Breaking

DA VAM KUĆA UVEK BUDE UREDNA I ČISTA

Dom / Život / 16/09/2023

Održavanje kuće urednom zahteva redovne navike i planiranje. Evo nekoliko korisnih saveta kako da vaša kuća uvek bude sređena:

 1. Svakodnevno čišćenje: Odvojite svakodnevno vreme za brzo čišćenje. To uključuje brisanje površina, skupljanje nereda i pranje sudova.
 2. Organizacija: Imajte određeno mesto za sve stvari. Korpe, kutije i police mogu vam pomoći da održite stvari uredno raspoređene.
 3. Redovno bacanje i doniranje: Periodično proveravajte stvari i odlučite se za bacanje ili doniranje onoga što više ne koristite ili vam ne treba.
 4. Jedna stvar odjednom: Fokusirajte se na jednu stvar odjednom. Na primer, ne raspremajte sve sobe odjednom, već se koncentrišite na jednu sobu, pa se onda prebacite na drugu.
 5. Planirajte vreme za čišćenje: Dodelite određeno vreme u toku nedelje za detaljnije čišćenje kao što je usisavanje, brisanje prašine, pranje prozora itd.
 6. Smanjite nered: Pobrinite se da redovno odlažete stvari na svoje mesto. To će vam pomoći da se izbegne nagomilavanje nereda.
 7. Delegirajte zadatke: Ako živite s porodicom ili cimerima, podelite čišćenje i održavanje zajedno.
 8. Minimalizam: Razmislite o smanjenju broja dekoracija, nameštaja i suvišnih stvari kako biste olakšali čišćenje i održavanje.
 9. Koristite organizacione pomagala: Kutije, korpe, police i organizatori mogu vam pomoći da lakše održavate urednost.
 10. Brzo čišćenje pre spavanja: Pre nego što odete na spavanje, brzo prođite kroz glavne prostorije i pospremite nered.
 11. Napravite raspored čišćenja: Napravite raspored čišćenja za svaku nedelju, uključujući sve zadatke poput usisavanja, pranja veša, čišćenja kupatila itd.
 12. Održavajte navike: Kada jednom uspostavite rutinu, držite se nje. Navika će vam pomoći da održavate urednost bez prevelikog napora.

Naravno, važno je da prilagodite ove savete svojim potrebama i rasporedu. Održavanje kuće urednom zahteva doslednost i napor, ali uz vreme će postati prirodan deo vaše svakodnevice.

Spread the love

Oznake: ,Olivera Marinković
Previous Post

Šamaranje kao tretman za podmladjivanje

Next Post

GLADNI ILI ŽEDNI?

You might also like0 Comment


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


More Story

Šamaranje kao tretman za podmladjivanje

Jedno su trendovi, a drugo je  realan život i zdravlje. To se u praksi dokazalo I pokazalo nebrojeno puta. Ali, ovaj trend...

15/09/2023