Breaking

Mesečni horoskop za mart 2024.

Horoskop i zabava / Život / 01/03/2024

Ovan

Pred kraj meseca, Sunce ulazi u vaš znak, tako da možete da odhnete bar neko vreme. Mart će za Ovnove biti period romantičnih momenata,   sudbonosnih susreta i dogadjanja. Mnogi predstavnici ovog vatrenog znaka čuće izjave ljubavi, što će biti muzika za njihove uši, pa čak i predloge za brak (ukoliko su slobodni i sami). Romantični pokloni: buketi i slatkiši, kao i komplimenti, očekuju skoro sve Ovnove, a posebno one koji su odlučni da pokažu recipročna osećanja i da  se emocionalno otvore prema drugoj strain.  Napredak očekuje Ovnove zaposlene  na društvenim projektima, u kontaktu sa: medicinom, kozmetologijom ili kreativnim stvaranjem. Ovnovi, koji razvijaju svoj posao, takođe će moći da unaprede poslovanje, posebno ako za to koriste konstruktivne  i nestandardne ideje. Samo se potrudite da ako ste deo velikog kolektiva, ne bude uvek vaša zadnja, jer ne znači da ste stopostotno u pravu. Finansije će biti bolje nego u februaru. Zdravlje će vam biti stabilno, ali sprečite alergije-priroda se budi, a sa njom i vaši zdravstveni probelmi.

Bik

Bikovima će mart doneti mnoštvo obaveza i dešavanja,  zgusnutu društvenu agendu, dok će oni želeti povučeniji način života. Kada je gužva, oni se lakše umaraju i lako gube koncetraciju. Osećaće se kao introvertni tipovi koji su upali na veliku i bučnu zabavu. Bik će hrabro izdržati gomilu ljudi, dosadne razgovore, ponude za izlaske I druženje, dok će brojati minute do kraja događaja i sanjati o tihovanju i samoći. Istovremeno, Bikovi će rado provoditi vreme sa svojim srodnim ili blizanačkim  dušama, u krugu rođaka ili prijatelja. Biće bitna mirna atmosfera, harmonične emocije i prijatni ležerni razgovori. Floskula “ “dome slatki dome”, će vam značiti više nego inače. Zdravlje će naterati Bika da štedi energiju, a vitamini i zdrava ishrana pomoći će mu da izbegne sezonske prehlade i pad imuniteta. Mnoge Bikove očekuje poseta lekaru specijalisti ili hiruška intervencija.  Finansije su stabilne, a troškovi će biti veći nego u ostalim mesecima ove 2024.

Blizanci

Kod vas ili je sve mirno ili su bure i oluje na vidiku. Mart će donekle zastrašujuće delovati na Blizance i njihovu psihu . Njih nije teško zaplašiti, jer znaju da su u prošlosti često grešili. Neki Blizanci će čak početi da razmišljaju o tome da napuste posao (da se prekvalifikuju) ili projekat koji su započeli. Blizancima će se činiti da je sve što rade  uzaludno, umroni su od monotonije i rutine, osećaju razočarenje. Problem je u njima a ne u drugima. Iskrena analiza ukazuje da ste u startu pogrešili sa odabirom posla, a sada kao da nemate snage ni volje da ga obavljate. U stvari, Blizancima je jednostavno ponestalo motivacije, pa su počeli da gube pravac, osećajući se obeshrabreno ili po malo napušteno od svih. Jako je važno kako će reagovati partneri Blizanaca, oni mogu da  pruže značajnu pomoć, podržavajući ih emocionalno i razbijajući sumnje i nesigurnosti. Za strahove moraju da se pobrinu sami. Neka stagnacija u novčanim prihodima nateraće Blizance da se pridržavaju principa razumne potrošnje i štedljivosti, što će im, naravno, samo koristiti. Neki Blizanci će odlučiti da promene posao u nadi za zanimljivijim i perspektivnijim aktivnostima. Astrološki gledano, to će biti korak unazad. Zdravlje će tokom meseca biti prilično uzdrmano, dodatni vitamini bi ublažili imunološki pad.

Rak

Od prošle jeseni, vi kao da ste u “petoj brzini”. Za Rakove je u izgledu mnogo profesionalnih aktivnosti, poslovnih sastanaka, napredovanja u karijeri i zanimljivih projekata. Odličan ste organizator, iskoristite svoje prednosti i dominirajte na poslu. Tako ćete svi uštedeti nerve, jer  mnoštvo nepredvidjenih situacija vreba iza svakog ćoška.  Biće prilike da poboljšate svoju finansijsku situaciju: kako zbog  novog izvora prihoda, tako i zbog povećanja stalnog novčanog toka. Neki Rakovi će dobiti nasledstvo, ali to baš i neće teći bez problema. Što se tiče partnerskih odnosa, ovde Rakovi doživljavaju bljesak strasti: kako sa postojećim partnerima, tako i nakon novih poznanstava. Dobro raspoloženje, nalet energije pratiće Rakove skoro ceo mart, pa će i sami sebe iznenaditi njima netipičnim inicijativama.  Zdravlje će Rakovima omogućiti da budu fizički aktivni, a preventivni unos suplemenata i više spavanja pomoći će da se izbegnu sezonske prehlade ili viremije.

Lav

Nije ovo pozitivan period za vas. Nalet nepredvidjenih dešavanja i poslovno i privatno će se teško zaustaviti. Kad stvari od početka, tj od temelja ne postavite dobro…teško je reći šta sve može da se dogodi.   Za Lavove će mart doneti borbu i samopotvrđivanje, borbe za staru dobru poziciju na kojoj ste nekada bili. Lavovi neće ostvariti neke svoje namere, a njihov ponos i ambicije mogu da stradaju. S tim u vezi, neki Lavovi će se do kraja meseca pretvoriti u “zla gundjala”,  pokazujući svoj bes i zlobu u potpunosti i u svakoj situaciji. To je obrni okreni, prvo loše po njih, ali na svu sreću ovo stanje,  neće trajati dugo, ali biće sasvim dovoljno da pokvari odnose sa nekim bliskim osobama (partner je prvi na udaru) ili  prijateljima. Odnosi će se teškom mukom obnoviti, (a neki nikako), ali cela situacija će Lavovima poslužiti kao dobra lekcija za dalje. Lavovi u poslovnom svetu će morati da se suoče sa preprekama i konkurencijom, oštrom i nemilosrdnom . Zdravlje može izneveriti Lavove – groznice, povišena temperature-viremija, povećan unos nikotina… Finansije su prilično  nestabilne, ali bi Lavovi trebalo da se uzdrže od nepromišljenog trošenja. Zaduživanje je neminovno!

Devica

Svaki početak proleća je za  vas prilično frustrirajući, a zašto bi ovaj bio izuzetak? Prvi mesec proleća će Device zateći u stanju blagog sloma i inercije. Profesionalni napori iz ferbuara uzeli su danak i Devicama je potreban odmor. Odmor od “treba”i “mora” ili da deo obaveza prebace na odgovorne osobe iz vašeg okruženja, da bi ste vi prikupili snagu za dalje. Poželjno je da se Device rehabilituju početkom marta, ili bar uspore. Inače, druga polovina marta može biti rezervisana za određene medicinske pretrage i konsultacije. Sve ono, a vezano je za zdravlje, a što niste uradili juče, moraćete danas ili  sutra, jer je zdravstveni aspect ugrožen nemarom.  Romantična sfera će pasti u drugi plan, neki predstavnici ovog zemljanog znaka će čak početi da doživljavaju psihički kolaps, partner će ih iritirati, pa će one  radije provoditi više vremena sa prijateljima i kolegama na poslu u koje imaju  poverenja I za koje znaju  da su dobronamerni. Finansijska strana života je dobra, a putovanja u drugoj polovini meseca mogu doneti povećane prihode u aprilu i pozitivno se odraziti na vašu karijeru uopšte.

Vaga

Vi ste konformista i radite kad vam se radi, a kad vam se ne radi, “sve četiri u vis” i uživate. Tako će biti i ovog meseca.  Za većinu Vaga, mart će biti mesec romantike, zaljubljivanja i šansi u ljubavi. Usamljene Vage će vrlo verovatno upoznati svoje srodne duše, sa kojima će započeti obećavajuće veze, a one koje su već u vezi osetiće novi nalet emocija i strasti, osetiće „drugi vetar“ u partnerstvu . Ali, biće i onih koji razmišljaju o prekidu braka, veze, poznanstva,  koje je krenulo da se zahuktava u pogrešnom smeru-sve zavisi u kom ste podznaku rodjeni.  Zdravlje Vage će biti zadovoljavajuće, opasne su samo „dečije“ bolesti koje nisu preležane na vreme. Tu konkretno mislimo na ljubomru. Ako mislite da ste drugi ili treći kod svog partnera, zašto ne prekinete tu besmislenu igru toplo-hladno? Karijera će doneti mnogo pozitivnih emocija, a izvestan pad aktivnosti omogućiće Vagama radoholičarima da bolje upoznaju zaposlene i kolege. E, tek tu će uslediti iznenadjenja i razočarenja! Zanimljiva komunikacija koja je započeta sa nekima od njih (ako je iskrena), kasnije može prerasti u čvrsto prijateljstvo. Problemi u vezi sa novcem mogu se osetiti sredinom marta, ali već u trećoj dekadi trebalo bi da budu prilično uspešno rešeni, uz pomoć novih prijatelja i rigorozne štednje.

Škorpija

Došlo je vreme da u svojoj glavi odvojite očekivanja od realnog života. Imate dovoljno životnog iskustva i pameti da kažete bez lupanja šake o sto

“sad je dosta”.

Škorpije će se u martu osloboditi svojih iluzija povezanih ne samo sa emocijama, već i sa odnosima sa drugima. Možemo sa sigurnošću reći da će sa nekim pojedincima iz svog okruženja Škorpioni prekinuti svaku komunikaciju, izbrisati ove ljude iz svog života. Da ste to ranije uradili, gde bi vam sada bio kraj? Neke Škorpije će imati romantične veze, koje će iz nekog razloga morati da budu skrivene. To može biti neverstvo ili neodobrena romansa – u svakom slučaju, biće nemoguće otvoreno pokazati svoja osećanja. Ali biće prelepo i samo vaše! Ne može se reći da će sve ovo izazvati posebnu nelagodu Škorpionima, jer im bez tajni, neobičnih zapleta i tajni život deluje dosadno. Čuvajte se trovanja hranom u prvoj polovini marta. Pazite i gde i s kim sedate za sto! Tokom marta Škorpije bi podrobno trebalo da pregledaju svaku ponudu za posao, jer su moguće neke obmane, prevare ili manipulacije. Naročito kada su dokumenta ili papiri od važnosti u pitanju.

Strelac

Vrlo turbulentan mesec po vas, verovali ili ne i to u trenutku kada ste očekivali izvestan stepen smirivanja situacije vašeg života. Strelčevi će u martu biti zauzeti svime i svačim  što ih okružuje u životu. I porodica, i prijatelji, i profesija, i deca, i učenje, i sport, i kreativnost, pa čak i tokovi informacija u koje će Strelac uroniti sa zavidnom sistematičnošću. Strelčevi  zaista vole ovaj ritam života, omogućava im da se osećaju potrebnim, traženim i uspešnim. To zna i da vas umara, naročito kada vam se na putu nadju ljudi u koje nemate poverenja ili vam nisu preterano simpatični. Čudno je da će im se, baš tokom ovako užurbanog razdoblja, i zdravlje poboljšati. Na neki način hronične tegobe će vam nestati kao rukom odnesene, a novi nalet enegije će podići adrenalin I dopamin. Rođaci će zahtevati posebnu pažnju od Strelaca u poslednjoj trećini marta, a Strelčevi će morati da se užive u porodične probleme, što može uključivati česta putovanja, finansijska ulaganja I nervozu. Naročito ako su ta dešavanja vezana za ženski deo porodice: majka, supruga, rodjaka i sl. Lični život takođe neće dozvoliti da vam bude dosadno: usamljeni Strelčevi  imaju sve šanse za romantične sastanke i intenzivnu komunikaciju.  Promena imidža doneće Strelcu mnogo pozitivnih pre svega komentara, pa emocija, posebno ako se to dogodi posle 14. marta, a do kontakta sa lekarima će doći do kraja meseca. Strelcu rođenom u novembru posebno će dobro doći poseta mestima koja u njima izazivaju mir ili povratak na rodnu grudu.

Jarac

Danas  nikome nije lako, a pogotovu upornom, princiipijalnom i jednom perfekcionističkom tipu kakav ste vi!  Za Jarčeve, mart donosi karmu na delu i važi princip da se sve dešava sa razlogom. Ona neće delovati samo na negativan način, nadoknađujući za neadekvatne postupke u prošlosti, već naprotiv! Jarčevi će takođe dobiti dostojnu nagradu za svoje dugogodišnje podvige, rad i zalaganje. Imaće o čemu da razmišljaju, imaće šta da analiziraju i imaće šta da isprave ako to bude moguće. Veze i odnosi takođe će biti podvrgnuti ozbiljnoj analizi, a od ovog zaključka zavisiće veoma veliki deo Jarčevog života. Trebalo bi sve staviti pod lupu realnog, ma ko da se našao na vašoj emotivnoj analizi. Partner, deca porodica, svejedno je ko je u pitanju, samo budite realni.  Profesionalni plan zahtevaće ozbiljne napore, netrivijalne odluke i aktivan analitički rad. Prilika za poboljšanje situacije pojaviće se u drugoj polovini marta, a Jarčevi tada mirne savesti mogu početi da planiraju letnje aktivnosti pa čak i  odmor. Idite tamo gde vas srce vodi,  a ne gde vas drugi nagovaraju da itedete. Tamo će biti svega, samo ne  srećnih momenata.

Vodolija

Umor koji nosite iz prethodnog perioda će se smanjiti, jer je davnih dana kulminirao.   Mart će vam doneti nalet snage, energije i, uglavnom, divan konstruktivan stav. Konačno je došao period da se malo opustite  vratite stvarima koje vam donose istinsku radost i uživanje. Želja da nešto promene u svom životu biće svojstvena skoro svim Vodolijama, a većina njih će dobiti priliku da to i uradi. Promenu posla, mesta stanovanja, pa čak i partnera i radnog okruženja će pokrenuti same Vodolije, ali trebalo bi da budu oprezni –  postoje rizici od prevare, gubitaka i kradje. Zato treba biti oprezniji pri potpisivanju bilo kakvih dokumenata, izbegavati sve vrste avansa. Zanimljiva poznanstva, pojava novih lica i prijatelja, romantični sastanci čekaju Vodolije u martu. Neke Vodolije će sredinom marta dobiti priliku da krenu na dugo planirano putovanje. Zdravlje bi trebalo da čuvaju Vodolije koje imaju problema sa kardiovaskularnim ili endokrinim sistemom. Tu su mogući ozbiljni problemi, čak i hospitalizacija. Finansijska strana života je stabilna, a očekuje se da će biti i bolja zahvaljujući novom projektu ili iznenadnoj prilici za zaradu.

Ribe

I konačno sunce u vašem sazvezdju donosi priliku da odahnete u svim sferama života.  Mart će   biti vreme rešavanja mnogih problema i pitanja-naročito finansijske prirode. Uz pomoć bliskih članova porodice i prijatelja, Ribe će većinu planova realizovati kao I problema  vezanih za posao. To su problem koji sui h dugi period  tištili, pa će ih početakom marta uspešno rešiti. Emotivno će Ribe biti stabilne celog meseca, bez naglih promena raspoloženja, što će omogućiti skoro svim predstavnicima ovog znaka da obave toliki obim posla, koji obično traje duplo duže od predvidjenog. Za neke pripadnike ovog znaka mart je idealna prilika da upoznaju srodnu dušu, naročito ako su izašli iz duge veze i ozbiljne dperesije. Finansije će biti fantastične skoro ceo mart, a poseban materijalni uspeh čeka one koji se iskreno bave svojim poslom – visina naknade za rad znatno će premašiti uobičajenu. To će doneti i nove kupovine, ali sa mnogo duševnog mira, nego u proteklom periodu. Ribe sa hroničnim problemima sa varenjem ili lošim navikama treba da preduzmu preventivne mere kako bi izbegle zdravstvene probleme koje oni sobom nose. Za Ribe koje su sa vatrenim ii vazdušnim podznakom, vest o nečijoj smrti ili teškoj bolesti , može doneti i mnogo tuge i boli.

Spread the love

Oznake: ,Olivera Marinković
Previous Post

„U ime oca i sina – priča o Svetom Savi”, večeras na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu

Next Post

PRAVILNO ORGANIZOVANA KUHINJA

You might also like


More Story

„U ime oca i sina – priča o Svetom Savi”, večeras na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu

Na dan svog praznika 27. januara, Sveti Sava dobija svoj teatarski život. Predstava „U ime oca i sina – priča o Svetom...

29/02/2024