Breaking

JESTIVI PLASTELIN

Oni koji dolaze / 10/03/2023

Učenice Pravno- poslovne škole u Nišu došle su na ideju da naprave plastelin za igru koji može da se jede.   Namenjen je deci sa posebnim potrebama i autizmom. Na regionalnom takmičenju učeničkih kompanija u Nišu, nisu osvojile nagradu, ali je njihov proizvod bio i te kako zapažen.

Noćna mora svakog roditelja je kada dete počne da stavlja u usta sve što dohvati rukom. Zato su učenice Pravno- poslovne škole u Nišu, napravile do sada neviđen, drugačiji plastelin za razvoj fine motorike, koji mogu da koriste deca sa smetnjama u razvoju i autizmom. Glavna karakteristika ovog plastelina je osim što se koristi za igru, može da se koristi i za jelo. Heljdino mleko u prahu, kokosovo ulje, bagremov med, žuti šećer, su osnvni sastojci ovog plastelina . Od zamisli do realizacije nije prošlo mnogo vremena. Na tržištu ima puno plastelina

I maišani se rado igraju sa njim. Narandža, limun,  kivi, kakao, su samo neki od ukusa jestivog plastelina, koje učenice ove škole za sada prodaju samo preko društvenih mreža. Za sada promocija ide isključivo preko Instagram stranice, ali u budućnosti, ovi vredni tinejdžeri planiraju da promovišu proizvod u vrtićima, školama za decu sa posebnim potrebama, i da kasnije distribuiraju u prodavnicama zdrave hrane. A da bi se to ostvarilo, mora da proizvod zadovolji oredjene  HASAB standarde kvaliteta, pa im je potreban i tehnolog, pošto je jestiv proizvod, da bi mogao da se plasira na šire tržište.

Ovaj proizvod je namenjen za igru, ali će svakako olakšati, život roditelja koji brinu o bezbednosti svojih mališana.

Spread the love

Oznake: ,



Olivera Marinković




Previous Post

ANJA

Next Post

Najmanji i najlepši kanjon sveta – kanjon Jerm





You might also like



0 Comment


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


More Story

ANJA

Trčao je. Suze su se slivale niz njegove obraze, mutile mu vid. Sapleo se o ivičnjak; podižući se sa vlažnog asfalta...

10/03/2023