Breaking

VORTEX

Život priča / 18/01/2021

Volela bih ukratko i nekoliko reči o mom ulasku u Vortex. Sve kreće od zime 2012.godine kada sam se razvela po drugi put i sa troje dece vratila kod roditelja. Bez posla, bez samopouzdanja…bez ikakve nade.. Period od mesec dana sam provela ne izlazeći iz stana, i onda se sve u meni prelomilo.

Odlučila sam da ću biti srećna. Tražila sam knjige i tekstove kako to da postignem i tako naisla na videa Ane Bucević. Njene priče su mi nakon toga pomogla u bezbroj situacija.

Zaposlila sam se, nisam bila zadovoljna, ni poslom ni platom. Deca su polako rasla… Imala sam par drugarica i podršku roditelja i sestre.. Težak život i česte faze depresije.. Onda sam na nekim situacijama počela primećivati da sve ono o čemu sam čitala i slušala, stvarno radi. Prvo na siticama. Privlačenju određenih ljudi… Zatim sam se malo potrudila. Ništa nije došlo preko noći. Ali…

Sada živim potpuno ispunjen život. Radim posao koji volim, koji sam sama osmislila i razvila, bez ičije pomoći bilo koje vrste. I zato ga još više i volim i poštujem! Zatim, deca su mi zdrava, dobra.. Roditelji su i dalje uz mene. Živim najlepšu ljubav koju sam mogla i da zamislim. Moj suprug ima svojih dvoje dece, koja žive sa nama. Svih petoro se slažu i pordžavaju kao da su rođeni. Ni sa jednim muškarcem nikada nisam imala komunikaciju kao sa njim. Kod nas ne postoji reč tajna, o svakojsituaciji razgovaramo. Takvu podršu i poštovanje sa njegove strane sam mogla samo da sanjam…i jesam sanjala jednom davno..drzeći roze kvarc ispod jastuka i zamisljajući visokog,crnog muškarca kako šeta pored mene držeći me za ruku. Pre samo 3 godine smo pričali kako ćemo jednom srušiti staru kuću i polako praviti novu, ali ja sam toliko jasnu sliku imala kako će to sve izgledati, da smo se mi u oktobru prošle godine već uselili…i sve sam uredilaonako kako sam prvi dan zamislila…

Eto toliko…mogla bih još puno pisati i navoditi detalje svega sto sam privukla, ali to možda nekom drugom prilikom.

VORTEX
Vortex je kada se dobro osećaš i kada si ono što jesi. To je jedna dobra energija koju imašu sebi i koja je dovoljna da budeš srećan.
Život je zamišljen da bude lep. A mi smo došli na ovaj svet da kreiramo naš sopstveni život. I mi to i radimo, ali neko svesno, a neko na žalost nesvesno. Mi smo energija i sve oko nas je energija. Svojom vibracijom privlačimo u svoj život određene ljude,stvari,događaje…
Vortex je zapravo vrtlog pozitivne energije. U tom vrtlogu se nalaze sve naše želje i naši snovi. Sve ono što smo nekad poželeli.
Postoji kontrast, to su događaji koje mi definišemo kao nešto loše. Život bez kontrasta nje moguć i to i nije tako loše, jer on nam je potreban da bi smo poslali u vortex ono što želimo.
Kako smo mi energija,to znači da smo mi nefizička bića, ali nfizička bića u fizičkom obliku. Naše nefizičko se već nalazi u vortexu i živi život kakav mi želimo. Pomoću emocija nam govori da li smo na dobrom putu da sve to prebacimo u fiziči oblik. Kada se osećamo dobro, kada smo srećni i zadovoljni,stvari iz našeg vortexa nam dolaze. Mi želimo sve što želimo da bismo bili srećni i da bi se osećali dobro. A kada se osećamo dobro, i shvatimo da smo srećni i bez te određene stvari koju želimo, ona nam tada dolazi…
Ako celog života govorite da nemate, tome i svedočite… Ljudima je teško da ovo prihvate, jer tada moramo prihvatiti odgovornost za svoj život. Mi volimo kriviti druge za svoje neuspehe.
Privlačimo ono što jesmo i na čega smo fokusirani. Ako u svom partneru vidimo sve ono što ne valja i fokusirani smo na to,privućićemo još takvih loših stvari od njega. Kako očekujemo, tako nam i bude.
Postoji Zakon privlačenja, on govori o tome da sve ono što nam se u životu događa, mi privlačimo u svoj život. Privlačimo ga snagom slika u svom umu, snagom onoga što mislimo. Privlačimo sve ono o čemu razmišljamo. Najveći učitelji koji su ikada živeli rekli su nam da je Zakon privlačenja najmoćniji zakon Svemira. Mnogi su zapisali tu spoznaju u svojim delima i učenjima, neki od njih su Sokrat,Platon,Pitagora,Isak Njutn… Drevne civilizacije poput Vavilonaca i Egipćana prenele su taj zakon u svojim spisima. Zapisan je u kamenu 3000. godine pre Hrista. Nastao je na početku vremena, oduvek je postojao i uvek će postojati.
Vortex i Zakon privlačenja funkcionišu na sledeći način.
Prvo,mi šaljemo želju uz pomoć kontrasta. Nešto loše nam se dogodi i mi onda poželimo suprotno od toga – ono dobro.
Drugo,Svemir nam odmah odgovara i šalje sve to što smo poželeli.
Treće, mi se moramo skloniti sebi sa puta, moramo doći na vibraciju onog što želimo.
Posmatrajte svoj život, ali budite iskreni. Imate u životu ono što govorite i ono što mislite.
Postoje vežbe i metode kojima možemo pomoći sami sebi.
Prva koju treba da uvrstimo u našu svakodnevnicu je meditacija. Opustite telo i um, i budite u miru sa sobom bar 15 minuta. Na ovaj način povećavamo snagu uma.
Druga jeste zahvalnost. Ona menja percepciju i vibraciju. Stavite fokus na ono što imate umesto na ono što nemate. Uvek imate nešto na čemu možete biti zahvalni.
Treća vežba je vizuelizacija. Potrebno je da se opustimo i stvaramo mentalne slike nekog željenog ishoda. Time aktiviramo svoje sposobnosti da krenemo u akciju.
Četvrta vežba su afirmacije. To su pozitivne reči ili rečenice koje se ponavljaju u sebi ili na glas i zadatak im je da probude pozitivnu energiju u nama. Pomažu nam da izbacimo iz uma loše misli i da ga popunim nekim lepšim i boljim mislima.
Sve ove vežbe nam u suštini pomažu da podignemo svoju vibraciju i tako dođemo na vibraciju svojih želja u vortexu.
Kada sve ovo savladamo, i primetimo da nam se život menja na bolje, da nam se dešavaju lepše stvari, treba da se prepustimo životu i uživamo u njemu. Da uvek stavljamo fokus na ono lepo što nam se dešava, i da uvek budemo zahvalni za sve što imamo. Uvek imajte na umu da uvek postoji neko ko bi bio presrećan da ima sve što vi imate.
Naravno da će nas i dalje u životu ponekad zadesiti i loše situacije. Ali bitno je da sada znamo , da će način na koji ćemo odreagovati na njih, odrediti kakav će nam život biti, da li ćemo biti srećni ili potpuno potonuti i dopustiti da nas savlada vrtlog loših okolnosti. Izbor je na nama. Možemo biti ljuti i ogorčeni ili shvatiti tu tešku situaciju kao lekciju iz koje ćemo nešto naučiti.
Anais Nin je jednom rekla: „Mi vidimo svet ne onakvim kakav jeste, već onakvim kakvi smo mi!“
Kada se fokusiramo na dobre stvari i u svemu trazimo samo pozitivne strane, lepe stvari će nam se i događati.

Ivana Andrić-Gavrilović

Spread the love

Oznake: , , ,Olivera Marinković
Previous Post

NISAM JOJ BAŠ SVE REKAO...

Next Post

DANAS JE SVETI JOVAN

You might also like0 Comment


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


More Story

NISAM JOJ BAŠ SVE REKAO...

Nedavno je iz štampe izašla treća knjiga Srđana Marijanovića “Nisam ti baš sve rekao” koju prati istoimena pesma...

16/01/2021