Breaking

NEGA USANA TOKOM HLADNIH DANA

Zdravlje plus / Život / 24 novembra, 2022


Dolaskom zime, kad su temperature oko nule ili ispod nule i duva hladan vetar, usne su jedan od delova tela koji je najviše zahvaćen negativnim efektom hladnoće.

Njihova sluznica je vrlo tanka i brzo se suši jer sadrži malo lojnih žlezda. Zato usne lako dehidriraju, lako pucaju i ukoliko ih ne njegujete kako treba na njima se pojavljuju ružne brazde, a lako se razvija groznica i herpes. Da bi se sprečile bolne, isušene i ispucale usne tokom zime potrebna je redovna i dobra zaštita za usne. Ne oblizujte usne nastojeći ih održati vlažnima jer će još više ispucati.

Postoje mala rešenja koja će pomoći u zaštiti od niskih temperatura.

1. Unošenje tečnosti: ne zaboravi da sa sobom uvek poneseš flašicu vode. Iako deluje nepotrebna u velikim količinama u toku zime, voda je nezamenljiv sastojak kože i u hladnom periodu godine.

2. Zaštiti usne adekvatnim proizvodom. Veoma korisni su stikovi na bazi putera od karitea.

3. Reši se loše navike da svaki put vlažiš usne jezikom, jer uprkos tvom trenutnom osećaju da to godi tvojim usnama, upravo je suprotno. Usne se tako dodatno oštećuju.

4. Ne dodiruj usne prstima, naročito izbegavaj da otkidaš oštećeni sloj sa njih, jer ćeš ih tako samo još više iritirati.

5. Unosi vitamin E, ulja Omega 3 i Omega 6, koji su pravi blagoslov tvojim usnama, štite protiv dehidratacije i hladnoće.

6. Poznato je da med daje usnama punoću, ali ih jednako štiti od eventualnih pucanja površinskog sloja usana. Nanesi par kapi meda na usne i ostavi par minuta da odstoji.

7. Svako veče nanesi hranljive kreme koje sadrže fosfolipide.

Spread the love

Oznake:Olivera Marinković
Previous Post

ŽENSKO MUŠKE IGRICE

Next Post

KATAR

0 Comment


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


More Story

ŽENSKO MUŠKE IGRICE

Koliko god želeli iskren ljubavni odnos, teško da početak bilo koje  veze može da zamislimo bez doze taktiziranja. Istraživanja...

November 23, 2022