Breaking

VOLI SVOJ POSAO

Intervjui / 16/12/2020

Gledamo ga u “Urgentnom centru“ kao dr Damjana Mešterovića. Prvu televizijsku ulogu je ostavio u seriji „Koreni“, u filmu i seriji „Kralj Petar Prvi“ igrao je vojnika, Marinka Spasojevića.

  1. godine očekujemo seriju „Toma“ u kojoj će igrati Novicu Zdravkovića. Takođe, igra i u brojnim predstavama…

-Tako mladi, a toliko projekata, kao i nagrada iza Vas. Svaka čast na tome! Kako sve to postižete?

Volim svoj posao. Što je više obaveza, veća je i satisfakcija na kraju. Jednostavno, ispunjeniji sam kad radim.

– U filmu i seriji „ Kralj Petar Prvi“ sarađivali ste sa velikim glumcem, Lazarom Ristovski. Kako je bilo sarađivati sa njim? Kakvi su Vam utisci?

To je bio jedan divan proces posebno zbog teme koja mi je toliko inspirativna. Mogu reći da sam gotovo bio pristrasan. Takođe, i kolege su bile vrlo profesionalne i zagrejane za tematiku. Lazar je imao najviše posla, što zbog produkcije, što zbog primarne profesije. Ali je pokazao da se i posle toliko godina rada, toliko pozorišnih i filmskih uloga, toliko nagrada, nije umorio i da je i dalje moguće voleti svoj posao, raditi ga krajnje profesionalno, bez ijednog izgovora, predano, hrabro i sa toliko energije. Čast mi je što sam radio sa takvim umetnikom.

-Pored televizijskih uloga, angažovani ste i u pozorištu, a osvojili ste i brojne nagrade. Koja Vam je najdraža predstava?

Svaka sledeća.

– Prošle godine ste se oprobali i kao voditelj na Filmskom festivalu u Ravnom selu. Kako Vam se čini voditeljski posao?

To je bila više prijateljska priča. Završili smo snimanje filma koje nas je fizički, psihički a i emotivno istrošilo. Festival je bio divna prilika da se ponovo okupimo i da proslavimo. Te sam se i prihvatio te uloge voditelja više zbog festivala nego samog posla. Ali nemam afiniteta prema voditeljstvu.

-Igrate simpatičnog, mladog doktora u „Urgentnom centru“. Pa, kako izgleda biti doktor?

Nikada se ne bih usudio da se bavim tom profesijom. Tu vrstu odgovornosti ne bih mogao da podnesem. Moje poštovanje prema tom pozivu samo se dodatno učvrstilo posle rada na seriji. Ali u mojoj profesiji i u medicini jedna stvar je zasigurno ista – uvek se dešava nešto novo.

– Kakav je utisak igrati sa glumcima koje ste kao dečak gledali na televiziji?

Takvi trenuci vas ohrabruju.. Posebno zato što imate mogućnost da izučavate zanat od velikih majstora, iz prve ruke. Pored njih uvek imate utisak da ste na pravom mestu. To je za mladog glumca od velikog značaja za daljni rad.

-Da li biste voleli da igrate u stranim filmovima?

Zašto da ne.

-Imate li glumačkog uzora?

Ima toliko neverovatnih glumaca i kod nas i u svetu, ali uzor predstavlja neki putokaz, neko merilo, a u umetnosti jedino merilo je ono što umetnik nosi u sebi, individualni motivi i porivi. I oni su mi najbolji putokaz. Ali svakako postoji mnogo glumaca koje gledam sa divljenjem i uživanjem.

-Šta planirate za naredni period?

Završavam snimanje filma i serije o Tomi Zdravkoviću, u kojima tumačim njegovog brata Novicu. Takođe, nestrpljivo čekam da pogledam komediju ‘’Drim Tim’’ koju smo snimali preko leta. I nadam se da će pozorište što pre početi sa radom onako kako to i zaslužuje.

– Poruka čitaocima Naj magazina?

‘’Knjige, braćo moja, knjige, a ne zvona i praporce.’’

 

Sanela Dimitrijević

Spread the love

Oznake: , ,



Olivera Marinković




Previous Post

OBOŽAVAM PROMENE I VOLIM DA RADIM VIŠE STVARI ODJEDNOM

Next Post

JOGA LICA-OBLIKOVANJE MIŠIĆA LICA





You might also like



0 Comment


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


More Story

OBOŽAVAM PROMENE I VOLIM DA RADIM VIŠE STVARI ODJEDNOM

Gledamo je u seriji “Tate” kao Simče, dobronamernu konobaricu koja svima želi da pomogne. Jovana ima iskustva i kao voditeljka,...

14/12/2020