Breaking

POSNI RUM KASATO

Ishrana i recepti / Život / 15 novembra, 2023

Zahvaljujući našoj čitateljki  Blagini Boževskoj iz Makedonije, danas objavljujemo recept za posni Rum kasato. Recept je jeftin , brz i ovo je kolač koji se ne peče. Ukoliko želite i vi da podelite neki recept sa našim čitaocima, javite nam se na: naj17@gmail.com

Rum kasato

Potrebni sastojci:

300 g oljuštenog krompira, 100 g čokolade,  100 g margarina,  300 g mlevenog keksa, 150 g šećera u prahu, 1 kašika (15 g) kakaa, 4-5 kašika ruma (ili arme ruma, ukoliko konzumiraju deca).

Za glazuru:

120 g čokolade, 2 kašike ulja.

Priprema:

Izmerite nešto više od 300 g krompira, oljuštite ga i operite, pa opet izmerite da bude tačno 300 g. Iseckajte ga na kockice i skuvajte u ključaloj vodi.

Ocedite od vode,  pa u lonac sa još vrelim krompirom ubacite odmah čokoladu i margarin.  Gnječite sa gnječilicom smesu,  dok ne dobijete fini čokoladni pire. Dodajte mleveni keks, šećer u prahu, kakao i rum po ukusu (može I arome ruma, ako će kolač konzumirati deca). Manji pleh  obložite pek papirom pa rasporedite u njemu smesu za rum kasato. Stavite u frižider da se prohladi.

Glazura

U malu posudu ubacite čokoladu i  ulje pa otopite na najmanjoj temperaturi. Treba da se prohladi 5-10 minuta pa prelijte kolač glazurom. Stavite ga ponovo u frižider, pa secite na željenu parčad.

 

 

Spread the love

Oznake: , ,Olivera Marinković
Previous Post

ASTROLOŠKI ZNACI I ODEVANJE

Next Post

NERVUS VAGUS

You might also like


More Story

ASTROLOŠKI ZNACI I ODEVANJE

Astrološki znakovi često imaju određene osobine i preferencije kada je reč o stilu odevanja, iako je važno napomenuti...

November 14, 2023