Breaking

ZAVRŠEN VIII BALKANSKI MUZIČKI FESTIVAL „MAJSKO LETO“

Kratke vesti / 04/10/2020

Zbog dobro poznatih problema sa virusom korona,dva puta već odgađani i što kažu treća sreća,konačno je došao dan da se održi VIII ex yu festival pop folk muzike “MAJSKO LETO“ 2020. u organizaciji direktora festivala gospodina Siniše Đorđića. U velelepnoj svečanoj sali ’’SIMONA“u Zemunu 23.septembra održan je VIII festival “Majsko leto“.

Na VIII ex yu festivalu ’’MAJSKO LETO’’ 2020.pojavilo se 27.novih pesama i ako na duplom cd-u ima 34.prijavljene pesme, nekoliko izvođača nije došlo što zbog prehlde što zbog problema oko prelaska granice. Na festivalu je podeljeno ukupno 37. nagrada u različitim kategorijama.

Žiri u sastavu Dragan Aleksandrić predsednik žirija,Zorana Pavić,Jellena,Zvonimir Jovanović – Šuki,Milanka Stevanović i Mića Teofilović [naknadno pozvan zbog smrtnog slučaja u porodici stalnog člana žirija,Novice Nikolić – Patala  je na svojevrstan način i ni malo lako imao zaista težak zadatak da na 27.takmičara podeli 31.nagradu.

 

Pobednik VIII ex yu festivala pop folk muzike “MAJSKO LETO“ 2020. po oceni stručnog žirija je

RAJKO KRVAVAC sa numerom “Žena što voli“ tekst i muziku sam potpisuje,a aranžman je uradio Saša Nikolić.

II nagradu osvojio je Bojan Trajković sa numerom “Da te sebi vratim“ dok je treću nagradu osvojio Predrag Peđa Vlačić sa pesmom “Prvi sto do šanka“.

Najbolju pop pesmu i I nagradu po oceni stručnog žirija osvojio je Petar Jojić i numera “Dobar za tebe“,tekst i muziku potpisuje Goran Milošević,dok je aranžman radio Dušan Bezuha.

 

INAČE NA OVOM FESTIVALU SU PODELJENE I 5 NAGRADA ZA ŽIVOTNO DELO I ZA OČUVANJE  TRADICIJE I DOPRINOSA U NARODNOJ MUZICI I TO

1.LJUBI LUKIĆ

2.AMELI ZUKOVIĆ

3.ZORANU KALEZIĆ

4.SNEŽANI JOVANOVIĆ – ŠIKICI I

5.NEĐI KOSTIĆ

DOK JE NAGRADU ZA OČUVANJE  TRADICIJE I DOPRINOSA U POP MUZICI DOBILA ZORANA PAVIĆ.

Glavni medijski sponzor festivala je TV DUGA+

Direktor festivala Siniša Đorđic nam je rekao po završetku sledeće:

 

Pored svega što me snalazilo u organizaciji i pripremi, smatram velikim uspehom i bez imalo stida mogu da kažem mozda i najuspešnijim muzičkim festivalom 2020.god.

Hteo bih da pozdravim sve učesnike festivala kako u takmičarskom tako i u revijalnom delu,da vam se zahvalim svima što se ulepšali jedno divno veče. Prvo bih pozdravio žiri koji je zaista imao težak zadatak,zatim bih se zahvalio estradnim imenima koji su nagradjeni za svoja životna dela i doprinos i tradiciju što u narodnoj što u pop muzici. Posebno bih se zahvalio direktoru TV Duga plus Savi Morači na dobrodošlici i voditeljki Tamari Ignjatović – Taši na besprekornom vodjenju festivala. Velika zahvalnost saksofonisti Dobrici Milanović – Sladajcu i njegovom orkestru, koji je pratio sve učesnike festivala. Još jednom veliki pozdrav i velika zahvalnost za sve učesnike takmičare koji su se odazvali ovoj manifestaciji a vi mi dajete snagu da IX ex yu festival bude još bolji i kvalitetniji od ovoga, a na meni je velika odgovornost posle ovako uspešnog odrađenog festivala, da tradiciju zajedno nastavimo. Hvala vam od sveg srca što ste učestvovali i što smo zajedno pobedili. Nadam se da se sledeće godine vidimo u Sremskoj Mitrovici na IX ex yu festivalu pop folk muzike “MAJSKO LETO“.

Olivera Marinković

Spread the love

Oznake: , , ,Olivera Marinković
Previous Post

DETOKSIKACIJA

Next Post

MUZIKOTERAPIJA- izlečite svoju dušu melodijom

You might also like0 Comment


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


More Story

DETOKSIKACIJA

 Detoksikacija predstavlja proces odstranjivanja štetnih materija iz organizma u cilju poboljšanja zdravstvenog stanja...

03/10/2020