Breaking

NEOBIČANE LJUBAVI KARLA LAGERFELDA

Stil / Život / 25/02/2024

On više nije medju živima, ali njegov život i daje intrigira svetsku javnost. Karla Lagerfelda nazivaju kraljem mode,a zna se da je imao život uzbudljiviji nego na filmu, koji vrvi od pikanterija i detalja koji se i dan danas prepričavaju iako je svoj buran život okončao u    85. godini usled posledica kancera pankreasa.

Od početka njegove karijere asistiranja Pjeru Balmanu do njegovog najpoznatijeg rada iza modnih kuća kao što su Chanel i Fendi, Lagerfeldovo nasleđe je zauvek urezano u svet mode.

Modni mogul od samog rođenja bio je okružen luksuzom, a tako je i živeo. Rođen je u Hamburgu, 1933. godine u bogatoj nemačkoj porodici.  Njegovi roditelji bili su veoma obrazovani i načitani, te su i njega vaspitavali u skladu sa tim vrednostima.

Kada je reč o njegovom ljubavnom životu, Karl se 70-ih godina prvi put zaljubio. Srce mu je osvojio francuski aristokrata i boem Džejkus de Bašer, s kojim je delio afinitete prema literaturi, odeći i stilu. Lagerfeld mu je pomagao finansijski, ali nikad nisu živeli zajedno niti su ikada, kako je jednom rekao, spavali zajedno.

„Beskrajno sam ga voleo, ali nikada nismo imali fizički kontakt. Naravno, zaveo me njegov fizički šarm“, otkrio je jednom prilikom. Bili su zajedno 18 godina, tokom 70-ih i 80-ih, sve do De Bašerove smrti, 1989. godine. Karl je spavao na pomoćnom krevetu u njegovoj bolničkoj sobi i bio uz njega do poslednjeg trenutka. Nije ga napustio ni kad ga je De Bašer varao sa drugim muškarcima.

Za aferu s Laurentom kaže:

“Yves i ja smo više od 20 godina bili bliski prijatelji. Pierre Bergé, Laurentov tadašnji partner, uništio je naše prijateljstvo. Govorio je da upravljam njihovim odnosom kako bih destabilizovao Laurentovu modnu kuću“, rekao je i priznao kako je zažmurio na sve De Bašerove seksualne izlete.

„Smatrao sam da je u tim trenucima bio neuračunljiv. Želeo sam jedino da vidim njegovu lepšu stranu. Nisam bio svestan stvari koje čuva u mraku. Govorio bi mi što je sve radio dok nisam bio pored njega, ali nisam postavljao pitanja“, kaže Karl koji nakon njega nije imao novog partnera. Nakon što je preminuo, Lagerfeld je utehu pronašao u hrani, što je i priznao u knjizi u kojoj opisuje svoj put do ponovne normane linije. A sada još o jednom neobičnom detalju iz njegovog života-mački.

Mačka Čupet je kod Karla došla kao malo mače staro tri meseca, a dobio ju je na poklon od Batiste Đabikonija koji je bio Lagerfeldova muza.

Nakon što je mačka ušla u njegov život, njih dvoje su postali nerazdvojni. Dva pomoćnika su se svakodnevno brinula o njenim potrebama. Češljali su je tri puta dnevno i hranu joj servirali na srebrnim poslužaonicima.

24 sata ona je bila negovana, pažena i mažena tokom sedam dana u nedelji. Poznato je da je njen lik završio na liniji šminke, futrolama za telefone itd. Čak se našla i kao zaštitno lice na njegovoj biografiji.

Čupet je čak bila i na naslovnoj strani Voga, zajedno sa Žizel Bundšen.

Mnogi se pitaju šta se desilo sa mačkom sada kada Karl više nije živ, a odgovor je da ona živi u neviđenom luksuzu. O njoj brine Fransua Kasot koja je bila Karlova domaćica, a sada ima status mačje dadilje. Ona svaki dan priprema gurmanske obroke za slavnu mačku i vodi računa o njenom zdravlju, ali i o Instagram nalogu koji nosi njeno ime.

Lagerfeld je jednom prilikom i istakao da njegova ljubimica živi poput princeze, te da bi, samo da je moguće, i oženio Čupet.

„Još ne postoji mogućnost braka između ljudskih bića i životinja… Nikada nisam mislio da ću se ovako zaljubiti u mačku“, rekao je svojevremeno Lagerfeld.

Ovo dokazuje da je od genija do čudaka samo dlaka, pa makar bila i mačija.

Spread the love

Oznake: ,Olivera Marinković
Previous Post

OPADANJE KOSE I ŠTA MOŽEMO UČINITI DA TO SPREČIMO?

Next Post

IZBOR OPTIMALNOG JASTUKA

You might also like


More Story

OPADANJE KOSE I ŠTA MOŽEMO UČINITI DA TO SPREČIMO?

Opadanje kose može biti uzrokovano različitim faktorima, a neki od najčešćih razloga uključuju: Genetika: Nasledni...

24/02/2024