Breaking

UMARATE SE NA POLA DANA?

Zdravlje plus / Život / 15/05/2023

Dešava vam se da dodjete kući, sa posla i da odmah sednete u fotelju ili legnete bez imalo snage?  Ili na pola svog radnog dana, se potputno umorite i budete na poslu, bez ikakvog efektinog rada? Evo šta možete učiniti za sebe, da vam ne nestane snage tako lako:

  1. Jedna od osnovnih grešaka je što započinjete dan kafom. Ovde je ključan kortizol koji nas prirodno budi i koji je u jutarnjoj fazi rasta. Kofein podiže nivo kortizola, što opet uzrokuje njegov brži pad, i pad naše energije.
  2. Doručak je obavezan. Pre svega, bez doručka ne treba izaći iz kuće, a on treba da sadrži sve nutrijente.  To je „glavni obrok“ i obavite ga u prvih sat vremena po ustajanju. Kafu popijte posle doručka.
  3. Hidrirajte se Pijte 2l vode, dnevno, jer to pomaže održavanju elektrolita u organizmu. Oni prenose nervne impulse i mišići nam bolje rade.
  4. Trening i odmor u kombinaciji. Trebalo bi da imate bar 2 aktivna treninga nedeljno i obavezno 7h do 8h sna noću. Tako stvarate i obavljate snagu.
  5. Obroke treba uzimati na 3h do 4h u toku dana. Tako se dopunjujete, baš kao vaša baterija telefona i što je najvažnije redovnim obrocima uravnoteži ćete metabolizam. Trebalo bi da   ste uvek na 50% do 80% stange.  I zapamtite, što kvalitetnija hrana, to bolja energija.
Spread the love

Oznake: ,Olivera Marinković
Previous Post

VREME JAGODA

Next Post

PISANJE JE POTREBA

You might also like0 Comment


Ostavite odgovor


More Story

VREME JAGODA

Jedan od prvih vesnika proleća, na pijačnim tezgama je I dolazak jagoda. Ovo bobičasto voće nije slučajno pronašlo...

14/05/2023