Breaking

7. GREŠAKA KOJE TREBA IZBEĆI PRI ČIŠĆENJU LICA

Zdravlje plus / Život / 7 aprila, 2023

Čini vam se da znate kako očistiti lice, ali verujte da mnoge žene  prave greške. Ovo su najčešće među njima. Obratite pažnju na njih i gledajte da ih više ne ponavljate.

 

  1. Izbor pogrešnog proizvoda za čišćenje lica. Sapun koji koristite za telo nikako ne dolazi u obzir jer je prviše agresivan. Da, on će dobro da očisti šminku i nečistoće, ali će  vremenom da utiče na normalnu proizvodnju sebuma na koži. Zlatna sredina je proizvod koji nije toliko blag da je neefikasan, a nike ni toliko jak da ititra kožu.
  2. Preterivanje sa negom lica. Sasvim je dovljno oprati ga jednom ili dva puta dnevno. Ukoliko se ne šminkate i niste bili preterano izloženi nečistoćama, uveče možete da preskočite sredstvo za čišćenje i operete lice samo sa vodom. Previše pranja može imati kontraefekat – koža može postati previše suva i beživotna ili (kao svojevrtan odbrambeni mehanizam), može da počne da stvara više sebuma koji začepljuje pore i stvara bubuljice.
  3. Pogrešna temperatura vode. Topla voda otvara pore, ali ne treba da bude previše topla jer kao takva može da utiče  loše na kožu i isuši  je.  Isto tako, voda ne sme da bude ni previše hladna. Mlaka voda je najbolja opcija.
  4. Loše ispiranje. Uzalud sva sredstva za pranje lica ukoliko ih posle toga ne isperete temeljno sa vodom. Ostaci tih sredstava, a mnoga od njih sadrže sulfate i parabene, ostaju na vašem licu i zatvaraju pore.
  1. Brisanje peškirom. Ovo je greška  koju vrlo često radimo. Lice ne treba brisati, već nežno utapkati peškirom i tako pokupiti višak vode. Grubi pokreti zatežu i deru vašu kožu, a to može ostaviti posledice i po njenu elstičnost. Naravno, važno je da peškir bude čist.
  1. Odlaganje nanošenja kreme za hidratacju i negu. Da bi koža najbolje upila ono što kreme pružaju, nanesite ih na vlažnu kožu. Onda kada se osuši, aktivne materije teže se apsorbuju, a koža postaje lepljiva ili masna. To znači dodatnu prljavštinu koja se lepi na to, zatvorene pore i eto uslova za stvaranje bubuljuca na licu.
  2. Izbegavanje ulja za negu lica jer to masti lice.To je mit! Možda se sada pitate kako očistiti lice uljem, posebno ako imate bubuljice i masnu kožu? Stručnjaci tvrde da se masnoća rastvara masnoćom i da su prirodna ulja, kao što je recimo bademovo ulje i ulje lavande, odličan način uklanjanja nečistoća. Ovde je veoma važno da posle dobro obrišete ostatke, kako se ne bi stvarali uslovi za zatvarenje pora.
Spread the love

Oznake: ,Olivera Marinković
Previous Post

ČOKOLADA –  NAJPOPULARNIJI SLATKIŠ NA SVETU

Next Post

KRATAKA UPUTSTVA AKO ŽELITE NOVI POSAO

You might also like0 Comment


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


More Story

ČOKOLADA –  NAJPOPULARNIJI SLATKIŠ NA SVETU

Svetski slatkiš broj 1 svakako  je čokolada! Njena istorija  je duga više od 3.500 godina. Sa njom sva čula uživaju,...

April 6, 2023