Breaking

OSIGURAJTE DOM DOK STE NA GODIŠNJEM ODMORU

Dom / Život / 7 septembra, 2023

Osiguranje kuće dok ste na godišnjem odmoru izuzetno je važno kako biste zaštitili svoju imovinu od potencijalnih rizika poput provale, požara ili drugih nezgoda. Evo nekoliko koraka koje možete poduzeti kako biste osigurali svoju kuću dok ste na odmoru:

 1. Osiguranje imovine: Prvo i najvažnije je da imate odgovarajuće osiguranje za svoju kuću i imovinu. Kontaktirajte svoju osiguravajuću kompaniju i proverite je li vaša polisa osiguranja aktivna i da li pokriva sve potrebne rizike.
 2. Obavestite osiguravajuću kompaniju: Pre nego što odete na odmor, obavestite svoju osiguravajuću kompaniju o datumu odlaska i povratka. To će im omogućiti da znaju da je kuća privremeno prazna i da preduzmu potrebne mere.
 3. Zaključajte i osigurajte: Pre odlaska, proverite da li je sve zaključano i osigurano. To uključuje prozore, vrata, garaže i bilo koja druga mesta koja bi mogla biti potencijalno ranjiva.
 4. Alarm: Ako već nemate, razmislite o instaliranju alarma. To može uključiti sigurnosne kamere ili senzore pokreta. Ako već imate takav sustav, proverite je li sve ispravno i aktivirano pre nego što odete.
 5. Osoba za nadzor: Ako je moguće, zamolite pouzdanu osobu da povremeno proverava kuću tokom vašeg odsustva. Oni mogu pokupiti poštu, zalivati biljke i stvarati utisak da kuća nije prazna.
 6. Skrivanje vrednosti: Ako imate dragocenosti, pokušajte ih skloniti ili zaključati na sigurno. Na taj način smanjujete mogućnost privlačenja lopova.
 7. Automatizacija: Koristite tehnologiju za simuliranje prisutnosti u kući. Programirajte svetla i uređaje da se povremeno uključuju i isključuju kako bi se stvorio utisak da je neko kod kuće.
 8. Izbegavanje društvenih mreža: Nemojte javno objavljivati informacije o svom odmoru na društvenim mrežama dok ste još uvek na putovanju. To može privući pažnju potencijalnih provalnika.
 9. Vodovod i plin: Proverite je li sve isključeno pre odlaska. To uključuje zatvaranje glavnog ventila vode i provera jesu li svi plinski uređaji isključeni.
 10. Vlastiti ključevi: Nemojte ostavljati rezervne ključeve na vidnim mestima poput ispod otirača ili saksije. Umesto toga, dajte ključeve poverljivoj osobi koju znate i kojoj verujete.
 11. Pošta i dostave: Ako očekujete da će se tokom vašeg odsustva nakupiti pošta ili dostave, zamolite nekoga da ih redovno uzima. . Velika pristigla pošta može sugerirati da niko nije kod kuće.
 12. Zaključavanje ograde i vrata dvorišta: Ako imate dvorište, proverite je li ograda zatvorena i zaključana. Ovo može dodatno otežati pristup neželjenim osobama.

Sledeći ove korake, možete smanjiti rizik od potencijalnih problema tokom vašeg godišnjeg odmora i osigurati da se kuća vrati u istom stanju u kojem ste je ostavili.

Spread the love

Oznake: ,Olivera Marinković
Previous Post

SELO STARI PANTELEJMON

Next Post

Rada Krivokapić – Radonjić knjiga "Odjevanje"

You might also like


More Story

SELO STARI PANTELEJMON

'Stari Pantelejmon je drevno pastirsko selo, izgrađeno u 15. veku, na istočnoj padini planine Olimp u Grčkoj. Ovo tradicionalno...

September 5, 2023