirodni gas, što je alarmiralo mnoge.

 

„Odluka Rojal Karibijena da koristi tečni prirodni gas je ogromna greška. Tečni prirodni gas je većim delom metan, gas sa efektom staklene bašte“, kaže Brajan Komer, programski direktor u Međunarodnom savetu za čist transport.  Portparol kompanije „Rojal Karibijen“ naveo je da je „Ikona mora“ 24 odsto energetski efikasnija od standarda koji se traži.

Pročitajte jop i ovo:

Misterija broda Mary Celeste

Spread the love

Oznake: ,Olivera Marinković
Previous Post

NEODOLJIVA ČOKOLADNA POSASTICA PO RECEPTU DŽEJMIJA OLIVERA

Next Post

KO TREBA I KO NE TREBA DA KORISTI SPA I WELLNESS CENTRE?

You might also like


More Story

NEODOLJIVA ČOKOLADNA POSASTICA PO RECEPTU DŽEJMIJA OLIVERA

Neodoljiva čokoladna poslastica po receptu kuvara Džejmija Olivera, odlična je u trenutku kada imate nenajavljene goste....

28/01/2024