Breaking

PRAVILNO ORGANIZOVANA KUHINJA

Dom / Život / 02/03/2024

Složiti kuhinju tako da je funkcionalna i organizirana može značajno olakšati pripremu hrane. Evo nekoliko konkretnih saveta kako pravilno složiti sprave i pomagala u kuhinji:

 1. Sortirajte slične stvari:
  • Razvrstajte slične predmete zajedno. Na primer, držite posuđe zajedno, a isto važi i za noževe, daske za sečenje, šerpe, tiganje, itd.
 2. Lako dostupno posuđe:
  • Postavite posuđe koje često koristite na lako dostupna mesta, kako bi vam bilo jednostavnije dok kuvate.
 3. Organizacija pribora za kuvanje:
  • Držite lončiće, varjače, kutlače i ostali kuhinjski pribor u blizini šporeta tako da vam budu pri ruci dok kuvate.
 4. Postavljanje noževa:
  • Ako koristite noževe svakodnevno, držite ih na dohvat ruke, ali na bezbednom mestu. Noževi na magnetnom držaču ili bloku za noževe su dobar način za čuvanje.
 5. Organizacija začina:
  • Postavite začine i začinske posude na lako dostupna mesta, idealno blizu radne površine. Možete koristiti organizatore začina kako bi bili pregledni.
 6. Sortiranje sudopere:
  • Pored sudopera postavite posude za pranje suđa, deterdžent, sunđer i krpu. Ovo će olakšati brisanje i održavanje higijene.
 7. Organizatori za ladice i ormariće:
  • Koristite organizatore za ladice i ormariće kako biste efikasno iskoristili prostor. Razdvajanje pribora, kuhinjskih krpa i drugih sitnica čini ih lakšima za pronalaženje.
 8. Oznake i etikete:
  • Ako imate mnogo posuda sa začinima, brašnom, šećerom i drugim sastojcima, etiketirajte ih. Oznake će vam pomoći da brže pronađete ono što vam je potrebno.
 9. Organizacija elektroaparata:
  • Ako imate mnogo kuhinjskih aparata, poput miksera, blendera i tostera, dodelite im određeno mesto na pultu ili u ormarićima kako bi bili organizovani.
 10. Čišćenje i održavanje:
  • Redovno čistite i održavajte kuhinju kako bi uvek bila uredna. Bacajte ili donirajte stvari koje retko koristite ili vam više nisu potrebne, jer su zamenjene novim.

Pravilno organizovana kuhinja ne samo da čini kuvanje efikasnijim već i doprinosi ukupnom uživanju u kulinarskim aktivnostima.

Pročitajte jop i ovo:

SREDSTVA ZA HIGIJENU IZ KUĆNE RADINOSTI

Spread the love

Oznake: ,Olivera Marinković
Previous Post

Mesečni horoskop za mart 2024.

Next Post

BUDITE UVEK DOBRO OBUČENI

You might also like


More Story

Mesečni horoskop za mart 2024.

Ovan Pred kraj meseca, Sunce ulazi u vaš znak, tako da možete da odhnete bar neko vreme. Mart će za Ovnove biti period...

01/03/2024