Breaking

DUŠA

Kratke vesti / 15/03/2021

Džo je učitelj muzike I  retko  je privilegovan dobijanjem šanse da svira u najboljem klubu u gradu.

U pitanju je džez klub, a on svojom nesmotrenošću dospeva u neobično okruženje. To je mesto gde nove duše dobijaju svoju ličnost, specifičnosti, navike I  interesovanja I pre nego što se pojave I dođu na Zemlju.  Džo je odlučan da se vrati svom  životu na Zemlji I udružuje se sa Dušom 22, koja nikada nije razumela privlačnost ljudskog iskustva. Dok Džo očajnički I na sve načine pokušava da joj pokaže šta je to lepo u vezi sa životom uspeva I sam donekle da otkrije odgovore na neka važna životna pitanja. Ovo bi bio siže filma Duša (Soul).   Ovaj  film koji je proizveden u Americi, čiju  produkciju  potpisuje Volt Dizni I u koji je uloženo za realizaciju oko 150 miliona dolara. Do sada je inkasirao nekih 117 miliona, a s obzirom da je snimljen 2020.godine, on je zapravo tek krenuo put svedskih metropola u svoj postprodukcijiski život.  Film traje tačno 101 minut i okarakterisan je kao animirani, računarski, fantastični, dramedijski film, koji je doživeo I sihronizaciju na srpskon jeziku. Premijera filma Duša u Srbiji bila je 4. marta 2021. godine a sinhronizacija je uradjena u studiju “Livada” U Beogradu. Jedan od protagonista ovog filma (za decu I odrasle)  na našem jeziku bila je I Jovana Jelovac Cavnić  koja ima poprilično dug staž u sinhronizaciji animiranih filmova I evo šta nam je tim povodom rekla za Naj magazin:

-“DUŠA“ je priča o životnom putovanju, snažna,  emotivna priča, koja nas podseća šta je smisao života. Mališani će dobiti odgovore na veoma važna životna pitanja, odrasli će se preispitivati. Ovaj film će voditi do samospoznaje i pozitivnih promena. Ko smo mi zapravo, čemu težimo, po čemu želimo da nas pamte, šta nas to čini živima, samo su neka od  pitanja koja će se rađati dok budemo pratili radnju ovog filma. Ovaj film se razlikuje od onih koje sam dosada radila, po tome što stiže baš u pravi čas. U ovo vreme nam je preko potrebno da kažemo sebi da život brzo prolazi i da ga moramo iskoristiti na najlepši mogući način, a ovaj film će nas u tome  i inspirisati.

Ja pozajmljujem glas savetnici Džeri. Ona je deo magičnog sveta izvan Zemlje, sveta gde sve počinje. Kako dobijamo osobine, koje su naše životne misije, zašto je neko od nas „veseljak“ a neko „ljutko“, odgovore zna Džeri.

Dragi čitaoci, obavezno pogledajte ovaj film, možda ćete I vi pronaći neki odgovor za kojim tragate!

Naj  magazin

 

 

 

Spread the love

Oznake: , , ,Olivera Marinković
Previous Post

SAM PROCES IGRANJA JE ČAROLIJA POSLA

Next Post

KAD SE SVETLA UGASE

You might also like0 Comment


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


More Story

SAM PROCES IGRANJA JE ČAROLIJA POSLA

Uloge glumice Marije Jovanović su upečatljive i dugo ih pamtimo. Gledali smo je u  TV serijama"Montevideo, Bog te video",...

10/03/2021