Breaking

VISOKE POTPETICE

Life style / Život / 22 marta, 2023

O visini potpetica moramo razmisliti pre nego što Ih kupimo iz mnogo razloga. Visina potpetica je diskutabilna iz mnogo razloga. Da li ćete obuću sa potpeticom nositi na poslu , u izlasku ili za šetnju gradom. Ortopedi tvrde je visina od 4 cm prihvatljiva za svakodnevno nošenje, dok za izlaske možete nositi I one veće, pod uslovom da na svakih dva sata izujete obuću, budete par minuta bez nje I ponovo je obujete. Bilo kako bilo, one su I dalje širom sveta, modni dodatk  broj 1.

Visoke potpetice čine vas višima i vitkijima te doprinose samopouzdanju pa je opravdano da nose naziv must-have.

Prilikom odabira bitno je nekoliko faktora – jesu li zatvorene, otvorene, nagib stopala i …još mnogo toga. Staro pravilo kaže da se većina potpetica do 7 centimetara smatra udobnom za hodanje. Međutim, ako baš želite da odaberete model s višom petom, dobro će vam doći jednostavan trik za koji vam je potreban samo jedan lenjir.

Potrebno je da sednete na stolicu i potpuno ispružite stopalo i prste. Lenjirom izmerite od pete do dela gde se stopalo savija kada ste u cipelama s visokim potpeticama. Dobijeni broj je tačna visina koja najviše odgovara vašem stopalu pa je dobro taj broj imati na umu kada kupujete obuću.

Ako vam se visina čini niža nego što biste želeli, stručnjaci kažu da nećete pogrešiti ako odaberete i cipele sa štiklom do centimetar-dva višom, ali da je sve preko toga veliko opterećenje za stopalo, pa je bolje izbeći ih.

Spread the love

Oznake: ,Olivera Marinković
Previous Post

VOLIM NOVE IZAZOVE

Next Post

UDAJ SE ZA MENE?

You might also like0 Comment


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


More Story

VOLIM NOVE IZAZOVE

Član benda Shazam Nikola Borković, paraleno gradi I solo karijeru. U grupi je pet godina, a pre mesec dana izašla  mu...

March 21, 2023