Breaking

USPEŠNA I NEUSTRŠIVA

Biznis i karijera / Intervjui / Stil / Život / 02/10/2020

Verica Rakočević, srpski dizajner, modom se bavi od 1983. godine kada je otvoren popularni butik Ella. 1997. godine počinje sa radom VR Company, kao nastavak dizajnerskog rada kreatorke. Iste godine na tržištu se pojavljuje Parfem VR, zatim parfem ENERGY i krema za negu lica VR 24h. Od 1999. godine Verica Rakočevic počinje da se bavi i visokom modom i otvara atelje za dizajn „Verica Rakočević“. Do sada je svoje kreacije predstavljala na mnogim najprestižnijim domaćim i svetskim manifestacijama, a samo neke od njih su nedelje mode u Rimu, Milanu, Los Anđelesu, Moskvi, Atini, Nikoziji, Beču, St. Petersburgu, Solunu, Dubaiju, Kubi i naravno Beogradu. Uspešno je radila kao glavni i odgovorni urednik modnog magazina „L’officiel“, a već godinu dana urednik je prestižnog lifestyle magazina „Inspire“. Kritike i modeli čuvene kreatorke objavljivani su u „La Repubblici“, „Corriere della sera“, „Messaggero“, italijanskom „Vogue“-u i svim eminetnim domaćim magazinima. Takođe, pored velike traženosti na našim televizijskim stanicama, zabeležena su i njena gostovanja na RAI I, RAI II, RAI III, TV Monte Carlo, Kanal 5, TV Antena, TV Kipar, ruska nacionalana TV i mnogim drugim. U okviru VR kompanije proizvodi se kolekcija za žene, muškarce i decu, kao i kompletan asesoar. Verica Rakočević dizajnira i proizvodi ekskluzivne uniforme za: Hotel Hyatt Beograd, Montenegro Airlines, Aerodrom Beograd, Restoran Madera Beograd, Magna Pharmacia, Privredna Banka, Piraeus Banka.

 

 

Veoma ste uspešni u svom poslu. Šta Vas je održalo da istrajete i da ne odustajete od svojih snova, bez obzira na padove koji su sastavni deo svakog života?

 -Karakter, genetski kod i neustrašivost kao sastavni deo istog.  Rođena sam na Kosovu gde su se moji prapreci borili za opstanak.

Koji je najuspešniji deo Vašeg rada? Kada ste mogli da kažete sebi: „To je ono što sam oduvek želela“?

 -Verovali ili ne, do tog trenutka  hvala Bogu  još nisam dosla. Bilo je iznenađujuće lepih i neverovatnoh trenutaka poput  Nedelje visoke mode u Rimu na kojoj sam bila prisutna pet puta ali bez obzira na značaj tih trenutaka do onoga što želim, a što bi bio vrhunac moje karijere jos nisam dosla.

Odlično izgledate. U čemu je tajna Vašeg dobrog izgleda, mladolikosti i energije u 70-im?

-Odgovor na ovo pitanje ma kakav bio,  nikada neće biti prihvaćen kao istinit. Svako će imati svoje tumačenje, od najbanalnijeg do onoga koje je blizu istine. Imam ozbiljne godine, baka sam mojim unucima, moj najstariji unuk ima 27 godina, pa bi mogla biti i prabaka. Ponosna sam na činjenicu da mi je Bog dao pamet, pa se ne blamiram trudeći se da sam mladunče. Svoje godine ponosno nosim,  zahvalna sam Bogu na snazi, zdravlju i energiji i to što imam ovoliko strasti da radim posao koji volim. Uostalom, lepota je u oku posmatrača.

Kako izgleda Vaša bjuti rutina?

-Nista specijalno. Ranoranilac sam, plivam leti čim se probudim, pešačim kada prođu topli dani. Posle tog jutarnjeg razgibavanja, tuširanje, nanošenje kreme na lice i telo i ovsene pahuljice sa cimetom i medom za dorucak.

Uživate u putovanjima sa svojim suprugom. Koja je Vaša omiljena destinacija gde se uvek sa radošću vraćate?

 -Veljko i ja volimo putovanja, obišli smo za sedam godina zajedničkog života dosta divnih predela.  Uvek se rado vracam Meksiku, čarobnom seocetu Tulumu gde moja najmlađa ćerka i ja svake godine provedemo deset dana u oktobru.

Zašto ste se odlučili da gradski život zamenite za dom na Avali koji je okružen zelenilom? Radite li poslove u dvorištu i u bašti? Da li su takvi poslovi odmor i zadovoljstvo ili obaveza?

-Moj idealan zamišljeni dom je uvek bio u prirodi. Uslovi za to su se stvorili kada su deca otišla na svoje strane. Sreća je da sam srela Veljka koji me je istinski vratio sebi. Moj raj na Avali ne bi zamenila nikada ni penthausom u centru grada. Imam baštovana jer je dvorište veliko da bi ga sama održavala ali onaj dekorativni deo, cvece na terasi i oko kuće je moja preokupacija i zadovoljstvo.

Uspeli ste da doskočite situaciji sa korona virusom i doneli ste neke izmene što se tiče posla. Na primer, svoju proizvodnju iz centra grada ste prebacili na imanju pored svoje kuće i na taj način ste smanjili troškove i što je veoma važno i za svaku pohvalu- niste otpustili ni jednog radnika. Šta se još promenilo u poslovanju od pojave korona virusa?

-Strašno će zvučati, ali meni je ovaj period doneo samo dobre stvari. Smanjila sam bitno troškove prebacujući proizvodnju pored kuće, napravila plan za onlajn prodaju i napravila kolekciju koja je bolje prošla od svih do sada. Radim punom parom i spremam nove projekte o kojima je još rano da pričam.Vodim se poslovicom, “prvo skoči pa kazi hop”.

Bavite se online prodajom na svom sajtu „Verica Rakočević couture“, a imate i svoj butik u gradu. Bilo je i nekih zlonamernih komentara da je butik zatvoren. Šta je u stvari istina?

-Istina je da radim bolje 70% nego prošle godine. To je nekome zasmetalo te otuda ta mala ljudska zloba. Žao mi je samo što ljudi ne znaju da se loše, lošim vraća kao kosmička pravda.

 Održali ste online modnu reviju „Kiseonik“ za jesen-zimu koja je prva online prezentacija na Balkanu. 

Vaši utisci sa ove modne revije?

 -Prekrasni i vrlo uspešni.

Hvala na saradnji.

Sanela Dimitrijević

Spread the love

Oznake: , ,Olivera Marinković
Previous Post

Totally Wellness

Next Post

DETOKSIKACIJA

You might also like0 Comment


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


More Story

Totally Wellness

Tatjana je završila studije health coaching na svetski priznatom Institutu za integrativnu ishranu u Njujorku.Pored...

30/09/2020