Breaking

VOLIM SVE SVOJE ULOGE I RADO IH SE SEĆAM

Intervjui / 17 marta, 2021

Milica Isaković Jokanović je srpska glumica sa mnogobrojnim ulogama i velikim iskustvom iza sebe. Igrala je još kao devojčica u epizodnim ulogama u filmovima Tren, Drugarčine i Berlin kaput. Kasnije je igrala u Tesnoj koži 1 i 2, a zapažene uloge je ostvarila u seijama Bolji život, Srećni ljudi, Porodično blago, Bela lađa, Junaci našeg doba. Trenutno je gledamo u popularnoj seriji Igra sudbine kao Adu Kanački.

Milice, iako se prezivate Isaković Jokanović, otkud pored Vašeg imena –Milša?

Milša je moj nadimak koji mi je dala moja mama kad sam bila sasvim mala, skoro niko me nije zvao po imenu i dan danas moji drugari iz škole me samo tako i zovu. U dokumentima sam i dalje Milica Isaković.

Igrali ste u mnogobrojnim serijama, filmovima, predstavama, pa možemo reći da zaista imate bogatu karijeru. U serijama ste uglavnom glumili opasne devojke. Šta mislite, zašto?

Siniša Pavić, naš apsolutno najbolji scenarista mi je jednom prilikom, kada sam ga pitala, rekao: a ko drugi da igra famme fatal nego ti. Meni je uvek bilo interesantno da igram one likove koji nisu ja privatno i u tome sam uživala. Inače igrala sam široku lepezu raznoraznih likova. Opasne, fatalne žene su samo jedne u nizu uloga koje sam odigrala.

Ostvarili ste i mnogobrojne pozorišne uloge. Koje su Vam najdraže i da li više volite da igrate u pozorištu ili na filmu-seriji?

-Uglavnom volim sve svoje uloge i rado ih se sećam, volim podjednako i pozorište i serije i film. Ne razdvajam te ljubavi i čini mi se da u svemu uživam podjednako.

Okušali ste se i u manekenskim vodama. Kakvi su Vam utisci iz tog perioda?

-Manekenstvo je bilo moj hobi i bavila sam se manekenstvom kad sam bila u srednjoj školi , već kad sam upisala Akademiju, moj profesor Boro Drašković mi je rekao da moram da se odlučim šta ću u životu biti i čime ću se baviti. Znate šta sam odlučila, mada povremeno i dan danas uradim neku reviju za prijatelje. Iz tog manekenskog perioda ostala su mi divna prijateljstva na prvom mestu, zatim silni katalozi, spotovi, naslovne strane, nagrade…u svakom slučaju lepe uspomene.

Vaši prvi glumački počeci vezani su za Vaše rano detinjstvo. Kao devojčica igrali ste u filmovima “Tren”, “Drugarčine” i “Berlin kaput”.Kakva su sećanja vezana za taj period? Da li ste mogli i da pretpostavite da ćete postati poznata glumica?

-Ja to zaista ne računam kao moj početak, bila sam mala i imala nekoliko scena u tim filmovima, nisam ni znala gde me vode kad sam snimila scenu u filmu Tren. Nije mi ni na kraj pameti bilo da će to biti moj životni poziv. Želela sam kao mala da budem balerina ili profesor.

Trenutno Vas ljudi svake večeri gledaju u veoma popularnoj seriji “Igre sudbine” kao Adu Kanački. Kada ste počeli sa snimanjem, da li ste mogli da pretpostavite da će serija imati ovako veliki uspeh?

-Serija Igra sudbine je apsolutno najgledanija od svih sadržaja koji se emituju na televiziji od kako se vrši merenje šerova i rejtinga. Kad sam pročitala scenarijo, znala sam da imamo dobru priču, na nama je bilo samo da je ne pokvarimo. Očigledno smo uspeli u tome, svi smo prezadovoljni, ponosni i zahvalni publici što nas evo već više od godinu dana gleda i voli nesmanjenom ljubavlju.

Šta mislite , zašto je ovakav tip serije popularan?

-Žarko je našao pravu formulu, ima i drame i komedije i misterije i sreće i tuge, zapravo naša serija je životna i baš zato je i zanimljiva i nepredvidiva kao i sam život, samim tim zato je i najgledanija.

Sa kim od kolega iz serije imate najbolji odnos?

-Mi smo jedna velika familija, zato sve dobro funkcioniše, mi se slažemo i poštujemo i vredno radimo, srećni što nas je naša producentkinja Ceca Drinjaković sve okupila u baš ovakvom sastavu.

Preležali ste koronu zajedno sa mužem, Žarkom. Kako ste se osećali tada?Imate li savet za ljude koji negiraju postojanje ovog virusa?

-Ja sam lakše prošla kroz bolest, Žarko je jedva preživeo, ovo je opaka podmukla smrtonosna bolest. Osećaj da ste oboleli od korone je jeziv, borite se sa nepoznatim, nevidljivim neprijateljem, sa korona virusom. Svaki dan nosi neizvesnost jer sve dok je korona u vama mogu se desiti komplikacije. Svako ko misli da korona ne postoji je na nivou onih koji misle da je zemlja ravna ploča. Svi koji negiraju postojanje korona virusa su na nivou obične amebe.

Vaši planovi za dalji rad?

-U aprilu bi trebalo da počne snimanje druge sezone serije Siniše Pavića “Junaci našeg doba”, a u maju krećemo ponovo sa snimanjem druge sezone “Igre sudbine”, snimamo novih 100 epizoda. Čeka me i snimanje filma Draška Đurovića “Zaliv u Crnoj Gori”, a i snimanje još dve serije od jeseni. Naravno Bože zdravlja da sve bude kako treba i da možemo planove i ispuniti.

 

Sanela Dimitrijević

Spread the love

Oznake: , ,Olivera Marinković
Previous Post

MOSKVA, SPOJ TRADICIONALNOG I MODERNOG

Next Post

ZAVOLITE ONO ŠTO RADITE...

You might also like0 Comment


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


More Story

MOSKVA, SPOJ TRADICIONALNOG I MODERNOG

Dr. Aleksandra Gusak je doktorka po vokaciji I osvedočeni prijatelj Naj magazina, a pre svega srpskog naroda koji živi...

March 17, 2021