Breaking

PRIPREMA ORMARA ZA SEZONU IZ LETA U JESEN

Dom / Život / 8 oktobra, 2023

Priprema ormara za sezonu iz leta u jesen može biti koristan proces kako biste osigurali da imate prikladnu odeću pri ruci za promene vremenskih prilika. Evo nekoliko koraka koje možete slediti:

  1. Izvucite sve iz ormara: Prvi korak je izvaditi sve odevne predmete iz ormara kako biste imali pregled svih stvari koje posedujete.
  2. Razvrstajte odeću: Podelite odeću u tri glavne kategorije – zadržati, odložiti i pokloniti/prodati.
  3. Zadržite jesenju odeću: Pogledajte koje odevne predmete već imate za jesen. To mogu biti tanje jakne, duže rukave, toplije bluze, duže pantalone, suknje koje se mogu nositi s čarapama itd. Zadržite sve što će vam biti korisno tokom jeseni.
  4. Odložite letnju odeću: Ako je odeća prilagođena isključivo letnjim uslovima- poput tankih majica, kratkih pantalona, letnjih haljina i sandala – odložite ih i ostavite na manje pristupačno mesto u ormaru ili u kutije koje ćete spremiti na vrh ormara. Takođe, ako želite, možete garederobu  složiti i donirati.
  5. Pregledajte stvari za doniranje/prodaju: Pregledajte odeću koju niste nosili ili koja vam više ne odgovara. Ako su u dobrom stanju, razmislite o doniranju dobrotvornoj organizaciji ili je prodajte ako vam je to ikao moguće.
  6. Organizujte ormar: Kada završite s razvrstavanjem, organizujte jesenju odeću u ormaru tako da vam je lako pristupiti potrebnim stvarima.
  7. Proverite jesenje jakne i obuću: Pregledajte svoje jakne, kapute, šalove, kape i obuću za jesen. Ako primetite da nešto traži hemijsko čišćenje ili popravku, obavite to pre nego što hladniji dani počnu.
  8. Napravite popis: Ako primetite da neke ključne stvari nedostaju u vašoj jesenjoj garderobi, napravite popis stvari koje želite kupiti kako biste bili spremni za sezonu.
  9. Održavajte redovnost: Pokušajte održavati redovnost u ormaru tokom sezone, kako bi ga lakše pripremili za iduću promenu sezone.

Zadržavanje i odloženje odeće zavisi će o vašem stilu života, klimatskim uslovima  i vašim ličnim afinitetima. Cilj je imati pregledan ormar sa odećom koju ćete nositi tokom jeseni, kako biste izbegli gomilanje nepotrebnih stvari i olakšali svakodnevno odevanje.

Spread the love

Oznake: ,Olivera Marinković
Previous Post

Mesečni horoskop za oktobar 2023.

Next Post

DOKOLICA I DOKONICA

You might also like0 Comment


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


More Story

Mesečni horoskop za oktobar 2023.

Ovan Oktobar mesec, će poput nekih predjašnjih, biti  za vas veoma važan iz nekoliko razloga. Na prvo mesto stavljate...

October 6, 2023