Breaking

PAZI, SNIMA SE…

Kratke vesti / 28/07/2023

Film klub Prokuplje u koprodukciji sa Cinnamon filmom iz Beograda, krenuo je snimanje prvog dugometražnog igranog filma u Prokuplju. Trenutno se snimaju kadrovi u selu Glasovik kod Žitnog Potoka, a od sredine naredne nedelje kreće snimanje i u Prokuplju.

– Posle par godina priprema, konačno smo krenuli sa snimanjem dugo najavljivanog filma. Zadovoljstvo mi je što smo uspeli da krenemo u realizaciju po najvišim filmskim standardima, što ova priča i zaslužuje. Publika u Srbiji i svetu imaće priliku da vidi jednu toplu ljudsku priču o devojčici koja vodi skroman, ali radostan život na selu sa svojom bakom. Ipak, ona je prinuđena na novo poglavlje svog života – pohađanje škole u gradu. – istakao je reditelj i producent Žikica Jovanović.

Devojčicu Vasiliju igra Anđelija Filipović, njena baka je Sonja Jauković, učiteljica sa sela Tamara Aleksić, učiteljica iz grada  Marina Vodeničar, majka Kalina Kovačević, dok Tamarinog muža igra Zlatan Vidović.

Režiju i produkciju potpisuju Žikica Jovanović, Ivica Vidanović i Vlastimir Stevanović. Scenario je pisala Srbijanka Stanković, po ideji Karmen Jovanović, a tekst je doradio dramaturg Bogdan Španjević. Direktor fotografije je Filip Stojanović, scenograf Nevena Marković, a kostimograf Margareta Marinković.

Projekat je podržan od strane Filmskog centra Srbije, grada Prokuplja i brojnih drugih sponzora i prijatelja.

 

Fotografije Darko Duckin

Spread the love

Oznake: ,Olivera Marinković
Previous Post

5 stvari koje svakodnevno koristimo a pune su bakterija

Next Post

Ljubavnica

You might also like0 Comment


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


More Story

5 stvari koje svakodnevno koristimo a pune su bakterija

Svakodnevno ih upotreblavamo, a da li ih svakodnevno i čistimo? Evo pet stvari čija čistoća zaslužuje našu pažnju: ...

27/07/2023