Breaking

FIGURICE U DOMU

Dom / Horoskop i zabava / 10/02/2024

Sigurni smo da kao i mnogi imate razne ukrasne figurice u vašem domu, a kako one treba da budu razmeštene ili šta zapravo znače, pročitajte u tekstu koji sledi – jer možda niste znali njihov značaj i ulogu u prostoru. Pojedini predmeti su veoma dobri za našu psihu i privlače samo pozitivnu energiju, dok drugi rade suprotno. U mnogim kulturama slon simbolizuje snagu, moć, mudrost, energiju i razum. Veruje se da slon donosi sreću, pa je poželjno da pored ulaznih vrata imate figuricu slona kako bi sreća ušla u vašu kuću. Postoji i verovanje da figurica slona može pomoći da nove stvari dođu u vašu kuću i to će se dogoditi ako figuricu slona postavite pored kreveta u spavaćoj sobi.

 

Prema Feng-Shui stručnjacima, držanje figurica slonova u kući privlači pozitivne stvari u vaš život. Slon sa podignutom surlom predstavlja uspeh. Držanje figurica u spavaćoj sobi privlači ljubav.

Prema grčko-rimskom verovanju sova je simbol mudrosti, a ljudima donosi smirenost. Mogu se naći u raznim veličinama, čak i u obliku svećnjaka. Lepo izgledaju kada ih je više na jednom mestu, kao u jatu.

Figurice u obliku žirafe trebalo bi da pomognu u odnosima sa ljudima, jer ona predstavlja simbol prijateljstva. Njeno prisustvo privući će oko vas prave prijatelje ili poslovne saradnike sa kojima možete biti i prijatelji.

Slično rodi i ždralu, čaplja simbolizuje budnost i tihost. Prema kineskom verovanju, ova ptica obezbeđuje visok službeni položaj, berićet i sreću. Graciozne figure čaplje daće eleganciju svakom domu ili random prostoru.

 

U našem narodu od davnina postoji verovanje da ćemo, kada nam bubamara sleti na dlan, toga dana imati sreće. Ali, ako figuricu bubamare unesete u dom, značiće napredak domu.

Bubamara – ona simbolizuje sreću i prosperitet svuda u svetu. Ovo nije bez razloga. Postoji verovanje da ako sićušna bubamara sleti na bolesnu osobu, to je znak da će uskoro ozdraviti. Zbog toga se ova figurica poklanja i  nalazi kod osoba koje su bolesne. Kažu da se unosom ove figurice u bolesničku sobu, zdravlje ide putem boljitka.

 

 

Međutim, postoje i drugi znaci iz prirode koji nam zaista mogu ukazati na buduća doadjanja. Postoje zanimljiva stara verovanja koja se ozbiljno shvataju  i slepo se  veruje u njih u svim delovima sveta.

 

Reč je o nekim svakodnevnim pojavama koje, ako primetite, mogu da nagoveštavaju sreću koja vas očekuje

 

Cvrčak – Ako se slučajno u vašoj blizini pojavi cvrčak, obratite pažnju jer vas u bliskoj budućnosti očekuje veoma prijatan i srećan događaj. Ako imate figuricu cvrčka, treba uvek da stoji na sunčanom prozoru i kako se veruje ona će vas štititi od negativnih pogleda i energija koje su vam  upućene.

 

Vilin konjic – uvek najavljuje neku promenu u vašem životu, i simbol je mudrosti, hrabrosti, čistote, harmonije i snage. Takođe, ovaj insekt u mnogim kulturama predstavlja ponovno rođenje, ponekad regeneraciju i besmrtnost.  Figurice vilinog konjica su izuzetno retke, a kažu da su obično I minijaturne, pa se često daruju i nose ljudima koji su imali finansijskih poteškoća.

 

Žir – Smatra se da žir odbija udare groma jer je plod hrasta, a hrast je drvo koje je sveto za Tora, mitskog boga munja i groma. Zato u seoskim domaćinstvima, često vidite na prozorima ili vratima žir ili venac žireva koji stoji okačen o njih.

 

Svinja – nećete verovati, ali ova životinja u nekim kulturama simbolizuje sreću, pa čak i bogatstvo, prijateljstvo, strpljenje i poštenje. Figurica se kupuje i daruje ljudima koji su imali problema sa zakonom ili duhovno palim, da bi ponovo zadobili poštovanje okoline.

 

Kornjača – prema verovanju, u starokineskoj mitologiji, kornjača je sveta životinja, odnosno jedna od četiri svete životinje (uz zmaja, jednoroga i feniksa). Simbolizuje sreću, dugovečnost, mudrost i izdržljivost. Drevni Kinezi su čvrsto verovali da kornjača u sebi čuva velike tajne neba i zemlje. Figurica se daruje ljudima kojima želite dugovečnost I zdravlje.

 

Žaba – ima specifičnu moć da prizove plodnost, mir i bogatstvo u kuću. Figurica žabe treba da se drži pored kreveta ili na random stolu, jer onda simbolizuje i priziva  uspeh u sferi gde smo je postavili.

 

Zečja šapa – od davnina širom sveta veruje se da donosi sreću svakome ko je nosi, ali i pomaže pri začeću. U prilici smo da vidimo da mnogi vozači nose ovo kao privezak u svojim automobilima, naročito ako su do tada imali saobraćajne nezgode.

 

Krokodilski zub – veruje se da donosi sreću, ali uglavnom onim ljudima koji vole da se kockaju.

 

Ima nešto u tim narodnim verovanjima i pričama, ovo su bile samo neke od njih. Na vama je da odlučite da li želite da verujete ili ne. Ali, imajte na umu samo jedno – nije bez razloga neka od ovih verovanja prihvaćena širom sveta i toliko dugo negovana.

Spread the love

Oznake: ,Olivera Marinković
Previous Post

MIROČKI SIR – AUTOHTONI BREND SRBIJE

Next Post

U ČEMU NAM SVE MOŽE POMOĆI VEŠTAČKA INTELIGENCIJA KADA JE POSAO U PITANJU?

You might also like


More Story

MIROČKI SIR – AUTOHTONI BREND SRBIJE

Miročki sir spada u 10 najboljih srpskih sireva, i na ovoj listi  zauzima prvo mesto! A ovaj delikates je i zvanično uvršten...

09/02/2024