Breaking

OBOŽAVAM PROMENE I VOLIM DA RADIM VIŠE STVARI ODJEDNOM

Intervjui / 14/12/2020

Gledamo je u seriji “Tate” kao Simče, dobronamernu konobaricu koja svima želi da pomogne. Jovana ima iskustva i kao voditeljka, a veoma je uspešna u sinhronizaciji crtaća, kao i u pozorištu.  Glumu je diplomirala na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

Bolje ćemo je upoznati u našem razgovoru za Naj magazin.

-Radili ste dosta sinhronizacija za crtane filmove. Otkuda toliko interesovanja za glasovnu glumu?

Sinhronizacijom animiranih filmova se bavim već skoro deset godina. Počelo je sasvim slučajno, posle prvog glasovnog kastinga, bila sam očarana i znala da tim želim da se bavim ceo život. Ući u sav taj magični svet i biti deo nečijeg detinjstva, više je od zadovoljstva. Rad pred mikrofonom je mnogo drugačiji od rada na sceni ili pred kamerom, ali pruža mnogo glumačke kondicije, zanata i discipline.Uvek ću biti zaniteresovana za svaki animirani film koji se nadje na mom putu.

Koja Vam je omiljena sinhronizacija koju ste radili?-Volela bih da izdvojim samo jednu omiljenu sinhronizaciju, ali zaista ih ima mnogo. Svakako, moja lična karta je lik Maša, iz popularnog ruskog crtanog filma „Maša i medved“. Tu si i “ Lola i Mila“, „Sofija prva“, „Barbi“, „Vinks vile“, „Ceca Pereca“ i mnogi drugi. Imam tu sreću da čestom budem deo Diznijevih projekata, što je za mene veliki uspeh.

 Pored glume, oprobali ste se i kao voditeljka. Vodili ste i jutarnji program, rialiti program, kviz… Da li Vam se dopada voditeljski posao?Glumica ili voditeljka, šta Vam je draže zanimanje?

-Sticajem okolnosti, našla sam se u voditeljstvu i zaista prošla kroz skoro sve TV formate. Jedino u čemu se nisam oprobala je vođenje Vesti. Dopada mi se rad na televiji jer je dinamično, upoznajete svakodnevno mnogo ljudi i uvek ste informisani. Programi uživo me podsećaju na igranje predstave, jer je pitanje trenutka, sada i odmah. Ali gluma je moj primarni poziv za koji sam se i školovala, i ništa sa njom ne može da se meri.

Film, serija ili pozorište?

– Ja sam neko ko obožava promene i voli da radi više stvari odjednom. Otuda ja i na televiziji, i u dečjem i večernjem pozorištu, i pred mikrofonom i pred kamerom. Ako bih bila prinuđena da biram samo jedno, to bi bile serije i filmovi.

 Pošro ste mama dva predivna dečaka, a istovremeno ste i poslovna žena, kako uspevate da uskladite porodični i poslovni život?

-Iako je to najlakse reći a najteže postići, sve je stvar dobre organizacije. Imam podršku od supruga koji je moja najveća pomoć, tu je i servih dragih baka, iako bude napornih perioda, nekako uspevamo da sve bude kako treba.Moji sinovi Andrija i Vukašin su sada poodrasli, i sada mi već i oni pomažu da se dobro organizujemo.

 Šta ste oduvek želeli da budete kada porastete? J

-Oduvek sam želela da budem glumica. I verovatno ta velika konstantna želja me i dovela tamo gde sam htela.

Kako izgleda sarađivati sa velikim novinarom kakav je Milomir Marić?

– Gospodin Milomir Marić je zaista veliki čovek i sjajan kolega. Najveća prednost rada sa njim je što možete mnogo od njega da naučite, čak i ono što nema u knjigama. Njegova informisanost je beskonačna.

 

Imate li u planu novi projekat?

-Pored crtaća koje svakodnevno radim, u planu je jedna večernja predstava, emisija za decu i na pomolu je jedna serija. Ne bih sada više otkrivala, da ne remetimo ostvarenje planova.

-Igrate u popularnoj seriji „Tate“ . Kakva je Simče u stvari? Možete li nam otkriti šta će dalje biti sa Simčetom i Vladom?

Serija Tate je projekat koji mi je doneo mnogo lepog rada, iskustva i puno prijatelja. Uživali smo na svakom snimanju i drago mi je što je to publika prepoznala. U lik Simče sam se zaljubila na prvo čitanje. Simče je vrcava, drčna, čista duša, postavljena tu da povezuje mnoge priče. Njoj se često ispovedaju, često je tu da nekog koriguje, a i da pomogne. Svima kaže ono što misli, ali to je negde uvek dobronamerno. Pred nama je uzbudjiv nastavak druge sezone, biće mnogo preokreta, pa i u samom odnosu Simče i Vlade. Da li će oni završiti kao srećan ljubavni par ili uspešan poslovni tandem, volela bih da gledaoci sami otkriju tako što će nas stalno pratiti.

Poruka čitaocima Naj magazina.

-Veliki pozdrav svim vašim čitaocima, na pravoj su adresi. Moja poruka je da se čuvaju, zdravlje je uvek na prvom mestu, da pronadju radost u svemu što čine,  to posebno znači u ovim danima, ako ih savlada neraspoloženje, nek čitaju Naj magazin, to će im sigurno popraviti dan.

Sanela Dimitrijević

Spread the love

Oznake: , ,Olivera Marinković
Previous Post

MUZIKA JE POSTALA MOJ ŽIVOT

Next Post

VOLI SVOJ POSAO

You might also like0 Comment


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


More Story

MUZIKA JE POSTALA MOJ ŽIVOT

Neda Nikolić je studentkinja na fakultetu Muzičke umetnosti  u Beogradu. Svira nekoliko instrumenata, a najvezanija je za frulu,...

13/12/2020