Breaking

NAPRAVITE RADNI KUTAK SVOM ĐAKU

Dom / Život / 2 novembra, 2023

Izrada produktivnog radnog kutka za svog đaka zahteva pažljivo planiranje i organizaciju prostora. Evo nekoliko koraka koje možete slediti kako biste stvorili optimalan radni kutak:

 1. Izbor odgovarajućeg prostora: Odaberite miran i dobro osvetljen prostor u vašem domu za radni kutak. Idealno bi bilo da bude udaljen od buke i distrakcija kako bi vaš đak mogao koncentrisano učiti.
 2. Sto i stolica: Nabavite udoban sto i stolicu odgovarajuće visine. Sto bi trebao biti dovoljno prostran za laptop, knjige, beleške i druge potrebne materijale.
 3. Osvetljenje: Osigurajte dobro osvetljenje. Prirodna svetlost je najbolja, ali ako to nije moguće, nabavite kvalitetnu stolnu lampu koja će dobro osvetliti radnu površinu.
 4. Organizacija: Organizacija je ključna. Nabavite police, ladice i organizatore za sklanjanje školskog materijala, knjiga, beležnica, olovaka i ostalih potrepština. Sve bi trebalo biti lako dostupno i uredno poslagano.
 5. Elektronička oprema: Ako je potrebno, osigurajte pristup elektroničkoj opremi kao što su laptop ili tablet, zajedno s potrebnim priborom poput slušalica.
 6. Prikaz rasporeda: Na zidu ili ploči iznad radnog stola možete postaviti raspored s važnim datumima, zadacima i obavezama kako bi se vaš đak mogao lakše organizovati.
 7. Udobnost: Osigurajte udoban jastuk ili jastučić za stolicu kako bi vaš đak mogao sediti duže vreme bez nelagodnosti.
 8. Biljke i inspiracija: Dodavanje zelenila (biljke) u radni prostor može uneti sežinu i inspiraciju. Takođe, možete postaviti inspirativne citate ili slike koje će podržati motivaciju.
 9. Minimaliziranje distrakcija: Eliminišite potencijalne distrakcije poput televizora, videoigara i drugih uređaja koji bi mogli ometati koncentraciju.
 10. Personalizacija: Dopustite svom đaku da personalizuje radni prostor s fotografijama, crtežima ili drugim stvarima koje će ga motivisati.
 11. Uključivanje deteta: Uključite svog đaka u proces uređenja radnog kutka. Neka izrazi svoje želje i potrebe kako bi se osećao vlasnikom svog radnog prostora.
 12. Redovna održavanja: Naučite svog djaka da redovno održava i čisti radni kutk kako bi ostao funkcionalan i uredan.

Važno je da radni kutak odražava potrebe I želje vašeg đaka, omogućavajući  mu fokusiranje na školske aktivnosti i zadatke.

Spread the love

Oznake: ,Olivera Marinković
Previous Post

Mesečni horoskop za novembar 2023.

Next Post

SVE O TESTENINI

You might also like0 Comment


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


More Story

Mesečni horoskop za novembar 2023.

Mesečni horoskop za novembar 2023. Ovan Pred vama je turbulentan perid, za koji će vam trebati dodatna snaga, mentana...

November 1, 2023