Breaking

VEČERAS JE PREMIJERA FILMA „ČUDOTVORAC TUMANSKI“

Kratke vesti / 01/11/2022

 

„Čudotvorac tumanski“ je kratkometražni igrani film o čudima Svetog Zosima, tumanskog svetitelja i iscelitelja.  Film je nastao na osnovu svedočanstava onih koje je svetitelj iscelio, a sakupio i sačuvao od zaborava iguman manastira Tumane otac Dimitrije u knjizi „Čudo ljubavi Božije“.Sastoji se od tri omnibus priče, koje nam sa puno ljubavi, vere i najiskrenijih emocija vraćaju nadu i u onim bezizlaznim situacijama. Rediteljka ovog filma je  Bojana Krstić.Inspiraciju za ovakav film je pronašla u tome  što  manastir Tumane  dnevno poseti  bezbroj ljudi, upravo svedoci čuda i oni koji za njima  tragaju.

Iguman Dimitrije koji je bio neposredni svedok tim čudima,  ih je sakupio I objavio u svojoj knjizi i prema toj knjizi se I radio film.  Ljubav prema veri je lični odnos sa Bogom, nešto tako duboko što često zaboravimo, osim kad dođe do neke nevolje, tako je sa svima nama- bez nevolje nema bogomolje,   kaže  se  u našem narodu.

Film  se sastoji iz tri dela.

Prva je o majci čije dete je upalo u komu, druga je o svešteniku iz Golupca koji je imao invaliditetnu ruku i iscelio je, a treća o devojčici koja je bila autistična. Nakon samog ulaska u manastir se promenila, a na kivotu moštiju starca Zosima progovorila.  U filmu su učestvovali naši eminentni glumci  a prikazani su  stvarni likovi koji su doživeli čuda.

Svi koji su zainteresovani da gledaju film mogu to učiniti večeras,  u  20 h, u MTS dvorani.

Spread the love

Oznake: ,



Olivera Marinković




Previous Post

HOROSKOP ZA PERIOD OD 1. DO 10. NOVEBMRA TEKUĆE 2022.GODINEOVAN

Next Post

RODJENDANSKA ŽURKA ACE LUKASA





You might also like



0 Comment


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


More Story

HOROSKOP ZA PERIOD OD 1. DO 10. NOVEBMRA TEKUĆE 2022.GODINEOVAN

HOROSKOP ZA PERIOD OD 1. DO 10. NOVEBMRA TEKUĆE 2022.GODINEOVAN Ljubav U vašem polju partnerstava otvara period u kojem...

01/11/2022