Breaking

Šamaranje kao tretman za podmladjivanje

Kratke vesti / Zdravlje plus / Život / 15 septembra, 2023

Jedno su trendovi, a drugo je  realan život i zdravlje. To se u praksi dokazalo I pokazalo nebrojeno puta. Ali, ovaj trend stiže I na naše podneblje. Šamaranje kao način podmlađivana!Lekarska struka je skeptična ali I kategorična  protiv ovog tretmana, jer se u glavi nalaze mnogobrojni krvni sudovi, vene, nervi,  i nažalost, lako može doći do ozbiljnih povreda. Mnogi se slažu da to nije pitanje za struku, već za psihijatre. U želji da budu što lepše i mladje žene, ali sve češće i muškarci pribegavaju različitim tretmanima jer imperativ XXI veka je biti večito lep I mlad. Čemu sve to? Zar nije bolje raditi na svojoj unutrašnjosti, pa će se sve oslikavati I na spoljašnjosti? No, to je sada drugo pitanje, ali svakako podstiče na razmišljanje: kuda plovi ovaj brod na kome smo se našli?

Ovaj vek je dobar za sve one koji “plivaju u mutnom”I žele lake i  brze zarade, pa im na pamet pada sve i svašta. Kada to prihvati neko ko je VIP na svetskom nivou, onda ni ostali smrtnici nisu u situaciju da odbiju.

Novi trend u svetu, a koji dolazi polako i kod nas  je šamaranje, u kome se tvrdi da “kvalitetan šamar”može da vam zategne lice, gluteus ili grudi. (???)

Dve preduzetne Tajlanđanke, pozivajući se na tradiciju, napravile su odličan biznis Tajlanđanka Tata Sombuntham, koja već dugi niz godina radi kao terapeut koja koristi prirodne metode lečenja, tvrdi kako šamaranjem „može da vrati bilo čiji sat unazad“. Specijalnim udarcima efikasno se mogu “napraviti čuda” da se biološki sat zaustavi.

Iako za njene tvrdnje nema posebnog medicinskog uporišta, lekari se slažu kako na ovaj način može da se ubrza cirkulacija i vrati zdravo rumenilo lica, ali da ove tvrdnje imaju I drugu stranu medalje i da ih ne uzimamo “zdravo za gotovo”.  No, Tata i njen suprug Mavan, ujedno suvlasnik salona, tvrde kako su rezultati sjajni i to već nakon nekoliko tretmana. Da biste samo petnaestak minuta uživali u šamaračkom tretmanu u San Francisku, moraćete da izdvojite oko 350 $. Malo li je? Ali, nije tu kraj čudima. Evo još nekih tretmana kojima selebriti osobe pribegavaju, a koji su u najmanju ruku kontraverzni:

Poznati kozmetički tretman poznat kao “Vampire Facial” postao je poznat široj javnosti pošto je rijaliti zvezda Kim Kardašijan objavila na Instagramu fotografiju na kojoj pozira sa gomilom krvi na licu. Naime, reč je o tretmanu koji podrazumeva da se u lice pacijenta ubrizgava sopstvena krv.

Ovo ne samo da je jedan od najčudnijih tretmana, već  je i bolan, a efekat je kažu-pozitivan, Ovako se povećava proizvodnja kolagena i generiše mladalački izgled.  Jedan još čudniji tretman je “the Geisha facial”, jer se godinama unazad radio u Japanu, a ovaj postupak podrazumeva da se koristi izmet slavuja kako bi se ten posvetlio i izravnao.

Izmet je nekada bio u prahu, ali kako su tehnologije napredovale, danas je Japankama dostupan i u kremastom obliku. Mnogi bi se zgrozili nad ovim tretmanom, ali placenta ovce je takodje na ceni. Njegovovu primenu promoviše ni manje ni više, I u njega se kune Viktorija Bekam. Ona kaže, podmlađuje i dejstvo je odlično.  Reč je o losionima za čiju se pripremu koriste delovi domaćih životinja, a između ostalog i delovi ovčije placente.

Nećete verovati, ali poznati posežu I za ribljim pedikirom. Glavna zamisao ovog tretmana jeste da ribe grickaju vaša stopala. Ovo možda zvući ali nije. Lično sam isprobala I ribe vas grickaju I golicaju I mogu da kažem da je vrlo prijatno. Riblji pedikir je alternativa savršena za uklanjanje mrtvih ćelija kože. Radi se o Garra Rufa ribama koje otklanjaju samo one suvišne delove na koži, ostavljajući samo zdrave slojeve kože. Ovaj riblji pedikir zabranjen je u desetak američkih država, a potvrđeno je da ovaj tretman dostupan u mnogim zemljama sveta, pa čak I kod nas.

Osnvno pitanje koje se nameće je da li bi ste i vi? Da li sve ovo zvuči kao šarlatanstvo ili ne, odlučite sami? Ja se već nekako izjasnih. Može riblji pedikir I krastavac. Jeftino I ne boli.

Spread the love

Oznake: , ,Olivera Marinković
Previous Post

OSVETA

Next Post

DA VAM KUĆA UVEK BUDE UREDNA I ČISTA

You might also like


More Story

OSVETA

Filip je upoznao Anđelu sasvim slučajno. Veoma mu se dopala. Zvao ju je da izađu nekoliko puta, a ona je odbijala, nalazeći...

September 14, 2023