Breaking

IZBOR OPTIMALNOG JASTUKA

Dom / Zdravlje plus / Život / 26/02/2024

Izbor optimalnog jastuka može zavisiti od ličnih preferencija i potreba svakog pojedinca. Evo nekoliko faktora koje možete uzeti u obzir prilikom odabira jastuka:

  1. Spavanje na boku, leđima ili stomaku: Različiti položaji spavanja zahtevaju različitu podršku. Na primer, oni koji spavaju na boku možda će preferirati jastuk koji podržava vrat i održava kičmu u ravnoteži.
  2. Tvrd ili mekan jastuk: Opet, ovo zavisi od ličnih preferencija. Neki vole mekan, udoban jastuk, dok drugi preferiraju tvrđi jastuk koji pruža više podrške.
  3. Materijali: Jastuci mogu biti napravljeni od različitih materijala kao što su perje, pena, memorijska pena, lateks, mikrovlakna i drugi. Svaki materijal ima svoje karakteristike, poput mekoće, podrške i prozračnosti.
  4. Alergije: Ako imate alergije, možda ćete želeti jastuk koji je otporan na alergene i lak za održavanje čistoće.
  5. Cena: Cena jastuka varira u zavisnosti od materijala i brenda. Važno je pronaći jastuk koji odgovara vašem budžetu, ali istovremeno zadovoljava vaše potrebe za udobnošću i podrškom.

Što se tiče zamene jastuka, preporučuje se da se jastuk menja svakih 1-2 godine. Vremenom, jastuci gube svoju formu i podršku. Ako primetite da se jastuk izobličio ili izgubio svoju prvobitnu udobnost, to je znak da je vreme za zamenu.

Što se tiče sirovinskog sastava, to zavisi od vaših ličnih preferencija i eventualnih alergija. Materijali poput memorijske pene ili lateksa mogu pružiti određenu udobnost i podršku, dok pernati jastuci mogu biti mekši. Važno je proučiti sastav jastuka i izabrati onaj koji odgovara vašim potrebama. Ako imate specifične zdravstvene probleme ili zahteve, konsultacija sa stručnjakom, poput fizioterapeuta ili alergologa, može vam pomoći da pronađete najbolje rešenje za vaše potrebe.

Pročitajte još i ovo:

SNOVI KAO PROZOR U NAŠ SVET PROMENA

Spread the love

Oznake: ,Olivera Marinković
Previous Post

NEOBIČANE LJUBAVI KARLA LAGERFELDA

Next Post

POUČNA I ZANIMLJIVA PRIČA

You might also like


More Story

NEOBIČANE LJUBAVI KARLA LAGERFELDA

On više nije medju živima, ali njegov život i daje intrigira svetsku javnost. Karla Lagerfelda nazivaju kraljem mode,a...

25/02/2024