Breaking

VERA

Kratke vesti / 22 novembra, 2022

Film  “Vera” je premijerno prikazan 9. novembra 2022. godine. S filmom nastaje i istoimena TV serija koja će se tokom 2023. godine emitovati na RTS-u 1.

Ovaj film je špijunski triler s elementima melodrame inspirisan istinitom pričom o srpskoj Mata Hari Veri Pešić (1919—1944), špijunki iz vremena drugog svetskog rata. Ovo je priča o mladoj ženi koja je ne samo u raljama ratne špijunske mreže već i patrijarhalnog društva na Balkanu, prepunog moćnih, arogantnih muškaraca s kojima se ona hrabro i drsko nosi. Film se drži ženske vizure i obrađuje položaj žene u muškom svetu — kako tradicionalno balkanskom, tako i profesionalno špijunskom.

 

U lavirintu špijunskih igara na Balkanu, od Beča do Carigrada, Vera Pešić opstaje među jugoslovenskim, nemačkim i britanskim špijunima s dvostrukim i trostrukim agendama, sama, bez ideologije, ali odlučna da se bori i preživi.

 

Paralelno sa akcionom, špijunskom linijom radnje, fokus filma je na Verinoj intimnoj, psihološkoj drami u kontekstu tajne njenog porekla, koja formira njene odnose s muškarcima u privatnom životu i špijunskoj karijeri. Rođena iz nerazjašnjenog odnosa njene majke sa četničkim vojvodom, Vera živi sa svojom unutrašnjom dramom nepripadanja koja joj u stvari pomaže da od zbunjene devojke iz provincije postane vrhunski špijun koji zavodi muškarce i manipuliše njima, nikad ne dozvoljavajući da postane njihov plen. Film je imao 70 snimajućih dana, a ovaj

srpski film je stvaran  2022. godine. Režiju potpisuje Nedeljko Kovačić koji zajedno sa Kristinom Đuković potpisuje i scenario. U filmu možete videte sjajne role sledećih glumaca, Jovana Stoiljković, Viktor Savić, Nikola Kojo, Aleksandar Srećković, Anita Mančić, Milica Tomašević, I drugi.VERA

Spread the love

Oznake: ,Olivera Marinković
Previous Post

Horoskop za period od 21.novembra do 30.novembra tekuće 2022.godin

Next Post

ŽENSKO MUŠKE IGRICE

You might also like0 Comment


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


More Story

Horoskop za period od 21.novembra do 30.novembra tekuće 2022.godin

OVAN Ljubav Oni sa kojima ste bili a sada niste, priče koje su ostale nedorečene i nezaključene, čak i oni sa kojima...

November 21, 2022