Breaking

ŽENSKO MUŠKE IGRICE

Kutak za psihologiju / Život / 23 novembra, 2022

Koliko god želeli iskren ljubavni odnos, teško da početak bilo koje  veze može da zamislimo bez doze taktiziranja. Istraživanja su pokazala da  igre igraju svi, bez obzira na pol, status, školsku spremu ili godine i da u njima podjednako učestvuju i muškarci i žene.

Dok neki preziru razne ljubavne taktike, drugi jednostavno uživaju u tome da sve bude “toplo hladno” ili  da “udaraju čežnju I bude maštu” i time stave na test  i sebe i drugu stranu. Upravo ljubav u nama izaziva potrebu da proveravamo partnera sitnim provokacijama ili  malim testovima, odnosno ispitujemo koliko mu je zaista stalo i da li je ljubomoran, tolerantan, pažljiv – kažu psiholozi. Većina nas je doživela  „igru nerava”, kada se partner ne javlja na telefon, ne odgovara na poruku i glumi nedostižnost. Predstavljamo neke ljubavne taktike koje “rade”.

-Štap i šargarepa

Ovo je taktika nagrade i kazne. Kada vaš partner uradi nešto dobro, odnosno nešto što se vama dopada, vi ga nagradite na neki način – budete posebno pažljive i nežni prema njemu, hvalite ga na sva usta, spremite njegovo omiljeno jelo I sl. Kada nešto pogrieši, žene kao najčešću kaznu koriste seks, odnosno uskraćivanje seksa. Na taj način se u partneru postepeno i podsvesno stvara navika da igra po vašim pravilima.

-Dao sam joj ružu, ali plastičnu

Muškarac vam stalno daje neke signale i naznake “da bi tu možda moglo biti nešto više”, samo da vi nastavite da se trudite i ugađate mu. U ovaj taktici partner vam stalno daje nadu. Čak i kada se razočarate i shvatite da to nije baš ono čemu ste se nadali, stiže nova porcija iluzija. To se najbolje može opisati primerom kad žena na poklon dobije kutijicu za (verenički) prsten, a kada je otvori, u njoj nađe privezak.

-Sad ili nikad

Muškarac govori da se sve može desiti samo sada i nikada više. Predstavlja vam sebe kao jedinstvenu priliku koja se više nikada neće ponoviti ako budete predugo razmišljali. Najčešće je praćena misterioznim smeškom i izjavom: “Trebalo bi dobro da znaš ko sam ja.” Na sve nas podsvesno jako utiče činjenica da ako nešto ne uradimo sada, nećemo moći više nikada.

-Mučenica

Žene glume male, krhke, nezaštićene devojčice kojima treba  – snažan, sposoban i pametan muškarac koji će ih zaštititi i koji će rešiti sve njihove nedaće. To pozitivno utiče na muški ego i u njima se najčešće javlja instinkt da pomognu i učine sve za tu ženu.

Sada kada sve ovo znate, razmislite o tome da li ste I vi skloni nekim muško ženskim igricama, od kojih očekujete da prerastu u emotivni odnos.

Spread the love

Oznake: ,Olivera Marinković
Previous Post

VERA

Next Post

NEGA USANA TOKOM HLADNIH DANA

You might also like0 Comment


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


More Story

VERA

Film  “Vera” je premijerno prikazan 9. novembra 2022. godine. S filmom nastaje i istoimena TV serija koja će se tokom...

November 22, 2022