Breaking

VOLIM NOVE IZAZOVE

Oni koji dolaze / 21 marta, 2023

Član benda Shazam Nikola Borković, paraleno gradi I solo karijeru. U grupi je pet godina, a pre mesec dana izašla  mu je treća samostalna pesma Poruka pred spavanje, koja polako,  ali sigurno dolazi do srca slušalaca. Nikola je danas gost Najmagazina, pa razgovaramo o svemu što je vezano za njegov rad. Misleći da je Nikola napustio grupu, I sada kreće u samostalnu karijeru, ispravio me je rečima:

Moram da naglasim da sam i dalje član benda Shazam. Saradjujemo lepo već 5 godina i nastavićemo da izvodimo i snimamo muziku zajedno. Paralelno gradim i solo karijeru.

 

Da li solo varijanta podrazumeva i više obaveza i više odgovornosti. Da li ćete imati nekoga ko će Vam pomagati u radu, organizovati nastupe i sl?

Uspevam sam da uskladim sve obaveze, za sada.  Nemam nikoga ko mi pomaže oko organizacije nastupa, menadžera ili nešto slično. Ne znači da se u budućnosti ne bih odlučio na takav korak, ali za sada,  ne.

 

Od malih nogu ste „inficirani“muzikom. Šta ste prvo počeli,  da svirate ili da pevate?

Prvo sam počeo da sviram klavir. Završio sam osnovnu muzičku školu u Bačkoj Palanci, za klavir. Kasnije sam naučio par “hvatova” na gitari i zaljubio se i u taj instrument. Sada pokušavam da naučim da sviram što više insturmenata jer mi pruža zadovoljstvo a i volim nove izazove.

 

Svako ko počinje da se bavi muzikom ima neke uzore? Ko su bili Vaši i na čiju karijeru bi ste voleli da Vaša liči?

Uzori su mi bili Oliver Dragojević, Rodja Raičević, Vlado Georgijev, Gibonni…ne bih nužno voleo da moj stil liči na bilo koga od njih, ali svi su imali i imaju zavidne karijere što je svakako za uzor.

 

Kakav odjek  je pesma imala kod publike? Jeste li zadovoljni?

Poruka pred spavanje je zapravo moja treća pesma za sada. Jako sam zadovoljan  reakcijama što na youtube-u što uživo. Dosta sam poruka podrške dobio. Uglavnom su se ljudi povezali sa pesmom što je meni najbitnije kao kompozitoru.

 

Spot je nešto što prati ovu pesmu. Muzika je odavno postala i za slušanje i za gledanje, pa nam predstavite sve saradnike koji su učestvovali u audio vizualnoj realizaciji?

Kompletan spot je delo mog dragog prijatelja i saradnika Želimira Križova iz mog grada. Dugo već saradjujemo i sigurno ćemo i u budućnosti.

Spot liči na pravu malu filmsku priču. Imate li tim sa kojim ćete ubuduće raditi ili će ipak Vaša reč biti poslednja?

Spot je zamišljen kao film, smešten je u starije doba 40-te 50-te godine. Mislim da smo uspeli to da prenesemo. Želimir ima sjajne ideje za spotove pa zato imam puno poverenje u njegove odluke što se tiče vizuelnog dela. Naravno i on prihvata neke moje sugestije i predloge.

 

Od malena ste u muzici i s obzirom da studirate, planirate li tim putem da idete ili je to hobi kojim ćete se rado baviti?

Planiram da se bavim muzikom na ovaj ili onaj način. Nastupi, komponovanje, studio… nije mi mnogo bitno jer je to zaista nešto što volim da radim. Voleo bih da se oprobam i u nekon drugoj oblasti svakako.

 

Nastupate, svirate nekoliko instrumenata,  komponujete, pevate, pišete tekstove. Šta je ono što najviše od toga volite da radite i gde najviše ispoljavate svoju kreativnost?

Najviše volim da komponujem. To je nešto što sam oduvek želeo, a smatram da sam sada konačno spreman da to radim ozbiljno i privrženo kako i treba da se radi. To me najviše ispunjava i najbrže mi vreme tada prolazi.

 

Svaki nastup je za sebe, ali pošto nastupate u poslednjih 5 godina, koji ćete pamtiti?

Svaki nastup zaista nosi nešto posebno. Izdvojio bih svaki nastup gde smo se i mi kao muzičari i publika zajedno sa nama dobro proveli, a mnogo je takvih…

 

Sve  počinje od dobrog teksta. Koja bi bila Vaša definicija istog?

Za mene je dobar tekst onaj koji uspe da dopre do vas, bilo da ima puno ili malo reči. Tekstovi koji nose snažne poruke apsolutno spadaju u tu kategoriju i naravno oni tekstovi koje ne možemo da odvežemo od melodije sa kojom su došli, koje pevušimo kroz dan.

 

Volite li da dobijate poruke pred spavanje ili vas više radije da ih  šaljete?

Poruke pred spavanje na sreću dobijam, kao što ih i šaljem. Ne mogu da se odlučim šta više volim od ta dva…

 

Olivera Marinković

Spread the love

Oznake: , ,Olivera Marinković
Previous Post

SVETSKI DAN BEZ MESA

Next Post

VISOKE POTPETICE

You might also like0 Comment


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


More Story

SVETSKI DAN BEZ MESA

Danas, 20.marta, obeležava se Svetski dan bez mesa I on se ne dešava slučajno, na prvi dan proloeća. U isto vreme ovo simboizuje, buđenje,...

March 20, 2023