Breaking

PRAVE STVARI NE TREBA KIDATI…

Intervjui / 21 januara, 2021

Jelena Tinska  ima dugu I raznovrsnu karijeru: ona je  glumica, igračica, pisac, neko ko drži treninge. Karijera joj traje više decenija, a sećanja I uspomene,  kao I podatke iz sadašnjeg života je podelila sa čitaocima Naj magazina. Prvo pitanje se nametnulo, samo od sebe.

Kako bi se drugima ona predstavila?

-Kad je u našoj sredini neko sa više talenata nazivaju ga svaštarem…Mada je to dakle,  multimedijalnost.

Bili ste članica kultne grupe „Lokice“.  Sa ove vremenske distance, kako Vam to sada izgleda?

-Kao najdinamičniji, najbezbrižniji,  naj koloraturniji i najsrećniji period u mom životu.

Za “Lokice”  i Zdravka Čolića su  pričali da su “putujući zemljotres”…Putovali, radili, doživeli veliku slavu  i uživali?

-U grupi “Lokice”,  provela sam samo jedno leto. Pre toga sam igrala u grupama: Borisa Radaka, Petra Slaja, Ivanke Lukateli…Bila sam na najznačajnijoj turneji sa Zdravkom Čolićem, „Putujuci zemljotres““ Kad zaigraš sele moja “, putokazi, morekazi, hoteli sa pet zvezdica i pet zvezdica na sceni, cele naše bivše zemlje. Zdravko Čolić i “Lokice”- putujuci zemljotres. Pravo čudo! Bili smo mladi, veseli i vredni. Proputovali smo zemlju i zabavljali smo ljude. Svoje sestre i braću. U Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj,  Sloveniji, na Kosovu i Metohiji,  Crnoj Gori, i u Srbiji. Bilo je super. Bilo je pravo.

Recite nam još nešto o tom periodu?

-Čolić i “Lokice” su bili neraskidiva celina. Sve devojčice su nosile našu frizuru i još uvek niko tu frizuru u Jugoslaviji ne zove onako kako je zovu u celom svetu po autoru – Sasun, već je zovu “a la Lokica”. Kad je Čola otišao u vojsku mi smo se rastali. I nikad više nije bilo isto.  Ni mi bez njega, ni on bez nas.Prave stvari ne treba kidati. Kad je Bebek otišao iz Bjelog Dugmeta, dogodilo se isto. Kad je Lepa Brena otišla iz Slatkog Greha, dogodilo se isto. Ali mi to ovde ne shvatamo. Roling Stounsi su ostarili zajedno. Queen je propao bez Fredija. Kad nešto ide to se pusti da ide. Mi smo prestale da igramo. Čola je nastavio da peva. On je naravno popularan, jer je dobar pevač i sladak čovek, a ja sam takođe ostala popularna iako već odavno nisam Lokica. Iz grupe sam otišla jer sam primljena u pozorište „Duško Radović“ kao glumica i tu sam ostala 20 godina. Naš poslednji koncert je bio na Marakani 1978. Nastupali smo pred 70 000 ljudi. Period u kome sam bila jedna od Lokica je najlepši u mom životu. Posle turneje radile smo seriju emisija sa Sedmoricom mladih 7+7.

Iz jednog posla otišli ste u drugi?

Moja popularnost je menjala odela…ostala sam na daskama koje život znače.. Ja sam primljena u pozorište „Duško Radović“ i započela svoju glumačku karijeru.

Zašto ste napravili pauzu u glumi? Za svoju Asku ste dobili i nagradu…

-Internacionalnu nagradu za glumu. Posle 20 godina rada u pozorištu “Duško Radović dala sam otkaz.

Mnogo toga ste uradili?

-Pišem knjige, kolumne…Snimila sam 4 videa sa svojim sistemom za oblikovanje tela TINETIX(Tinska+etika). Napisala sam 12 knjiga.

Bavili ste se I voditeljstvom?

-Snimila sam veliki broj autorskih emisija tipa talkshow u Novom Sadu na Tv Panonija, Tv Jesenjin, Tv BN iz Bijeljine i najzad u Beogradu…svoj INTIMNI DNEVNIK.

Kreator ste vežbi za telo Tinetix i začetnik vežbanja za  žene. I dan danas može da se vežba sa Vama, zar ne?

-Da,  ja sam 1983-će imala saobraćajnu nesreću. Karlica, ligament,  polomljena ruka, rebra…i umesto rehabilitacije ja sam krenula sama da vežbam. I kad sam se oporavila shvatila sam da kad sam ja mogla može i svaka lenja devojka i žena da izgleda savršeno.

Ljubav prema životinjama je dovela do toga da postanete  vegan?

-Da,  kad ja napravim ručak ne treba ni jedna životinja da umre.

Jedno vreme ste živeli u Novom Sadu i brinuli o životinjama…

-Borila sam se za Azil u Novom Sadu. Ali vlasti nije odgovaralo da se reši to pitanje. Ubijanje i lažne  prijave o ugrizima više se isplate. Šinterska mafija pere pare u Vojvodini.

Tada je nastala i jedna knjiga za decu o Vašoj kuci…

-Da “Bekanine priče” Bekana je bila moja kuca i knjiga je pisana u prvom licu kuce.

Iver ne pada daleko od klade…bavite se i pisanjem?

-Napisala sam devet knjiga. Moj roman VILHELMINA je ušao u najuži izbor za NI-.ovu nagradu, ali nije pobedio.

Majka ste i baka. Da li je neka od Vaših ćerki  krenula Vašim stopama…

-Među mojim ćerkama je godinu dana razlike. Školovala sam ih u Kanu u čuvenoj baletskoj školi Rozela Hajtauer, a zatim u Londonu na Akademiji. Milica Zelda je glumica i producent. Ljubica  je slikar i prevodilac. Ona ima tri sina. Najstariji Fedor je snimatelj i upravo je završio seriju “Tajna vinove loze”,   producenta i reditelja Dejana Karaklajića. Uspešan je i ovih dana treba čak i zajedno da radimo na jednom projektu. Snimaće me moj unuk! Ali,  o tom potom.

Imate li uošte slobodnog vremena i kako ga trošite?

-Nažalost u ovo vreme korone imam slobodnog vremena na pretek. Studio za vežbanje je zatvoren do boljih dana. Inače celog leta smo vežbali na otvorenom. I ovog ćemo!

Imate li neku tajnu lepote da podelite sa našim čitaocima?

-Nemam. Ali,  hranim se zdravo. Ceo život vežbam. Nikad nisam pušila i mnogo se smejem. Mnogo su mi dobra deca i to je meni kao samohranoj majci najveći  razlog za sreću i radost.

Ne bih da Vam brojim godine, ali divno izgledate…

Što bi rekla jedna moja učenica u godinama, koja divno izgleda -kad je pitaju koliko joj je godina:to se menja svake godine, ne mogu da zapamtim..hahaha

Bili ste i najpoželjnija žena, zbog koje su  muškarcil lako gubili glavu…

Svi smo gubili glave u mladosti…Bilo je ljubavi. Ali moja najveća ljubav je bio Goran Milošević. Svi su me voleli i ja sam volela njih…

Šta u budućnosti možemo da očekujemo od Vas,  imate li planove …

-Nemam planove, imam samo želju da budemo zdrvi i što više zajedno, uspešni i nezavisni.  Život je nepristojno kratak…

Olivera Marinković

Spread the love

Oznake: , ,Olivera Marinković
Previous Post

DANAS JE SVETI JOVAN

Next Post

LAGO DI GARDA - ITALIJA

You might also like0 Comment


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


More Story

DANAS JE SVETI JOVAN

Danas je Sabor  Svetog Jovana Krstitelja-Jovandan. Srpska pravoslavna crkva i vernici danas slave Svetog Jovana Krstitelja,...

January 20, 2021