Breaking

TERASA JE VAŠE MALO CARSTVO

Dom / Život / 26/05/2023

Došlo je leto i imate mogućnost da od svoje terase napravite svoju oazu. Stručnjeci kažu da to ne morate  da potrošite mnogo novca, ali dobra volja, a najviše spretne ruke i ideje, mogu da budu ključne za izgled vašeg malog carstva.  Evo sedam bitnih  stvari kojima treba da se rukovodite pri uredjenju terase:

Dobro uredjena terasa podrazumeva da ima ljuljašku.  Budimo iskreni, svi vole ljuljaške, ne samo deca. Mnoge radnje za kućni dekor prodaju ljuljaške slične ovima, mada, ima dosta alternativa koje možete napraviti i sami. Recimo, obična drvena ploča sa dva jaka kanapa zakačena za plafon. Bilo da se odlučite za kupovnu ljuljašku ili je napravite sami, dodajte neki prekrivač ili jastučiće  da malo razbijete monotoniju drveta i ulepšate sedenje na istoj.

 Izaberite nameštaj pun boja

Dokazano je da mogu da utiču  na vaše raspoloženje,   i zato se okružite njima. Što šarenije to bolje, naravno, u granicama I meri dobrog ukusa . Sjajna opcija su i pastelne boje koje smiruju,  Dizajn može biti u bilo kom stilu, samo svemu što stavite dajte lični pečat.

 Odaberite nameštaj koji štedi prostor

Ako ste među onima koji imaju ogromnu terasu, vama je lako da je opremite.  Međutim, većina nas ima terasu srednje veličina ili čak veoma malu, na koju jedva staje nešto od nameštaja. Na ovakvim balkonima svaka ušteda prostora je i više nego dobrodošla.

Odaberite nameštaj koji ide u visinu više nego u širinu. Iskoristite zidove i ograde kao postolje ukoliko nemate mesta za sto. Postoji dosta dodataka za balkon koji vam mogu biti od koristi a uštedećete I na  prostoru.

Namestite terasu kao dnevnu sobu

Terasa treba da je produžetak dnevne sobe ali po uređenju slobodnija kako bi s jedne strane bila u skladu sa ostatkom doma a s druge bila magično mesto odmora iz snova.  Udobnost i funkcionalnost ispred dizajna svakako. Na terasi ne sme nešto da vas žulja i da vam ne odgovara jer ste došli da na pola sata da  popijete popodnevnu kafu i mora da buderelaksirajući kutak . Dodajte prekrivače  i jastuke kako bi povećali udobnost.  Koliko je to moguće, uredite je tako da izgleda kao dnevna soba na otvorenom.

. Cveće za terasu

Cveće podseća na prirodu a priroda podseća na odmor, beg od stvarnosti kompjutera, mobilnih telefona i posla. Osim toga, miris cveća će upotpuniti ugođaj.  Napravite tako da nemate osećaj da ste u kući već u nekoj bašti.

Mislite i na funkcionalnost, biljke rastu pa ne treba pretrpati terasu i time ubiti prostor. Kao i kod nameštaja, ne uzimajte monotone tamno zelene biljke, već šareno cveće koje budi neku opuštajuću emociju.

 Postavite zavese

Zavese mogu prekriti neke nedostatke i ulepšati prostor. Veoma su funkcionalne sa aspekta privatnosti, uvek ih možete zatvoriti i pobeći od pogleda. Osim toga savršen su dodatak terasi kada su vezane. Lep detalj mogu biti i ukrasne trake za vezivanje ili veći kanap.

 Podovi za terasu

Izgled poda može dosta promeniti izgled sveke prstorije, a s obzirom da su terase manje površine drastično će uticati na izgled. Ove podloge se postavljaju na postojeću površinu za jedan dan. Spajaju se gumenim čekićem i mogu se premestiti na bilo koju drugu lokaciju u slučaju preseljenja.

Voda se ne zadržava na površini a materijal je napravljen za spoljašnju upotrebu pa veoma dobro podnose sve klimatske promene.

Spread the love

Oznake: ,Olivera Marinković
Previous Post

Drvo koje hoda-Mit ili istina?

Next Post

7 načina da budete privlačnii suprootonom polu

You might also like0 Comment


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


More Story

Drvo koje hoda-Mit ili istina?

Drvo koje hoda-Mit ili istina? ( lat. Socratea exorrhiza). Ovo drvo može da naraste I do 25 metara u visinu, a široko...

25/05/2023