Breaking

UMARATE SE NA POLA DANA?

Zdravlje plus / Život / 15 maja, 2023

Dešava vam se da dodjete kući, sa posla i da odmah sednete u fotelju ili legnete bez imalo snage?  Ili na pola svog radnog dana, se potputno umorite i budete na poslu, bez ikakvog efektinog rada? Evo šta možete učiniti za sebe, da vam ne nestane snage tako lako:

  1. Jedna od osnovnih grešaka je što započinjete dan kafom. Ovde je ključan kortizol koji nas prirodno budi i koji je u jutarnjoj fazi rasta. Kofein podiže nivo kortizola, što opet uzrokuje njegov brži pad, i pad naše energije.
  2. Doručak je obavezan. Pre svega, bez doručka ne treba izaći iz kuće, a on treba da sadrži sve nutrijente.  To je „glavni obrok“ i obavite ga u prvih sat vremena po ustajanju. Kafu popijte posle doručka.
  3. Hidrirajte se Pijte 2l vode, dnevno, jer to pomaže održavanju elektrolita u organizmu. Oni prenose nervne impulse i mišići nam bolje rade.
  4. Trening i odmor u kombinaciji. Trebalo bi da imate bar 2 aktivna treninga nedeljno i obavezno 7h do 8h sna noću. Tako stvarate i obavljate snagu.
  5. Obroke treba uzimati na 3h do 4h u toku dana. Tako se dopunjujete, baš kao vaša baterija telefona i što je najvažnije redovnim obrocima uravnoteži ćete metabolizam. Trebalo bi da   ste uvek na 50% do 80% stange.  I zapamtite, što kvalitetnija hrana, to bolja energija.
Spread the love

Oznake: ,Olivera Marinković
Previous Post

VREME JAGODA

Next Post

PISANJE JE POTREBA

You might also like0 Comment


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


More Story

VREME JAGODA

Jedan od prvih vesnika proleća, na pijačnim tezgama je I dolazak jagoda. Ovo bobičasto voće nije slučajno pronašlo...

May 14, 2023