Breaking

PREJEDANJA, PRAZNICI I KAKO SE VRATITI U NORMALU

Ishrana i recepti / Život / 07/05/2024

Prejedanje tokom praznika je prilično uobičajeno, ali postoji nekoliko koraka koje možete preduzeti da se vratite u “normal” i uspostavite zdravije navike ishrane:

-Prihvatite: Prvo prihvatite da su praznici prošli i da je prejedanje bilo deo tog perioda. Nemojte sebe kriviti ili osuđivati zbog toga. Svako povremeno pretera.

-Vratite se u rutinu: Pokušajte se vratiti u svoju uobičajenu rutinu ishrane što je pre moguće. Redovni obroci i unos vode mogu vam pomoći da se osećate bolje i smanjite želju za prejedanjem.

-Fokusirajte se na zdravu ishranu: Nakon praznika, usmerite se na unošenje zdravih namirnica poput voća, povrća, integralnih žitarica, proteina niskog sadržaja masti i zdravih masti. Ovo će vam pomoći da povratite ravnotežu i osećate se bolje.

-Praktikujte umerenost: Naučite da uživate u hrani, ali sa umerenošću. Nema potrebe da se odričete omiljenih jela, ali ih konzumirajte u razumnim količinama.

-Vežbajte redovno: Fizička aktivnost može vam pomoći da sagorite višak kalorija i osećate se energičnije. Počnite polako i postepeno povećavajte intenzitet vežbanja kako biste se vratili u formu.

-Pratite napredak: Vodite dnevnik ishrane ili koristite aplikacije za praćenje kako biste pratili svoj napredak i motivisali se da nastavite sa zdravim navikama.

-Odmorite se: Pored zdrave ishrane i vežbanja, važno je da dobijete dovoljno sna i odmorite se. Nedostatak sna može doprineti prejedanju i lošim navikama ishrane.

-Tražite podršku: Razgovarajte sa porodicom, prijateljima ili profesionalnim savetnikom ako imate problema sa prejedanjem ili vraćanjem na zdravu ishranu. Podrška može biti od velike pomoći.

Zapamtite, ključ je u doslednosti i strpljenju. Nemojte sebe previše pritiskati, već postepeno uvodite zdrave navike i dajte sebi vremena da se prilagodite.

PROČITAJTE JOŠ I OVO

DETOKSIKACIJA

Spread the love

Oznake: , ,Olivera Marinković
Previous Post

Saveti za sadnju biljaka u saksijama

Next Post

NAUČITE KAKO DA DRUGIMA KAŽETE “NE”, A DA IH NE UVREDITE

You might also like


More Story

Saveti za sadnju biljaka u saksijama

Ovo su saveti za sadnju biljaka u saksijama Izaberite odgovarajuće kontejnere.Bez obzira da li uzgajate povrće,...

06/05/2024