Breaking

SPREČITE IZLAZAK BUBULJICA

Zdravlje plus / Život / 18 maja, 2023

Svim mladim osbama, teško je da održe higijenu lica. To je najbolje prepustiti dermatolozima ili kozmetičarima, dajemo vam pet saveta šta bi oni sami mogli da urade, da bi sprečili izlazak bubuljica. Krećemo od onih, koje su najčešće greške koje sami prave:
1. Pre spavanja, alkoholom, ili nekim drugim dezinfekcionim sredstvom, treba prebrisati mobilni telefon. Kada razgovarate, nikada telefon ne priljubljujte uz obraz, uvek ga malo odaljite od lica.
2. Redovno menjati jastunicu na kojoj spavate. Kada spavamo, ispuštamo razne izlučevine kao i mrtve ćelije pa je preporučljivo da jednu noć spavamo na jednoj strani, drugoj na drugoj strani jastuka i tako stalno, svako veče menjajući stranu. Svakog trećeg, ili najkasnije sedmog dana, promeniti jastučnicu koja treba da bude iskuvana, čista i bez omekšivača i jakih praškova, jer i oni mogu izazvati reakciju kože.
3. Osobe koje se šminkaju redovno, treba da peru beauty blender i četkice. Da t rade redovno, puštajući ih da se prirodno suše.
4. Lice pustiti posle pranja da se samo osuši ii samo vodu utapkati peškirom. Nikako to ne raditi taolet papirm ili papirnim ubrusima, jer u njima je sve manje celuloze, a sve više recikliranog papira.
5. I ono što najčešće radimo i možda bi trebalo da stoji na prvom mestu: ne pipajte lice rukama. Ruke su uvek prljave i deo prljavštine tako prenosimo direkno na kožu. Opominite sebe kad god to uradite (stavite ruke na lice), i vremenom ćete pobditi ovu ružnu naviku.
Probajte, ništa ne košta a mnogo vredi!!!

Spread the love

Oznake: ,Olivera Marinković
Previous Post

GRU-TU JE!

Next Post

ZAŠTO TREBA POPITI ČAŠU VODE ČIM USTANEMO?

You might also like0 Comment


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


More Story

GRU-TU JE!

Navršava se četiri godine od smrti popularnog repera Dalibora Andnovića Grua (1973-2019.). O njemu I njegovom životu,...

May 17, 2023