Breaking

Saveti koji će vam olakšati uređenje dnevne sobe

Dom / Život / 19/07/2023

Treba da uredite ili reorganizujete svoju dnevnu sobu. Evo nekoliko pravila kojih se treba držati:

  1. Odabir adekvatne veličine nameštaja

Morate odbarati nameštaj koji je proporcionalan veličini dnevne sobe. Preveliki nameštaj može „uguštiti“ prostor, dok premali nameštaj može odavati utisak nedovoljnosti. Nameštaj treba da odgovara veličini prostorije i da omogućava lako kretanje.

  1. Kreiranje fokalne tačke

Fokalna tačka privlači pažnju i čini prostor interesantnim. U tome vam može pomoći dekorativni komad nameštaja, neko umetničko delo, kamin, bibloteka ili nešto drugo… Postavite fokalnu tačku na centralno mesto.

  1. Dnevna soba treba biti funkcionalna i priladjodjena njenim

Razmislite o načinu na koji želite da iskorstite prostor. Druženje, gledanje televizije, čitanje…razmestite nameštaj da svima bude funkcionano ali  udobno,  i gostima i ljudima koji najviše borave u tom prostoru. Pažljivo planirajte raspored nameštaja, kako bi se maksimalno iskorstio prostor

  • Lični pečat

Dnevna soba najviše doprinosi da iskažete svoju maštovitost i kreativnost. Dodajte dekorativne zavese, tepihe, ukrasne jastučiće, umetnička dela i druge detalje. To će odražavati vašu estetiku i dati lični pečat prostoru u kome ćete boraviti.

  • Boje

Ključna stvar u opremanju vaše dnevne sobe su boje. To je   nešto na na šta treba naoričito da obratite pažnju. Izaberite jednu boju (ili nijanse iste) u koojoj će vam biti osnovni nameštaj, a detalji mogu biti potpuno različite boje  od nje. Kontrast  će učiniti da bojama sakrijete sve mane, a istaknete vrline prostorai učiniće  prostor efektnim. Na primer ako vam je nameštaj u svetloj boji, neka vam detalji budu u drugoj tamnijoj boji. Gledajte da bojama takodje ne „uguštie“ prostor. Svetliji boje idu na manji prostor, a tamnije na veći.

Ako niste sigurni u svoj izbor, konsutujte se sa članovima porodice, stručnim licima i prijateljima, ii u nekom časopisu koji je namenjen uredjenju prostora ćete pronaći pravi savet.

Spread the love

Oznake: ,Olivera Marinković
Previous Post

Letnja kafa

Next Post

BARBI GROZNICA NE JENJAVA

You might also like0 Comment


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


More Story

Letnja kafa

Kada počnu vreli dani, svi tragamo za osvežavajućim napitcima. Čim ustanemo, ritualno je već da popijemo prvu jutarnju...

17/07/2023