Breaking

Saveti za sadnju biljaka u saksijama

Dom / Život / 06/05/2024

Ovo su saveti za sadnju biljaka u saksijama

  1. Izaberite odgovarajuće kontejnere.Bez obzira da li uzgajate povrće, cveće ili bilje u loncima, najveći uspeh ćete imati ako koristite kontejnere sa odgovarajućom drenažom. Većina saksija dolazi sa drenažnim rupama, ali se one lako mogu ubaciti u drvene ili plastične posude. Male saksije mogu biti pogodne za uzgoj pojedinačnih biljka, dok su veći kontejneri savršeni za instant vrtove ili za velike balkone i terase.
  2. Napunite posude kvalitetnim zemljištem.Možda će vam biti primamljivo da u kontejnere stavite zemlju iz bašte baštenskim zemljištem. Ipak glavnim problem je taj što se baštensko zemljište brzo sabija u posudama, smanjujući odvodnjavanje tla i poroznost. Napunite posude mešavinom zemljišta za saksije ili kompibancijom ove mešavine odstojalim kompostom.
  3. Redovno ubirajte. Česta žetva makazama ili noževima podstiče razvoj i rast biljaka, zato se nemojte ustručavati oko kidanja i seckanja domaćih biljaka.
  4. Zalivajte redovno.Ako ste novi u svetu baštovanstva trebalo da prvo malo istražite ovu oblast. Određene biljke preferiraju dobro drenirano zemljište (majčina dušica, origano, ružmarin), dok druge vole više vlažnosti (metvica, korijander, matičnjak).
  5. Prihranjujte ih po potrebi.Da biste podstakli zdrave i ukusne biljke, potrebno je da im dodajete đubrivo koje može biti na prirodnoj bazi kao što je recimo prihrana biljaka kvascem.
Spread the love

Oznake: ,Olivera Marinković
Previous Post

PRIPREMA KLIMA UREDJAJA ZA SEZONU

Next Post

PREJEDANJA, PRAZNICI I KAKO SE VRATITI U NORMALU

You might also like


More Story

PRIPREMA KLIMA UREDJAJA ZA SEZONU

Priprema klima uređaja za sezonu hlađenja je važan korak kako bi osigurali da uređaji pravilno funkcionisati  i pružati...

05/05/2024